Alsós diákok verseit várja június 5-ig a Gárdonyi Géza Művelődési Ház

Versírásra ösztönzi és bátorítja a kisdiákokat az „Írj otthon verset!” irodalmi pályázat. A Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által életre hívott kezdeményezés célja, hogy könnyebbé tegye a kényszerű otthonmaradás időszakát az iskolásoknak. Az alkotásokat június 5-ig küldhetik el a pályázók.
2020.05.19. 10:02 |

Írj otthon verset! - erre kéri, ösztönzi és bátorítja az általános iskolák alsós tanulóit a Vörösmarty Társaság és a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület.

A szervezők célja, hogy e pályázattal megkönnyítsék a kisdiákok kényszerű otthonmaradásának az időszakát: okos, hasznos időtöltéssel teljenek a minden bizonnyal sokszor terhes napok, mondta el Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke.

Az alkotásokat június 5-ig küldhetik a pályázók, a verseket a Vörösmarty Társaság Vár című folyóiratának a szerzői bírálják el.

Valamennyi résztvevő könyvjutalomban részesül, az első három helyezett vers szerzője oklevelet kap. A résztvevő fiatalok iskoláinak könyvtárát a Vörösmarty Társaság 10 ezer forintos könyvcsomaggal gazdagítja.

Sok gyermek próbálkozik versikék írásával, örömet okozva a nagyszülőknek, szülőknek, pedagógusoknak. Ezért arra kérik őket is, hogy segítsenek a pályázat sikerességében, küldjék el 12 éven aluli unokáik, gyermekeik, tanítványaik versikéit 2020. június 5-ig a szervezők címére: vorosmartytarsasag@gmail.com. Eredményhirdetésre a tanév lezárásakor kerül sor.

Kultúra

 1. Fogom a kezed! – prózaíró és rajzpályázatot hirdetett a Szent István Művelődési Ház

  Fogom a kezed! címmel próza- és esszéíró, illetve rajzpályázatot hirdetett a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Az intézmény olyan alkotásokat vár, mellyel a gyerekek és a felnőttek bemutatják, hogy miként élték meg az elmúlt hetekben az együvé tartozásnak, az egymásra utaltságnak és egymás segítésének az élményét. 

  2020.05.28.
 2. Ezen a héten még lehet szavazni Fehérvár kedvenc könyvére

  Hamarosan kiderül, melyik lesz Fehérvár kedvenc könyve: a Vörösmarty Könyvtár májusi játéka az utolsó hetéhez érkezett, az olvasók most is húsz könyv közül választhatnak, akár többet is, illetve az elmúlt hetek listáiból is lehet még szavazni. 

  2020.05.28.
 3. Néha érdekes kincseket rejt a fiók mélye - felhívást tett közzé a Fekete Sas Társaság

  Az alábbi, nemrég megjelent fotón felbuzdulva felhívást tett közzé a Fekete Sas Társaság. (Kabáczy Szilárd a székesfehérvári Tiszti Klub bejárati kapujában, 1960-ban - a Szent István Király Múzeum tulajdona) A fiókok mélyén rejlő fotókat és történeteket várnak az épülethez kapcsolódóan és az érdekes képen felbátorodva kérdezik: kinek van régi fényképe az egykori Fekete Sas szállodáról? Ki ismer régi felvételt a belsejéről?

  2020.05.27.
 4. A város négy idősotthonát kereste fel kedden a Művészkaraván

  Az elmúlt három hétben több mint húsz helyszínen tűnt fel a Művészkaraván Székesfehérváron, a színészek, táncosok, zenészek mindenütt sikert arattak. Kedden egy ráadás-előadással indították a hetet, a város négy idősotthonát keresték fel a műsorral.

  2020.05.27.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V

Székesfehérvár Topotéka