Aktuális információk

2017.03.14. |

A Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának szervezésében 2015. április 10-én hulladékgyűjtési akciónap volt Székesfehérváron. A városban három helyszínen (Zámolyi útról nyíló külterületi önkormányzati út mentén, Gólya utca – Róka fasor kereszteződésében, Hernád utcáról nyíló Nádas köz mentén) összesen mintegy 20 tonna illegálisan elhelyezett hulladékot gyűjtöttek össze a Polgármesteri Hivatal munkatársai.

KÉPEK a hulladékgyűjtési akciónapról

Az akciónap sikeres volt, a fenti területeken az illegális hulladéklerakások mentesítésre kerültek, kiváló időben, jó hangulatban telt a szemétszedés. A kiválasztott helyszíneken gyakori az illegális hulladéklerakás, így azok valószínűleg hamar újratermelődnek, azonban reméljük, hogy egy kis ideig hulladékmentesek maradnak ezek a természet közeli területek.

Az illegális hulladéklerakások felszámolása során a hulladékok összegyűjtéséhez szükséges eszközöket a Városgondnoksága Kft. biztosította a Hivatal részére. Az összegyűjtött hulladék elszállításában és lerakóra történő elhelyezésében pedig a Depónia Kft. nyújtott segítséget a hulladékgyűjtési akció során.

A Környezetvédelmi Iroda dolgozói továbbra is azon fognak dolgozni, hogy tudatformálással, a hulladék elhelyezés lehetőségének biztosítása mellett, véglegesen felszámolásra kerüljenek az illegális hulladéklerakások. Az akciónap népszerűségére és sikerességére való tekintettel várható ennek jövőbeni ismételt megrendezése.