Fotópályázat fiataloknak - alkotásra hív az Agrárminisztérium

A Föld napja alkalmából két pályázatot is hirdetett az Agrárminisztérium: az ÉV BISEL (Bioindikáció az Iskolai Oktatásban Program) fotósa pályázatára a 7-9. és 10-12. évfolyamosok jelentkezését, míg meseíró-pályázatára óvodás kortól egészen felnőtt korig várják a jelentkezéseket. A fotókat szeptember 15-ig, míg a meséket május 31-ig lehet leadni.
2021.04.29. 07:41 |
Fotópályázat fiataloknak - alkotásra hív az Agrárminisztérium

A pályázati felhívások és a szükséges dokumentumok ITT érhetők el!

A Föld Napja alkalmából idén is meghirdeti az Agrárminisztérium az Év BISEL fotósa országos pályázatot. Ezúttal két korosztály, a 7-9. és a 10-12. évfolyam versenyezhet három témakategóriában. A pályázók olyan témakörökben készíthetnek alkotásokat, mint a vízi makrogerinctelenek, a vízfolyások gerincesei, illetve a vízfolyás és környezete növényei. A pályázat célja, hogy a diákok felfedezzék, megismerjék és megszeressék a lakóhelyükhöz közeli vízfolyások élő kincseit, szorosabb kapcsolatba kerüljenek a környezetükben lévő vízfolyásokkal, és fotóikon keresztül be is mutassák az egyik élőhelytípus élővilágát, sokszínűségét.

A beküldött fotókat szakmai zsűri bírálja el pontozással október 10-ig, és kategóriánként az első három helyezett értékes jutalomban részesül. A kategória-győztesek közül legmagasabb pontszámot elérő fotó készítője nyeri el az Év BISEL fotósa címet, aki az értékes jutalmon felül egy fotósnap keretében együtt barangolhat és fotózhat a Börzsöny patakvölgyeiben Potyó Imre természetfotóssal, aki többször is elnyerte már az Év Természetfotósa díjat.

A pályaműveket elektronikus formában a www.kornyezetvedelmipalyazat.hu felületre kell feltölteni szeptember 15-ig. A felhívással kapcsolatos kérdéseket a bisel@am.gov.hu e-mail címre várják.

Az Agrárminisztérium meseíró pályázatot is indított a Föld napja alkalmából a beporzó rovarokról, és a „Mesék a Zümmögő birodalomból” elnevezésű felhívásra érkező legjobb pályaművekből online mesekönyv is készül. A felhívásra óvodai csoportok, általános és középiskolások, pedagógusképző intézmények hallgatói és pedagógusok egyaránt jelentkezhetnek. A pályaműveket május 31-ig lehet feltölteni a https:// kornyezetvedelmipalyazat.hu pályázati felületre. 

Magyarország

 1. Élmény a boldog életért

  A Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos György László pénteken Székesfehérváron, az Alba Innovárban találkozott a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskola tizenkét felső tagozatos diákjával, akik mentorok és tanárok kíséretében vettek részt pályaorientációs élményprogramon.

  2024.05.10.
 2. Segítsünk, hogy segíthessenek!

  Az év eddigi legnagyobb tartósélelmiszer-gyűjtését rendezi a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és hozzá csatlakozva több fehérvári civil szervezet, illetve intézmény – köztük a Kríziskezelő Központ. A felajánlásokat május 10-én, pénteken és 11-én, szombaton négy helyszínen várják Székesfehérváron.

  2024.05.09.
 3. Több vonat a Balatonhoz

  Már az iskolai szünidő kezdete előtt egy hónappal, május 13-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat és növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV-Start. A június 21-ig tartó előszezonban már elindulnak a déli parton a kétóránként közlekedő Déli-Parti InterRégió vonatok a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között.

  2024.05.09.
 4. Történelemből érettségiznek

  Középszinten három órán át, emelt szinten pedig négy órán keresztül írják a diákok a történelem érettségit szerdán. A középszintű töriérettségi első részében a rövid feladatok többek között a kereszténység elterjedésével, a barokk stílussal és az ipari forradalommal foglalkoznak,  az esszé témái között az angol alkotmányos monarchia és a második világháború kirobbanása is szerepel.

  2024.05.08.