Fotópályázat fiataloknak - alkotásra hív az Agrárminisztérium

A Föld napja alkalmából két pályázatot is hirdetett az Agrárminisztérium: az ÉV BISEL (Bioindikáció az Iskolai Oktatásban Program) fotósa pályázatára a 7-9. és 10-12. évfolyamosok jelentkezését, míg meseíró-pályázatára óvodás kortól egészen felnőtt korig várják a jelentkezéseket. A fotókat szeptember 15-ig, míg a meséket május 31-ig lehet leadni.
2021.04.29. 07:41 |
Fotópályázat fiataloknak - alkotásra hív az Agrárminisztérium

A pályázati felhívások és a szükséges dokumentumok ITT érhetők el!

A Föld Napja alkalmából idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év BISEL fotósa országos pályázatot. Ezúttal két korosztály, a 7-9. és a 10-12. évfolyam versenyezhet három témakategóriában. A pályázók olyan témakörökben készíthetnek alkotásokat, mint a vízi makrogerinctelenek, a vízfolyások gerincesei, illetve a vízfolyás és környezete növényei. A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék, megismerjék és megszeressék a lakóhelyükhöz közeli vízfolyások élő kincseit, szorosabb kapcsolatba kerüljenek a környezetükben lévő vízfolyásokkal, és fotóikon keresztül be is mutassák az egyik élőhelytípus élővilágát, sokszínűségét.

A beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el pontozással október 10-ig, és kategóriánként az első három helyezett értékes jutalomban részesül. A kategória-győztesek közül legmagasabb pontszámot elérő fotó készítője nyeri el az Év BISEL fotósa címet, aki az értékes jutalmon felül egy fotósnap keretében együtt barangolhat és fotózhat a Börzsöny patakvölgyeiben Potyó Imre természetfotóssal, aki többször is elnyerte már az Év Természetfotósa díjat.

A pályaműveket elektronikus formában a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu felületre kell feltölteni szeptember 15-ig. A felhívással kapcsolatos kérdéseket a bisel@am.gov.hu e-mail címre várják.

Az Agrárminisztérium meseíró pályázatot is indított a Föld napja alkalmából a beporzó rovarokról, és a „Mesék a Zümmögő birodalomból” elnevezésű felhívásra érkező legjobb pályaművekből online mesekönyv is készül. A felhívásra óvodai csoportok, általános és középiskolások, pedagógusképző intézmények hallgatói és pedagógusok egyaránt jelentkezhetnek. A pályaműveket május 31-ig lehet feltölteni a https:// kornyezetvedelmipalyazat.hu pályázati felületre. 

Magyarország

 1. Újabb felújítás készült el

  Lezárult a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély turisztikai fejlesztése. Átadták a megújult, új funkciót kapott istálló épületet. Az egykori istálló épület felújítása a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében valósult meg 1,5 milliárd forint európai uniós, és 300 millió forint hazai forrásból. 

  2023.11.21.
 2. Visszaállt a menetrend

  A Székesfehérvár és Komárom közötti 5-ös vonalon visszaállt az alapmenetrend, újra közlekednek a személyvonatok. Még október közepén terelték a győri fővonal teherforgalmát ideiglenesen a Székesfehérvár - Komárom vasútvonalra pályafelújítás miatt és egészen mostanáig vonatpótló buszok közlekedtek.

  2023.11.20.
 3. Földön, vízen és levegőben

  A Magyar Honvédség mozgásban van földön, vízen és levegőben: mintegy ötezer hivatásos katonát, köztük tartalékos katonákat, külföldieket és több száz technikai eszközt mozgat meg az Adaptive Hussars 23 elnevezésű hadgyakorlat - jelentette ki a Honvéd Vezérkar főnöke székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

  2023.11.10.
 4. Katonai konvojok közlekednek

  Az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat keretében katonai konvoj halad át a következő napokban többek között a Hódmezővásárhely-Újmajor, a Szentes-Tiszaroff és a Tata-Gánt-Székesfehérvár-Veszprém-Újmajor útvonalon - közölték a honvedelem.hu honlapon vasárnap. Hétfőn 12.00 és 18.00 óra között a Tata-Gánt-Székesfehérvár-Bakonykúti útvonalon közlekednek a katonai járművek.

  2023.11.06.