A magyar film hónapja a Barátságban - egymillió forint támogatást kapott a mozi

Több mint egymillió forint támogatást nyert a Barátság mozi a CineCount Kft. és a Mozisok Országos Szövetsége közös pályázatán, amelyet magyar filmek egy hónapon át történő népszerűsítésére írtak ki a Nemzeti Filmintézet által biztosított keretösszegből.
2020.07.05. 09:10 |
Magyar filmekkel indította a júliust a Barátság mozi: elsején a Drakulics elvtárs című vígjátékot láthatta a közönség a moziteremben, másodikán ugyanitt a Béres Józsefről szóló A feltaláló című életrajzi drámát, ma este pedig a Seveled című romantikus vígjáték szerez kellemes estét a Városháza díszudvarában működő kertmozi nézőinek.

A hónap végéig számos további magyar filmet tűz műsorára a fehérvári művészmozi a most elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően, így többek között újra látható lesz az Oscar-díjas Szabó István Zárójelentés című új filmdrámája, a Valan – Az angyalok völgye című krimi-dráma, amelynek főszereplője a Vörösmarty Színház színművésze, Krisztik Csaba, és újra vászonra kerül az Oscarra nevezett Akik maradtak című filmdráma is.

A fiatal közönség nagy kedvence volt a FOMO – Megosztod, és uralkodsz című film, amely júliusban újra látható lesz, csakúgy, mint az Apró mesék című, romantikus thrillerbe oltott történelmi film. Újdonság is szerepel a magyar filmcsokorban: a Lili című ausztrál-magyar-kanadai családi filmet most először vetíti a fehérvári mozi.

A CineCount Kft. és a Mozisok Országos Szövetsége által meghirdetett pályázat célja a magyarországi filmszínházak segítségével népszerűsíteni a magyar filmet, és a veszélyhelyzet visszavonása után visszacsábítani a közönséget a hazai mozikba. Egyúttal a pályázati forrás segítséget jelent a három hónapra bezárt filmszínházaknak az újranyitásban és a kárenyhítésben. A Barátság mozi a saját kategóriájában elnyerte a maximálisan megpályázható nettó 1 160 000 forintot.

Kultúra

 1. Ingyenes tárlatvezetések egészségügyi dolgozóknak a múzeumban

  Jöjj, Aszklépiadész! címmel ingyenes kurátori tárlatvezetéseket szervez az egészségügyben dolgozóknak a Szent István Király Múzeum. Augusztus utolsó hetében, előzetes regisztrációt követően látogatható az Új Magyar Képtár, a Játékmúzeum, a Patikamúzeum, a Deák Gyűjtemény, és A kagán lovasa kiállítás

  2020.08.13.
 2. Koronázási Szertartásjáték - Kun László szerepében Sarádi Zsolt

  Augusztus 21-től három napon keresztül 21 órától új helyszínen, az Aranybulla Emlékműnél lesz látható a Koronázási Szertartásjáték. A rendszeresen visszatérő nézők már megszokhatták, hogy az előadások címszerepeit egy-egy karizmatikus színész kapja. Sarádi Zsoltot a IV. (Kun) László életét feldolgozó szertartásjáték főszereplőjeként láthatjuk a színpadon.

  2020.08.13.
 3. MásKÉPtár - akadálymentesített múzeumi tárlatvezetést szerveztek

  Rendhagyó, akadálymentesített múzeumi programot szervezett a fogyatékossággal élőknek a CICE a Deák Gyűjteményben, a programon 60 fő vett részt különböző szervezetektől, intézményektől.

  2020.08.13.
 4. Egészalakos festménnyel bővülhetnek a Deák-mappák

  Az alkotáshoz kedvet érző fiatalok művészmappáiba a krokik után egészalakos festmények, illetve természetképek, táj- vagy kisállatokat ábrázoló festmények kerülhetnek. A Deák Gyűjtemény online sorozatában Szabóné Szüts Angéla képzőművész ad tanácsokat a diákoknak.

  2020.08.13.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka