Április végéig lehet pályázni idén is a Lánczos – Szekfű Ösztöndíjra

Székesfehérvár Önkormányzata idén is meghirdette a Lánczos Kornél – Szekfű Gyula Ösztöndíj Pályázatot. A városban élő vagy a várossal szellemi kapcsolatban álló alkotók, kutatók és művészek április 30-ig adhatják be a pályázataikat.
2023.03.06. 07:18 |
Április végéig lehet pályázni idén is a Lánczos – Szekfű Ösztöndíjra

A pályázati adatlap ITT tölthető le!

A pályázaton részt vehetnek egyének, alkotók és alkotóközösségek az elméleti és az alkalmazott tudományok minden ágában olyan pályaművekkel, tervekkel, művészeti alkotásokkal, melyeket korábban máshol nem publikáltak és kiemelkedő szellemi értéket teremtenek, illetve tartalmaznak.

A pályázatokat 2023. április 30-ig lehet benyújtani. Az ösztöndíjak odaítéléséről, összegéről az alapítvány Kuratóriuma dönt. Pozitív elbírálás esetén az ösztöndíj átadását követően utalják át a megítélt összeg 50 százalékát, míg a másik felét a pályamunka elfogadását követően fizetik ki. A támogatás adómentes.

A díjat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódó nyilvános kuratóriumi ülésen adják át. Az ösztöndíjjal kapcsolatos információ Percze Ilonától, a kuratórium titkárától kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Tel: 06 70 66 99 041
percze.ilona@pmhiv.szekesfehervar.hu

Közlemények

 1. Gyermek-elsősegélynyújtás

  A gyerekkori balesetek megelőzése és elsősegélynyújtás céljából tart oktatást az Egészségfejlesztési Iroda április 6-án, csütörtökön 16.00 órától a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A képzésen ingyenes a részvétel, bejelentkezni április 3-án és 4-én, hétfőn és kedden telefonon lehet.

  2023.03.31.
 2. Bírósági ülnököket várnak

  A törvényszékek és a járásbíróságok ülnökeinek választását a Köztársasági Elnök 2023. március 7. és 2023. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Székesfehérvári Törvényszékre munkaügyi bíróságként eljáró bíróság ülnökeit, illetve a Székesfehérvári Törvényszékre és a Székesfehérvári Járásbíróságra a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban résztvevő ülnököket választja meg.

  2023.03.30.
 3. Csapadékcsatorna épült

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 456,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósította meg a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítását a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

  2023.03.30.
 4. Forgalomterelések a Rally idején

  Forgalomkorlátozások várhatóak a március 31. és április 2. között megrendezésre kerülő Székesfehérvár Rallye idején. A lezárások, terelések érintik a Csíkvári utat és környékét, valamint a Palotai út egy szakaszát. Egyes helyijáratos autóbuszok, illetve regionális és országos járatok módosított útvonalon fognak közlekedni.

  2023.03.30.