A pánikbetegségről és a nárcizmusról lesz szó az októberi Csajos esten

A nárcizmus és a pánikzavar közötti összefüggéseket járja körbe a Barátság mozi október 21-i csajos estjén Bihari Viktória író, blogger. A 18 órakor kezdődő humoros, szórakoztató, de mélyen elgondolkodtató beszélgetés után a Múlt karácsony című angol-amerikai romantikus vígjátékot vetíti a város művészmozija.
2020.09.22. 07:28 |

A beszélgetés után a Múlt karácsony című angol-amerikai romantikus vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Paul Feig rendezésében.

A nárcizmus korunk egyik legfelkapottabb témája, talán nem véletlenül, hiszen a közösségi médiában folyamatosan tetten érhető: a nárcisztikus személy sűrűn ír állapotfrissítéseket, gyakran posztol képeket, főleg saját magáról készült szelfit. Ez a személyiségzavar nagyjából ugyanannyi embert érint, mint a pánikbetegség, és az előadó szerint szoros összefüggés lehet a kettő között.

A pánikbetegség jellegzetesen a 20. és a 30. életév között kezdődik, nők között háromszor olyan gyakori, mint férfiak között. Általában nem találunk közvetlen kiváltó okot, de gyakori, hogy valamilyen szempontból nehéz, kritikus élethelyzetben éri a beteget az első pánikroham. Bihari Viktória szerint a pánik egy beszorult helyzet, ahol sem ütni, sem futni nem tudunk. Beszűkül a világ, a saját testünk és elménk ellenünk fordul, nem tudunk kimenni a lakásból, hevesebben ver a szívünk, úgy érezzük, menten meghalunk.

A beszélgetés után a Múlt karácsony című angol-amerikai romantikus vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Paul Feig rendezésében, Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh és Emma Thompson főszereplésével.

A történet női főhőse, Kate a rossz döntések embere, most épp egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Amikor már a végső kétségbeesés határára kerül, találkozik a valószerűtlenül kedves sráccal, Tommal, és ezzel új fejezet kezdődik az életében.

Kultúra

 1. Raktárkoncert - összefogás a hazai könnyűzenéért

  A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított koncertsorozat, a Raktárkoncert felvételei iránt óriási az érdeklődés a könnyűzene rajongói részéről. A Raktárkocert-sorozatban eddig közel 200 fellépő állt  már színpadon.

  2020.10.20.
 2. Újra lesz Pánik az Igézőben - a Szabad Színház előadására már lehet regisztrálni

  Novemberben megint lesz Pánik az Igézőben: Myllyaho Pánik, avagy Férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédiáját tűzte újra műsorra a Szabad Színház. A korlátozott számú férőhelyek miatt előzetes regisztráció ajánlott.

  2020.10.20.
 3. November 3-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt az Óperenciás Mesemondó Versenyre

  Október 22-ről november 3-ra módosították a jelentkezési határidőt az Óperenciás Mesemondó Versenyre. A három fordulós vetélkedőn Fejér megyei általános iskolások vehetnek részt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében.

  2020.10.20.
 4. Mindenszentek ünnepén püspöki szentmise lesz a Szent Imre templomban

  November 1-jén, vasárnap, Mindenszentek napján 18 órakor Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre templomban celebrál szentmisét minden szent tiszteletére, illetve azoknak az üdvözülteknek a közös ünnepén, akiket nem avattak szentté, vagy akik nem kaptak külön napot a szentek naptárában. A szentmise után tartják a megemlékezést elhunyt szeretteinkről. 

  2020.10.20.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka