A művészet valóságában - évfordulós kiállításra készül Hegedűs 2 László

Évfordulós kiállításra készül a hetvenedik születésnapját ünneplő Hegedűs 2 László. A Fotográfiai Múzeumban szeptemberben nyíló tárlaton hetven, „a vizuális létminimum alatti élet várakozással teli buszmegállóiban” készült mű révén utazást tehetünk a művészet valószínűtlen valóságában. A készülő kiállításról az alkotót kérdezte interjújában a kultura.hu portál.
2021.05.03. 09:05 |

Hegedűs 2 László évfordulós kiállítása a szocializmus témakörét feldolgozó művek bemutatásának harmadik, befejező állomása.

A kiállítás címe: A vizuális létminimum alatti élet várakozással teli buszmegállói, a címről így nyilatkozik Hegedűs 2 László a kulturális portálnak: "A kiállítás címét többször megváltoztattam, csiszolgattam, míg végül úgy éreztem, hogy ez fedi le a képanyagot. A képeken olyan buszmegállókat látunk, amelyek az ízléssel rendelkező emberek számára esztétikailag lehangolók vagy éppen mosolyt csalogatók. Többnyire magányosan állnak, vagy egy-egy figura látható még a szürreális térben. A megállók a várakozás helyszínei, mint ahogy az élet is tele van várakozással, örömmel, csalódásokkal."

A művészel készült teljes interjú ITT olvasható!

Kultúra

 1. Időhöz nem kötött értékek - konferenciát rendeztek Moskovszky Éva emlékére

  A játék fiatalít! címmel rendezett konferenciát Moskovszky Éva, a neves játékkutató és kultúrtörténész emlékére a Szent István Király Múzeum Székesfehérvár Önkormányzatával közösen. A hetedik alkalommal szervezett tudományos ülésen a 40 év alatti fiatal kutatók számoltak be a játékkal összefüggő kutatásaikról.

  2021.10.18.
 2. Két új kiadvány is népszerűsíti Fejér megye épített örökségét és kiemelt értékeit

  A Megyeházán mutatták be hétfőn a „Mesés Fejér megye” és a „Fejér megye értékei az ezer éves megye tükrében” című könyveket. Az első kiadvány Kész-Varga Mónika könnyed hangvételű szövegeivel és Simon Erika fotóival invitálja izgalmas barangolásra a fiatalokat a megye értékei között, míg a második könyv Bödő István főlevéltáros összeállításában tudományos igényességgel mutatja be Fejér épített örökségét.

  2021.10.18.
 3. A szinódusi út kezdete az egyházmegyében - az Egyháznak szüksége van a megújulásra

  Ferenc pápa október 10-én hirdette meg a soron következő vatikáni püspöki szinódushoz vezető szinodális folyamatot. Spányi Antal megyés püspök Székesfehérváron, a Szent Imre templomban, szentmise keretében jelentette be ünnepélyesen a szinódusi út egyházmegyei kezdetét és szólított fel egymás meghallgatásra, imádságos életünk elmélyítésére, a Szentlélek befogadására, elcsendesedésre, hogy az Isten szavát meghallva vállaljuk küldetésünket a világban.

  2021.10.18.
 4. Tárlatvezetés, kiállítás, előadás - Múzeumok Őszi Fesztiválja

  Szubjektív tárlatvezetés a Deák Gyűjteményben, kiállítás a méz jótékony hatásáról és ezerféle felhasználásáról, valamint a tömegsírok feltárásáról és a Mohács500 projektről szóló régészeti előadás szerepel a Szent István Király Múzeum Múzeumok Őszi Fesztiválja eheti programjában.

  2021.10.18.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka