A fehérváriakat is várják hétvégén a Nagy-Magyarország Parkba

A Trianon Múzeum különleges hétvégi programmal és mini-borfesztivállal várja vendégeit a hétvégén a Nagy-Magyarország Parkba.
2021.06.03. 11:10 |
Június első hétévégéjén a Nagy-Magyarország Parkba várják az érdeklődőket, hogy közösen emlékezzenek meg a Trianoni Békediktátum 101. évfordulójáról.

Pénteken a park egyik meghatározó épületében, a székely ácsmesterek által épített, Hungária Pavilonban, délelőtt 11 órai kezdettel, a Magyar Honvédség Légierő Fúvószenekara nyitja meg a rendezvényt, majd Soós Andrea előadásában, a magyar költészet talán legmegrázóbb Trianon-verse, a Psalmus Hungaricus hangzik el, Róka Szabolcs lant- és kobozművész pedig kuruc-dalokat énekel. Ünnepi beszédet Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője tart, majd felavatja a Park új Világnak Virága Kárpát-medencei Illat- és Virágúttal övezett Millenniumi Szoborkertet. A megemlékező műsort a Kárpát-medence legújabb magyar könyvei és legjobb borainak bemutatója kíséri. Ezt követően a Kárpát-medence magyarságának összetartozását jelképező eseményhez csatlakozva, 20 óra 21 perckor fellobban az Összetartozásunk tüze. 

Szombaton és vasárnap a Kárpátia Borház, Magyarországon egyedülálló bortételeivel, Erdély-Partium, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Őrvidék és Belső- Magyarország történelmi magyar boraival, kellemes borozásra invitálja a borkultúra kedvelőit. Gasztronómiai élményről a Kárpát-medencei ihletésű különlegességeket kínáló Kárpátia étterem és Nemfelejtünk falatozó gondoskodik. 

A hétvégi program jó lehetőség arra is, hogy felfedezzük a Bakony egyedülálló természeti környezetét, hiszen számos különleges kirándulóhely található a közelben. A távolság nem lehet akadály, hiszen a Nagy-Magyarország Park Várpalota, Székesfehérvár, Veszprém, a Balaton és Budapest lakói számára akár egynapos kiruccanásra is könnyen elérhető. Aki esetleg az egész hétvégét itt töltené, azoknak színvonalas szálláshelyeket biztosítanak.

Kultúra

 1. Deák Péter lelkipásztor lesz a Királykúti esték vendége október 28-án

  Folytatódnak a Királykúti esték: október 28-án, csütörtökön 18 órakor a Királykút Emlékház vendége Deák Péter református lelkipásztor. A reformáció napja előtt rendezett est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.

  2021.10.26.
 2. „Ne csak a szemeddel láss!”, különleges zenés-irodalmi élmény az Igézőbe

  A zenét és az irodalmat hívja segítségül a láthatatlan hidak építéséhez érzékenyítő programján a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány. Október 28-án, csütörtökön 18 órakor az Igézőben Zselenszky Tamás előadóművész és Czinki Ferenc író előadásában a költészeten és a zenén keresztüli kommunikáció és a látás nélküli érzelemkifejezés lesz "reflektorfényben” a teljes sötétségben.

  2021.10.26.
 3. Kötődések - elkészült a Vox Mirabilis lengyel-magyar kortárs albuma

  Régi tervét valósította meg a Vox Mirabilis Kamarakórus: idén lehetőséget kaptak egy hanghordozó megjelenésére a Wacław Felczak Alapítvány sikeres pályázatának segítségével. Bobory Zoltán, Harry Duda és Janusz Wójcik versei szólalnak meg lengyelül és magyarul és kortárs zeneszerzők művei mellett Liszt- és Chopin-átiratok, valamint Wiłkomirski, Klonowski, Blacha, Górecki, Kodály és Ránki művei is hallhatók az albumon.

  2021.10.26.
 4. Kortárs Zenei Centrum - „A csend körei” az Alba Regia Szimfonikus Zenekartól

  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar újabb estre készül. Mégpedig a Kortárs Zenei Centrum „A csend körei” című előadására, amelyen a klasszikus, régizenei dallamok mellett többek között elhangzik majd Dobri Dániel: Wolfgang elsüllyed egy pohár vízben című darabja is.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Székesfehérvár Topotéka