Mini társulatot szervez a Balett Színház - április 19-én indul a Beszállókártya

A Székesfehérvári Balett Színház életében mindig kiemelkedően fontos szerepet játszott a közönséggel való kapcsolattartás. A Mozdulj Fehérvár! című programsorozatát a nyílt napokhoz hasonló „Ráhangolódás” műhelymunkával indította 2020 februárjában. Most a „Beszállókártya” foglalkozásra várja azokat április 19-től, akik nemcsak a kulisszatitkokra kíváncsiak, hanem ki is próbálnák, milyen táncosnak lenni.
2021.04.12. 10:26 |

A „Beszállókártya” foglalkozás segítségével kipróbálhatjuk, milyen táncosnak lenni.

„Ha kipróbálnád, milyen táncosnak lenni, ha a Székesfehérvári Balett Színház művészeitől szeretnél tanulni, akkor csatlakozz a mini társulatba!” A balettszínház táncművészei – Cristina Porres Mormeneo magántáncos és balettmester, Elisa Insalata, Dušana Héraková és Fernando Gabriel Luis Luis magántáncosok – rövid, könnyen megtanulható és kivitelezhető koreográfiákkal, táncetűdökkel készülnek a „Beszállókártya” 15–45 év közötti résztvevőinek, amelyet az eredeti tervek szerint a mini társulat a tavaszi Kortárs Művészeti Fesztiválon adott volna elő Székesfehérváron.

A járványhelyzet miatti korlátozások ezt jelen helyzetben nem teszik lehetővé hagyományos formában, ezért a foglalkozásokat a próbaterem helyett az online térben szervezik meg.

Az érdeklődők a Zoom videókonferencia alkalmazáson keresztül zárt csoportban kapcsolódhatnak majd be a „Beszállókártya” című foglalkozásokba az alábbi időpontokban:

2021. április 19., hétfő 18 óra,
2021. április 23., péntek 18 óra,
2021. április 26., hétfő 18 óra,
2021. április 29., csütörtök 18 óra,
2021. május 10., hétfő 18 óra,
2021. május 13., csütörtök 18 óra,
2021. május 17., hétfő 18 óra,
2021. május 20., csütörtök 18 óra,
2021. május 24., hétfő 18 óra.

Ha a járványhelyzet engedi, az utolsó alkalmakat már személyesen szeretnék megtartani. A mini társulatba a jelentkezes@fehervaribalett.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

Kultúra

 1. A középkori királyi vár erődítményei - Magony Imre előadása a Youtube-on

  A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között.

  2021.04.14.
 2. Zeneiskolás sikerek - vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan

  Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

  2021.04.14.
 3. Általános iskolák jelentkezését várják a Kinder® Mesés Könyvtárak Programra

  Legújabb akciójában az általános iskolák könyvtárainak felújítását és könyvbeszerzését támogatja a Kinder®. A Mesés Könyvtárak Programban országosan bármely általános iskola benevezhető, a szervezők pedig 15 iskola között egyenként 500.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak majd ki. A nevezési határidő május 9-ig tart.

  2021.04.14.
 4. Csütörtökig jelentkezhetnek a fiatalok a Vörösmarty Színház Fame castingjára

  Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház által meghirdetett a Fame-castingra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. A szervezők azt tapasztalták, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztak, hogy meghosszabbítják a leadási határidőt április 15-ig.

  2021.04.14.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka