A hegedűkészítés varázsa - Quartettissimo XIII. Európai Vonósnégyes Fesztivál

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban szeptember 23. és 25. között megrendezésre kerülő hagyományos Vonósnégyes Fesztivál, a “Quartettissimo” idén nemcsak az elhangzó művek, hanem a zenészek személye miatt is nagyszerű lesz. 
2022.09.22. 20:34 |
A hegedűkészítés varázsa - Quartettissimo XIII. Európai Vonósnégyes Fesztivál

A cseh uniós elnökség évében a Doležal Kvartett, amelynek hírnevét már nem lehet tovább öregbíteni, második alkalommal vesz részt a Quartettissimón cseh és magyar zeneszerzők műveivel. A másik nagy zenei élmény a hegedűkészítés technikáját bemutató kivételes workshop Metzger Pál, a Magyar Hangszerész Szövetség tagja előadásában lesz szombaton, 14 és 16 óra között, a Fesztivál szokásos, háromnapos hangszerkiállítása keretében.

Nem szabad megfeledkezni az Aeterna Kvartett első hegedűséről, Alexandre Dimcevskiről sem, aki a Magyar Állami Operaház koncertmestere és zenei vezetője, valamint a Hohenemsi Arpeggione Kamarazenekar igazgatója és aki egy Carlo Ferdinando Landolfi által 1754-ben készített hegedűn játszik. Szombaton délelőtt a kápolnában diák és amatőr együttesek koncertje lesz.

Információ, jegyfoglalás:
Károlyi József Alapítvány, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2.
Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: info@karolyikastely.hu; web: www.karolyi.org.hu