A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak virtuális kiállítása a VOKE-ban

A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület tagjai mutatkoznak be a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár legújabb kiállításán, amely a koronavírus-járvány miatt az online térbe költözött. Stirbu Viktor, Fehér Csaba, Nemes Ferenc és alkotótársaik művei a www.mavmuvhaz.hu oldalon nézhetők meg
2020.05.22. 10:05 |

Egy virtuális kiállításra hívja a művészet szerelmeseit a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület, akik számos közös projektet terveztek 2020-ban a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárral.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt ezek az együttműködések új otthonra leltek a virtuális térben, így az érdeklődők a művelődési ház honlapján nézhetik meg az egyesület tagjainak munkáit.

A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület 1984-ben jött létre megyei, népművészet iránt elkötelezett alkotókból.

Célja, hogy a népművészet értékeit, a kézművesség hagyományait kutassa, feldolgozza, terjessze, valamint, hogy összefogja és segítse megyénkben a gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztály számára a tárgyalkotó népművészet megismerését. Az Egyesület tagjai túlnyomórészt a tárgyalkotó népművészetben tevékenykednek, de vannak, akik a hagyományőrzés más területein dolgoznak. Az egyesület több díjazott alkotóval is büszkélkedhet.

A szervezet a kezdetektől jelen van a tárgyalkotó népművészet egyik legrangosabb éves seregszemléjén, a budavári Mesterségek Ünnepén.

A most megnyílt kiállításon Nemes Ferenc, Fehér Csaba, Stirbu Viktor mellett Kluge-Köves Krisztina, Szücs Istvánné, Láng György, Nemes Gabriella, Szügyi Éva, Tóth Rajmund, Szarka Pál, Harangozó Rita és Viasz Zoltán mutatkoznak be. A kiállítási anyag a www.mavmuvhaz.hu oldalon érhető el.

Kultúra

 1. MEgnézzük és KIdumáljuk - filmklubot indít a Barátság Mozi

  Filmklubot indít októberben a város művészmozija. MEgnézzük és KIdumáljuk: ezért MEKI a klub neve, amelyhez bármikor, a későbbi vetítéseken is lehet csatlakozni. A tagsághoz egy ingyenesen kiváltható kártya szükséges, amelynek birtokosa kedvezményesen nézheti meg a klubban vetített filmeket. Az első vetítés október 7-én, szerdán 18 órakor lesz, ekkor a Nyelés című amerikai-francia horror-drámát láthatják és beszélhetik ki a nézők.

  2020.09.28.
 2. Újra szimfonikusok a Csónakázó-tónál - zenés családi kavalkád lesz pénteken

  A király mulat, Gyerekszimfónia, Az öreg morgó medve, A keringőző macska, Az írógép, Harry Potter – színes, vidám programot kínál pénteken délután az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A családi kavalkád műsorát 15.30 órától háromszor eljátssza az együttes a Csónakázó-tónál. Hétfőn este pedig a Szent István Művházban hallgathatnak komolyzenét az érdeklődők az Alba Regia Zongorás Trió előadásában.

  2020.09.28.
 3. Október a Szent István Művházban filmvetítéssel, zongorakoncerttel

  Októberben is gazdag programokkal szolgálja a tartalmas, izgalmas, kulturált kikapcsolódást a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Szerepel a kínálatban zongorahangverseny, kézműves nap, segítő tájékoztatás a demensek otthoni gondozásáról, filmvetítés az amerikai templombezárásokról és előadás az aromaterápia szerepéről a spotban és a testmozgásban.

  2020.09.28.
 4. Szabadtéri koncertekkel ünneplik a zenét a Belvárosban

  A zene világnapját szabadtéri énekléssel, muzsikálással ünnepli Székesfehérvár: a hermannos növendékek a Pipó toronynál játszanak, délután pedig a város kamaraegyüttesei, kórusok és hangszeres zenészek adnak szabadtéri „séta koncertet” a Nemzeti Emlékhelynél.

  2020.09.28.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka