Az eltűnt expozíciós idő nyomában - Hegedűs 2 László kiállítása nyílik Fehérváron

Új tárlat megnyitójára várja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: 2023. október 14-én, szombaton 17 órakor Hegedűs 2 László Munkácsy- és Balázs Béla-díjas vizuális művész alkotásaiból nyílik kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban. Az eltűnt expozíciós idő nyomában című tárlatot Csanádi-Bognár Szilvia művészettörténész, esztéta ajánlja a közönség figyelmébe.
2023.10.10. 06:48 |
Az eltűnt expozíciós idő nyomában - Hegedűs 2 László kiállítása nyílik Fehérváron

A tárlat a múlt, az eltűnt idő vizuális feldolgozását tárja elénk.

A kiállítási teret betöltő periodikus fázisképek egy talált családi fotóalbum képeinek transzformálásával, egy ismeretlen személy, ismeretlen élettörténetének nyomait mutatják be. Valaki, valamikor, valahol. Az alkotások lírai érzékenységgel követik azt a technikát, amit az elbeszélő irodalom klasszikusa, a kiállítás címével megidézett Marcel Proust is alkalmazott, Az eltűnt idő nyomában című regényében: hangok, színek, illatok, érzelmek vizuális illesztésével kelnek életre a régvolt pillanatai.

Hegedűs 2 László képköltészetének középpontjában egy nő élettörténete áll, egészen apró gyerekkorától érett, felnőtt koráig.

Itt megszakad az események rögzítése, és csupán üres képsarkok jelzik, hogy a történet nem az utolsó felvételnél ért véget. A folytatás lehetséges verzióit a művész a szemlélőre bízza.

Az eltűnt expozíciós idő nyomában című kiállítást október 14-én, szombaton 17 órakor Csanádi- Bognár Szilvia PhD művészettörténész, esztéta nyitja meg.

A tárlat november 4-ig látogatható a ház nyitvatartási idejében.