A munkahelyén akarta megölni házastársát egy férfi - a kórházban támadt rá

A Fejér Vármegyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a munkahelyén akarta megölni az egészségügyi dolgozó házastársát.
2023.01.25. 12:36 |
A munkahelyén akarta megölni házastársát egy férfi - a kórházban támadt rá

A vádirat szerint a férfi 2022. június 11-én megöléssel fenyegette meg a feleségét, majd pár nappal később egy levelet írt neki, amelyben ugyancsak megölését helyezte kilátásba, ha nem mond le a közös tulajdonukban lévő házuk fele tulajdoni részéről. A férfi 2022. augusztus 8-án megjelent a székesfehérvári kórház rendelőintézetében, ahol a válófélben lévő házastársa betegellátást végzett.

A férfi az egyik kórterembe belépve a torkánál fogva megragadta, a falhoz szorította a nőt, fojtogatta és közölte vele, hogy meg fogja ölni.

A nő megpróbált a szorításból kiszabadulni, dulakodtak, majd a sértett a földre került. A férfi mellé térdelt és a magával vitt 10,5 cm pengehosszúságú pillangókéssel a  nő bordája felé szúrt. A sértett a tenyerével elhárította a szúrást, azonban a férfi a nő lábszárát is megvágta.

A kórteremben tartózkodó egyik beteg segítségért kiáltott, így a férfi a támadást nem tudta folytatni, el akart menekülni, azonban a folyosón elfogták.

A bántalmazás következtében a sértett könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban az elkövetés módjára és a támadott testtájékra figyelemmel a súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye fennállt. Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás meghosszabbítását, továbbá az elkövetéshez használt kés elkobzását indítványozta.