A nézőknek üzent a Vörösmarty Színház igazgatója

"Bár a színpad elnémult, a fények kihunytak, de az élet a színházban nem állt meg, a munka zárt ajtók mögött folytatódik." - írja a nézőknek írott levelében Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója.
2020.03.12. 15:26 |
"Értesítjük Tisztelt Nézőinket, hogy szerda éjféltől a Vörösmarty Színház valamennyi előadása - tekintet nélkül a nézőszámra - elmarad. Vonatkozik ez a döntés a saját bérletes, bérletszünetes, vendég-, gyerek- és ifjúsági előadásokra egyaránt. Ettől az időponttól fogva egyetlen meghirdetett műsornaptár sem érvényes. A megvásárolt jegyek visszaváltásáról, illetve az elmaradt előadások pótlásáról a kihirdetett vészhelyzet feloldását követően születik majd döntés. Természetesen bérlet – és jegyvásárlóink lesznek az elsők, akik erről értesítést kapnak.

Ugyanakkor arról is szeretném tájékoztatni Önöket, hogy bár a színpad elnémult, a fények kihunytak, de az élet a színházban nem állt meg, a munka zárt ajtók mögött folytatódik. Tegnap az első próbáját tartó Mágnás Miska című operett dallamaitól volt hangos az épület, ma Zsótér Sándor kezdte meg a Pelikán utolsó bemutatójának próbáját, néhány hét múlva pedig a Stúdióban kezdődnek a nagy sikerű Terrorizmus alkotóinak legújabb darabja, a Csónak előkészületei.

Az épület zárva van és bizonytalan ideig zárva is marad. Színészeink és dolgozóink zárt ajtók mögött, a járványügyi szakemberek által javasolt különleges higiéniai szabályok szigorú betartása mellett, kontroll alatt végzik munkájukat.

A kedden este megtartott utolsó Trianon előadásról sokan hiányoztak. Az előadás végén ritka pillanatként fordult a kocka: a színészek tapsolták meg a nézőket, akik eljöttek. Ennek emléke adjon valamennyiünknek erőt és reményt, hogy a veszélyt közösen legyőzve mielőbb találkozhassunk." - üzente a nézőknek Dr. Szikora János színházigazgató.

Kultúra

 1. KÓTA-díj - ketten is elismerésben részesültek Székesfehérvárról

  A KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége a kórus- és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek hagyományosan a Magyar Kultúra Napján adta át a KÓTA-díjakat, melyet a szövetség Művészeti Bizottsága javaslatai alapján ítélnek oda. Ebben az évben két fehérvári zenészt is díjaztak

  2021.01.25.
 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe - koncelebrált püspöki mise lesz február 2-án

  Február 2-án, kedden, Urunk bemutatásának ünnepén, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, 17 órakor Spányi Antal megyés püspök celebrál ünnepi szentmisét a város papságával a Szent Imre templomban. Az ünnepen, mely a Megszentelt élet világnapja is, a főpásztor együtt imádkozik a szerzetesekkel, a Prohászka Imaszövetség tagjaival és a plébániákon működő közösségek és a lelkiségi mozgalmak képviselőivel.

  2021.01.24.
 3. Múzeum + Rippl-Rónai Light - online tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galériában

  Hagyományos Múzeum+ programjának keretében, a helyzethez igazodva az online térben várja a Magyar Nemzeti Galéria a kultúra iránt érdeklődőket. A január 28-án, csütörtökön 18.30 órakor kezdődő ingyenes tárlatvezetésen a csatlakozók Rippl-Rónai József munkásságát és életét ismerhetik meg.

  2021.01.23.
 4. Ünnepi gálaest a Vörösmarty Színházban a Magyar Kultúra Napján

  A Vörösmarty Színház kinyitotta kapuit a város zenészei, táncosai és színészei előtt, hogy a magyar kultúra napján a fehérváriak otthonába eljuthassanak a magyar és helyi kultúra értékei, a televíziós, illetve online közvetítésen keresztül. Székely és csángó néptánc, Beliczay Gyula Vonósszerenádja, balett etűdök és a Játék a kastélyban egy részlete voltak a gálaest műsorelemei, amikkel az előadóművészek a színház izgalmas helyszíneire vitték magukkal a nézőket.

  2021.01.22.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka