Fotópályázat fiataloknak - alkotásra hív az Agrárminisztérium

A Föld napja alkalmából két pályázatot is hirdetett az Agrárminisztérium: az ÉV BISEL (Bioindikáció az Iskolai Oktatásban Program) fotósa pályázatára a 7-9. és 10-12. évfolyamosok jelentkezését, míg meseíró-pályázatára óvodás kortól egészen felnőtt korig várják a jelentkezéseket. A fotókat szeptember 15-ig, míg a meséket május 31-ig lehet leadni.
2021.04.29. 07:41 |

A pályázati felhívások és a szükséges dokumentumok ITT érhetők el!

A Föld Napja alkalmából idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év BISEL fotósa országos pályázatot. Ezúttal két korosztály, a 7-9. és a 10-12. évfolyam versenyezhet három témakategóriában. A pályázók olyan témakörökben készíthetnek alkotásokat, mint a vízi makrogerinctelenek, a vízfolyások gerincesei, illetve a vízfolyás és környezete növényei. A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék, megismerjék és megszeressék a lakóhelyükhöz közeli vízfolyások élő kincseit, szorosabb kapcsolatba kerüljenek a környezetükben lévő vízfolyásokkal, és fotóikon keresztül be is mutassák az egyik élőhelytípus élővilágát, sokszínűségét.

A beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el pontozással október 10-ig, és kategóriánként az első három helyezett értékes jutalomban részesül. A kategória-győztesek közül legmagasabb pontszámot elérő fotó készítője nyeri el az Év BISEL fotósa címet, aki az értékes jutalmon felül egy fotósnap keretében együtt barangolhat és fotózhat a Börzsöny patakvölgyeiben Potyó Imre természetfotóssal, aki többször is elnyerte már az Év Természetfotósa díjat.

A pályaműveket elektronikus formában a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu felületre kell feltölteni szeptember 15-ig. A felhívással kapcsolatos kérdéseket a bisel@am.gov.hu e-mail címre várják.

Az Agrárminisztérium meseíró pályázatot is indított a Föld napja alkalmából a beporzó rovarokról, és a „Mesék a Zümmögő birodalomból” elnevezésű felhívásra érkező legjobb pályaművekből online mesekönyv is készül. A felhívásra óvodai csoportok, általános és középiskolások, pedagógusképző intézmények hallgatói és pedagógusok egyaránt jelentkezhetnek. A pályaműveket május 31-ig lehet feltölteni a https:// kornyezetvedelmipalyazat.hu pályázati felületre. 

Magyarország

 1. Május 15-ig küldhetjük be a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról

  Különleges meteorológiai fotókat és rajzokat vár az Országos Meteorológiai Szolgálat Időjárás a Balatonon című pályázatára, melyet áprilisban hirdettek meg. Az alkotásokat május 15-ig lehet beküldeni. Rajzokkal 1-12. évfolyamos diákok jelentkezhetnek, míg a magyar tengerről készült különleges képeket bárki küldhet korhatár nélkül. A legsikeresebb alkotókat díjazza az OMSZ.

  2021.05.08.
 2. Állampapír befektetés díjmentesen otthonról értékes nyereményekért

  Már több mint 24 ezren éltek azzal a lehetőséggel, hogy Ügyfélkapun keresztül, tehát személyes megjelenés nélkül nyitottak állampapír vásárláshoz szükséges értékpapír számlát a Magyar Államkincstárban. Ezek az állampapír befektetéseiket otthonról intéző ügyfelek eddig már58 milliárd forintot meghaladó összegben vásároltak állampapírt a WEBKINCSTÁR vagy a MOBILKINCSTÁR alkalmazás segítségével.

  2021.05.05.
 3. Már Szputnyik V-re is lehet online időpontot foglalni

  Mostantól kezdve a Szputnyik V vakcinára is lehet időpontot foglalni. Aki regisztrált, az AstraZeneca, a Sinopharmra és az orosz oltóanyaggal történő oltásra jelentkezhet – közölte Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján

  2021.05.05.
 4. Nagy sikernek örvend a Babakötvényes számlanyitás ügyfélkapun is

  Egy éve már otthonról is meg lehet nyitni a Babakötvényes számlát, az úgynevezett Start-számlát a Kincstárnál. Az ügylet tetszőleges időpontban kényelmesen, gyorsan és költségmentesen elvégezhető, így nem véletlen, hogy közel 13 ezren éltek a lehetőséggel. A sikerben a Babakötvény növekvő népszerűsége és az online számlanyitáshoz kapcsolódó nyereményjáték is szerepet játszik.

  2021.05.04.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár