Balázs Miklós emlékére rendeznek hagyományőrző programot szombaton

Történelmi korok találkozására várnak minden érdeklődőt július 6-án, szombaton Csőszön. Katonai hagyományőrzők fellépésein keresztül ismerkedhetnek meg múltunkkal a résztvevők. A szervezők Balázs Miklós emlékének ajánlják a programot.
2024.07.04. 13:34 |
Balázs Miklós emlékére rendeznek hagyományőrző programot szombaton

Történelmi időutazásra hívnak mindenkit a csőszi hagyományőrzők július 6-án, szombaton a település sportpályájára.

A 10 órakor kezdődő megnyitó után katonai hagyományőrzők segítségével ismerkedhetnek a résztvevők múltunk több időszakával. Délelőtt a csepeli és a fehérvári kadétok, valamint a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tartanak látványos bemutatót. Dr. Hidán Csaba előadása után a Fehérvári Huszárok Egyesületének tagjai adnak ízelítőt az egykori 10-es huszárok harci szokásaiból, majd a kadétok sorversenye következik.

Egész napos íjásztatás és fegyverbemutató várja az érdeklődőket, sőt a vállalkozó szellemű résztvevők még a főzőversenyre is jelentkezhetnek, ahol egyedi pörköltekkel lehet indulni – hozott alapanyagokból.

A csőszi hagyományőrzők a szombati rendezvényt 2023 augusztusában elhunyt vezetőjük, a sokak által – fehérvári Mikulásként és a hagyományőrző bemutatók állandó résztvevőjeként, valamint a Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző Egyesület elnökeként – ismert Balázs Miklós emlékére szervezik meg. Mindenkit szeretettel várnak Csőszön! A programról további információ a +36304610480-as telefonszámon, illetve a csoszihagyomanyorzok@gmail.com e-mail címen kérhető.