A fehérvári lakó-pihenő övezetekben ellenőrzik a közlekedést a rendőrök

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt hetek lakossági fórumain érkezett kérések alapján, visszatérően ellenőrzik a Székesfehérváron levő lakó-pihenő övezetekben közlekedőket, mivel a gépjárművezetők az esetek többségében jelentősen túllépik a megengedett legnagyobb sebességhatárt, valamint figyelmen kívül hagyják az egyéb közlekedési szabályokat is.
2021.11.24. 12:14 |

A kertvárosi övezetek lakossági fórumain sokan kérték, hogy ellenőrizzék a rendőrök a kisebb utcák forgalmát, éppen ezért visszatérően ellenőrzi a rendőrség a lakó-pihenő övezetekben a közlekedési szabályok betartását.

A KRESZ kimondja, hogy lakó-pihenő övezetben csak az engedélyezett járművekkel, legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni. A járművezetőnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára, az olyan szakaszokon, ahol nincs járda, ott a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják.

A lakó-pihenő övezetekben érvényes közlekedési szabályokról ITT olvashat részletesen!

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebességhatárok és a közúti közlekedési szabályok betartásával megelőzhetők a közúti balesetek.

… hogy mindenki hazaérjen!

Kék hírek

 1. Facebook-os adventi naptárban buzdít a biztonságos internethasználatra a rendőrség

  Az internet és a különféle online tartalmak biztonságos használatára hívja fel a figyelmet a rendőrség a Facebook-on keresztül is. Közzétettek egy adventi naptárt, ahol december 1-jétől minden nap adnak egy-egy kiberbiztonsági tanácsot, de olvashatunk a fiatalokat érintő bizalmi visszaélésekről és a biztonságos online vásárlásról is.

  2021.12.02.
 2. Ellopták a hófogók vasoszlopainak felét Fehérvár és Zámoly között

  Fejér megyében 43 kilométernyi országos közút mellé telepített a Magyar Közút az elmúlt időszakban hófogó hálókat. A megye hófúvás szempontjából kiemelten kezelt útszakasza a 8123-as jelű Székesfehérvár és Zámoly közötti szakasz, ahol 1,625 kilométer hosszoan helyeztek hófogókat.

  2021.12.01.
 3. A tűzoltók gyors beavatkozása mentette meg a házat a Feketehegyen

  Egy családi házzal egybeépített melléképületben csaptak fel a lángok kora hajnalban a Feketehegy-Szárazréten. A kilencven négyzetméteres melléképület és annak tetőszerkezete lánkokban állt, amikor a fehérvári hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval érkeztek a helyszínre.

  2021.11.30.
 4. A behajtási tilalmat megszegő kamionokat is ellenőrizték a rendőrök a Kadocsán

  A rendőrök a gyorshajtókat, és a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépjárművek behajtási tilalmát ellenőrizték a Kadocsa utcában. Az elmúlt hetek lakossági fórumain az utca lakói is kérték a rendőröktől, hogy ellenőrizzék rendszeresen a kamionokat az utcában, ahova csak engedéllyel hajthatnak be a 7.5 tonnát meghaladó járművek.

  2021.11.30.
 1. Advent idején is előzzük meg a lakástüzeket - idén már 250 lakástűz volt a megyében

  Sokunk otthonában lobban fel az első adventi gyertya a hétvégén. Elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban a koszorú tűzvédelmi szempontból nem biztonságos, vagy nem megfelelő helyre rakjuk, az égő gyertya könnyen lakástüzet, sérülést okozhat.

  2021.11.27.
 2. Tegyünk együtt a nők elleni erőszak megszüntetéséért!

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szakemberei a segítségnyújtás lehetőségeiről tájékoztatják a lakosságot.

  2021.11.25.
 3. A fehérvári lakó-pihenő övezetekben ellenőrzik a közlekedést a rendőrök

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt hetek lakossági fórumain érkezett kérések alapján, visszatérően ellenőrzik a Székesfehérváron levő lakó-pihenő övezetekben közlekedőket, mivel a gépjárművezetők az esetek többségében jelentősen túllépik a megengedett legnagyobb sebességhatárt, valamint figyelmen kívül hagyják az egyéb közlekedési szabályokat is.

  2021.11.24.
 4. A túlsúlyos kamionok és teherautók kiszűrése volt az összehangolt ellenőrzés célja

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Úthálózatvédelmi Osztályának munkatársai közös, összehangolt akció keretében ellenőrizték a tehergépjárművek megengedett legnagyobb össztömegét, a 62-es számú főúton.

  2021.11.20.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár