A fehérváriakat is várják hétvégén a Nagy-Magyarország Parkba

A Trianon Múzeum különleges hétvégi programmal és mini-borfesztivállal várja vendégeit a hétvégén a Nagy-Magyarország Parkba.
2021.06.03. 11:10 |
A fehérváriakat is várják hétvégén a Nagy-Magyarország Parkba
Június első hétévégéjén a Nagy-Magyarország Parkba várják az érdeklődőket, hogy közösen emlékezzenek meg a Trianoni Békediktátum 101. évfordulójáról.

Pénteken a park egyik meghatározó épületében, a székely ácsmesterek által épített, Hungária Pavilonban, délelőtt 11 órai kezdettel, a Magyar Honvédség Légierő Fúvószenekara nyitja meg a rendezvényt, majd Soós Andrea előadásában, a magyar költészet talán legmegrázóbb Trianon-verse, a Psalmus Hungaricus hangzik el, Róka Szabolcs lant- és kobozművész pedig kuruc-dalokat énekel. Ünnepi beszédet Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője tart, majd felavatja a Park új Világnak Virága Kárpát-medencei Illat- és Virágúttal övezett Millenniumi Szoborkertet. A megemlékező műsort a Kárpát-medence legújabb magyar könyvei és legjobb borainak bemutatója kíséri. Ezt követően a Kárpát-medence magyarságának összetartozását jelképező eseményhez csatlakozva, 20 óra 21 perckor fellobban az Összetartozásunk tüze. 

Szombaton és vasárnap a Kárpátia Borház, Magyarországon egyedülálló bortételeivel, Erdély-Partium, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Őrvidék és Belső- Magyarország történelmi magyar boraival, kellemes borozásra invitálja a borkultúra kedvelőit. Gasztronómiai élményről a Kárpát-medencei ihletésű különlegességeket kínáló Kárpátia étterem és Nemfelejtünk falatozó gondoskodik. 

A hétvégi program jó lehetőség arra is, hogy felfedezzük a Bakony egyedülálló természeti környezetét, hiszen számos különleges kirándulóhely található a közelben. A távolság nem lehet akadály, hiszen a Nagy-Magyarország Park Várpalota, Székesfehérvár, Veszprém, a Balaton és Budapest lakói számára akár egynapos kiruccanásra is könnyen elérhető. Aki esetleg az egész hétvégét itt töltené, azoknak színvonalas szálláshelyeket biztosítanak.