A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 11-én vasárnap

Vasárnap a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivállal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata. A nap folyamán már 11 órától igazi magyar virtus fogadja az érdeklődőket a Mátyás király-emlékműnél, lesz utcazene, 19 órakor pedig a Zichy-színpadon mutatkoznak be a fesztiválra érkezett táncegyüttesek. A Királyi Napok részletes programját ITT találja!
2019.08.11. 09:10 |

A Királyi Napok részletes programját ITT találja! 

Vasárnap harmadik napjához érkezik a Székesfehérvári Királyi Napok összművészeti fesztivál, ahol augusztus 11-től egészen augusztus 15-ig a nemzetek néptáncegyütteseié lesz a főszerep.

Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a fesztivált városunkban, ezúttal Brazília, Kanada, Kolumbia, Indonézia, Macedónia, Szlovákia, Tajvan, Törökország és a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes részvételével.
A néptáncfesztivál vasárnapi programjai 11 órakor a Mátyás király-emlékműnél kezdődnek. Itt elsőként a Fejér megyei táncegyüttesek kápráztatják el a Belváros közönségét. A Galiba és a Szedtevette zenekarok kíséretében fellép majd a szabadbattyáni Sárrét Táncegyüttes, a székesfehérvári Táncol”KODÓ” Táncegyüttes és az IKARUS Senior együttes, a litéri Zöldág Kulturális Egyesület, a dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, valamint a Mezőföld Virágai Szólótáncverseny idei díjazottjai.

A nap folyamán 18 órától lesz utcatánc is, amelyen a nemzetközi csoportok mutatkoznak be: az Alba Plazától induló menet érinti majd a Városház teret, a Fő utcát, és végül a Mátyás király-emlékműnél tesznek egy megállót, mielőtt 19 órakor a Zichy ligetben felállított színpadon bemutatkoznának. A hét utolsó napját a közönség a Táncházban rendezett Folkjamen zárhatja. A Malom utcai ház nagytermében a kolumbiai és a tajvani együttes tanítja majd táncolni a közönséget, az udvaron pedig a brazil, a kanadai, a kolumbiai, az indonéz, a macedón, a szlovák, a tajvani és a török zenekarok húzzák majd a talpalávalót.

A vasárnap este sem múlhat el a fényjátékok nélkül: 21.00, 21.30, 22.00, 22.30 órakor utoljára lesz architekturális épületvetítés a Székesfehérvári Járásbíróság homlokzatán. A 2- és 3D-s elemekkel készült tízperces zenés mapping lenyűgöző látványt nyújt az érdeklődőknek.

Kultúra

 1. Augusztus 20-án még látogatható az osszárium a Nemzeti Emlékhelyen

  A Királyi Napok idején, augusztus 20-ig minden nap reggel kilenc és este nyolc óra között ingyenesen látogatható a magyar uralkodóink földi maradványait rejtő csontkamra.

  2019.08.19.
 2. Közösen koncertezett a Blahalouisiana és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

  Páratlan zenei randevú helyszíne volt a Zichy-színpad vasárnap este. A székesfehérvári kötődésű Blahalouisiana együttes és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar adott közös koncertet, és különleges zenei élményben részesítette a fehérvári közönséget.

  2019.08.19.
 3. "Az alkotás folyamata olyan, mint amikor kiszórjuk a kirakó darabjait a dobozból"

  Hetedszer rendezte meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója, dr. Szikora János. Még a szombati teltházas premier előtt beszélgettünk a rendezővel a kezdetekről, IV. Béláról, a próbafolyamatról és arról, hogy, ha tehetné, szívesen filmes vászonra is vinné az Árpád-házi történetét.

  2019.08.18.
 4. IV. Béla drámai élettörténete elevenedik meg a szakrális színpadon

  Pénteken este a Koronázási szertartásjáték főpróbájára került sor a Nemzeti Emlékhelyen. Az idei színdarab IV. Béla koronázását és fordulatokban bővelkedő élettörténetét eleveníti fel Szikora János rendezésében. A látványos előadásban a színészek mellett táncosok, zenészek, valamint határon túlról érkező diákok is közreműködnek.

  2019.08.16.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka