Újra beköltözik a kertmozi a Városháza díszudvarára augusztusban

A Székesfehérvári Királyi Napok idén sem múlhat el kertmozi nélkül: augusztus 21-én és 22-én ismét beköltözik a Barátság mozi kertmozija a Városháza díszudvarába.
2021.07.28. 06:52 |

Az előadásokra már válthatók jegyek a www.baratsagmozi.hu oldalon – természetesen a helyszínen is lesz jegypénztár, ez 20 órakor nyílik. Az előadások esőnapja augusztus 24., kedd 21.00 óra.

A filmkedvelők az év egyik sikerfilmjét, az Oscar- és Európai Filmdíjjal is kitüntetett Még egy kört mindenkinek című dán filmet és a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című amerikai romantikus vígjátékot láthatják a belvárosi kertmoziban. Jegyek már válthatók a mozi honlapján és jegypénztárában.

A város művészmozija négy évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra – a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Zichy ligetben tartott vetítések olyan óriási sikert arattak, hogy nem lehetett kétséges a folytatás, és a siker azóta is töretlen. A hazai művészmozik közül kevesen működtetnek kertmozit, de a Barátság mozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként is különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket minden formában közelebb vigye a nézőkhöz: a Kortárs Művészeti Fesztiválokon art filmeket és rövidfilmeket is vetített a mozi. Idén már több városi és megyei helyszínen járt a kertmozi, augusztusban pedig beköltözik tavalyi népszerű helyszínére, a Városháza díszudvarába.

A belvárosi kertmoziban augusztus 21-én, szombaton 21.00 órakor a Még egy kört mindenkinek című dán filmet láthatja a közönség Thomas Vinterberg rendezésében, Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe és Magnus Millang főszereplésével. A film szereplői, négy gimnáziumi tanár egy elméletet tesztelnek: feltevésük szerint egy csekély alkoholszint fenntartása a vérben, vagyis a folyamatos, enyhe spicces állapot jobbá teszi az életüket. A számos fesztiváldíjjal elismert alkotás 2020-ban négy Európai Filmdíjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó elismerést is megkapta. 2021-ben két kategóriában (legjobb rendező és legjobb nemzetközi játékfilm) Oscar-díjra jelölték; ez utóbbi el is nyerte. A film a Barátság mozi júliusi műsorának nagy sikere volt: ott a feliratos változatot vetítették, a kertmoziban közkívánatra a szinkronizált változat kerül vászonra.

Másnap, augusztus 22-én, vasárnap 21 órakor a romantikáé lesz a főszerep: a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című amerikai romantikus vígjáték rendezője Dennis Dugan, főszereplői pedig Maggie Grace, Diane Keaton, Jeremy Irons és Diego Boneta. A több romantikus szálat felvonultató történet főhősének szerelmi élete romokban hever. Miután összecsapnak a feje fölött a hullámok és a barátja szakít vele, egy különösen fontos felkérést kap: mindössze nyolc napja van megszervezni egy menyegzőt.

Kultúra

 1. Jövő héten kedden újra megnyitja kapuit a nádasdladányi Nádasdy-kastély

  A Nemzeti Kastélyprogram keretében megújult és turisztikai vonzerővé fejlesztett nádasdladányi Nádasdy-kastély az ünnepélyes átadás után, augusztus 3. kedd 10 órától várja a látogatókat! A héten  tartott helyszínbejárás során az egykori grófi rezidenciában helyet kapó „A legendák kastélya” című kiállítás utolsó simításait ellenőrizték a szakemberek. 

  2021.07.30.
 2. Együtt keresztelkedett az egész család az anyuka születésnapján

  A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület gyermekkora óta ismeri, és kapcsolatot tart, azzal a napokban ünneplő nagycsaládos szülinapos édesanyával, akinek az volt a kérése az egyesület felé, hogy segítsen abban, hogy az öt tagú családja a római katolikus vallás szerint felvehesse a keresztséget.

  2021.07.30.
 3. Versmondásból filmes projekt - újabb alkotást készít Bíró Gergő Zalán

  Egy neves verseny második fordulójába jutott a tavalyi Fehérvári Versünnepen döntőbe jutó Bíró Gergő Zalán. A fiatal tehetség most a Fehérvár Médiacentrummal közösen készíti újabb alkotását, melyet a Fehérvár TV-ben és az fmc.hu oldalon is megtekinthet a közönség.

  2021.07.29.
 4. Népmesék hőseit rajzolhatják és festhetik le a gyerekek

  Népmesék hősei címmel hirdetett rajzpályázatot a VOKE Művelődési Ház iskolásoknak. A szabadon választható technikával elkészített munkákat szeptember 20-ig lehet beküldeni.

  2021.07.29.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka