A Nemzeti Színházban mutatták be a Perelj, Uram! című darabot

Nemzeti ünnepünk előestéjén a budapesti Nemzeti Színházban vendégjáték keretében mutatta be a Vörösmarty Színház Sobor Antal - Román Károly Perelj, Uram! című előadását. Különleges este volt a társulat és a közönség számára is összekapcsolódni ez által az igaz történet által, és emlékezni történelmi múltunkra.
2019.03.15. 13:33 |
A közönség soraiban a történetben szereplő mártír halált halt Szikszai János csákberényi református lelkész és Manszbarth Antal csákberényi plébános leszármazottai is helyet foglaltak, valamint az előadást megtisztelte jelenlétével Dr. Cser - Palkovics András Székesfehérvár polgármestere és Dr Vécsei László Csákberény polgármestere is. Az előadást követő fogadáson lehetőség volt a társulattal való találkozásra is.

Kultúra

 1. A Múzeumok Majálisán adták át Az év kiállítása elismerést a fehérvári Réber-tárlatnak

  A Múzeumok Majálisa megnyitóján adták át Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat. Az elismeréseket a nyíregyházi Jósa András Múzeum munkatársai, valamint a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Réber László-tárlatának rendezői vehették át.

  2019.05.19.
 2. 25 éves a TáncolKODO - Polgármesteri Elismerő Emlékérem Hahn-Kakas Istvánnak

  Megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából jubileumi gálaműsort adott a Táncol”KODO” a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A szombat esti telt házas előadáson színpadra léptek jelenlegi és egykori táncosok, valamint az Ikarus táncegyüttes senior csoportja a Galiba és a Tilinkó zenekar kísértében.

  2019.05.18.
 3. Hozomány-Hagyomány - a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum kiállítása Herenden

  Hozomány – hagyomány címmel rendez kiállítást a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Herenden. A gyönyörű tárlaton az egyedülálló történeti múlttal rendelkező koronázóváros és egyházmegye kincsei a Herendi Porcelánművészeti Múzeum szakrális emlékeivel együtt tekinthetők meg.

  2019.05.17.
 4. Gálaműsorral ünnepelték a Fehérvári Versünnep első tíz évadát a Városházán

  Jubileumi gálaműsorral ünnepelték meg a Fehérvári Versünnep verseny és tehetséggondozó sorozat tizedik évadát pénteken este a Városházán. Az ünnepi esten több mint húsz fiatal mondott verset, filmösszeállítással emlékeztek a legemlékezetesebb pillanatokra, a verstáboros élményekre, a Vershúron gálákra, örök érvényű közös emlékekre és mindenek előtt az ötletgazda Varga Sándorra. 

  2019.05.17.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka