A Család- és Nővédelmi Központ közleménye

A Család- és Nővédelmi Központ, mint Székesfehérvár Megyei Jogú Város egészségügyi intézménye, alapfeladatának megfelelően kiemelt fontosságúnak tekinti a várandós kismamák és a jövőt jelentő magzatok védelmét. Ugyanakkor nagyforgalmú járóbeteg szakrendelőként felelősséget visel úgy a nőgyógyászati ellátásért, mint az általános ultrahang diagnosztikáért. 
2020.03.15. 08:23 |

Mindezen prioritások miatt – a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megfelelő kezelése érdekében – kénytelen vagyunk a rendelő működési rendjét átmenetileg megváltoztatni.
A változtatások célja, hogy a veszélyes mértékű zsúfoltságot elkerüljük, pácienseink ellátását időben „széthúzzuk”, ugyanakkor a valóban fontos ellátásokat folyamatosan biztosítani tudjuk.

Mindezek megvalósításában számítunk mindenki együttműködésére és előre is köszönjük megértésüket!

1. A rendelőben felfüggesztjük azon vizsgálatok elvégzését, amelyek nem sürgősek, tervezhetőek és későbbre halasztásuk nem jár kockázattal. Tipikusan ilyen pl. az évente javasolt ún. rákszűrés. A korábbi kóros leletek kontrollját természetesen elvégezzük – berendelés alapján.

2. A délelőtti-délutáni rendeléseket változatlanul fenntartjuk. Pácienst (az akutan fellépő súlyos, akár életveszélyes állapotok miatt szükséges elsősegély esetét kivéve) kizárólag előjegyzés alapján fogadunk! A rugalmas betegforgalom érdekében ezért az internetes előjegyzés mellett visszaállítjuk a telefonos bejelentkezést (22/316-154 és 22/505-167), ahol a kapacitás függvényében akár aznapra vagy másnapra is lehet időpontot foglalni. Foglaláskor kérjük közölni az okot, amely miatt a rendelőt fel kívánja keresni, és fenntartjuk a jogot, hogy nem sürgős esetben későbbi időpontot ajánljunk fel. Kérjük ugyanakkor, hogy időpontra érkező betegeink pontosan (max. 5-10 perccel korábban) érkezzenek, hogy a fertőzésveszélyes tömegkontaktusokat el lehessen kerülni.

3. A biztonsági távolságok betarthatósága, a zsúfoltság elkerülése érdekében a rendelő nagyvárójában egyszerre legfeljebb 20, a kisebb váróban 10 páciens tartózkodhat. Kérjük ezért, hogy kísérőt csak feltétlenül indokolt esetben (mozgásában korlátozott személy, előrehaladott korú várandós) hozzanak.

4. A terhességi kornak megfelelő szűrővizsgálatok elsőbbséget élveznek, azokat minden esetben elvégezzük, azonban javasoljuk, hogy ilyen célból ne a reggeli órákat válasszák, hanem időben széthúzva, a délutáni rendeléseket is kihasználva kérjenek időpontot.

5. Lázas, hurutos, köhögéssel járó, ill. náthás betegségben szenvedők a rendelőt a kismamák védelme érdekében nem látogathatják, ez vonatkozik a felnőtt vagy gyermek kísérőre is. Ezen előírás megszegői ellen az illetékes járványvédelmi hatósághoz minden esetben bejelentést teszünk!

6. Aki egyéb egészségügyi probléma nélkül, kizárólag adminisztratív feladat miatt érkezik a rendelőbe (táppénzes papír, rendszeresen szedett gyógyszer, pl. fogamzásgátló felíratása, várandóssági igazolások, stb.), az bejelentkezéskor jelezze ez irányú igényét. Arra törekszünk, hogy a kért dokumentumot soron kívül, rendelői behívás nélkül, minimális várakozás mellett átadhassuk.

7. Nyomatékosan kérünk mindenkit a higiénés előírások maximális betartására: elsősorban a gyakori kézmosásra. Kérjük, használják a recepció mellett felszerelt automata kézfertőtlenítő-adagolót. A rendelők és várók bútorzatát naponta többször fertőtlenítjük. Kérjük, Önök is vigyázzanak a rendelő tisztaságára, higiénéjére! Ügyelünk dolgozóink egészségére is, folyamatosan ellenőrizzük, hogy Önök csak egészséges egészségügyi dolgozóval kerüljenek kapcsolatba.

8. Megköszönjük együttműködésüket! Kijelentjük ugyanakkor, hogy aki a fenti szabályokat nem tartja be, a rendelő nyugalmát zavarja, rendbontást követ el, azzal szemben minden törvényes lehetőséget igénybe véve lépünk fel.

Bízva abban, hogy a járványveszély rövid időn belül csökken, illetve megszűnik, köszönjük megértő együttműködésüket!

Dr. Nagy László
a CSNK vezető főorvosa

Közlemények

 1. Lehetővé teszik, hogy hétfőtől az óvodákban, iskolákban legyen gyermekfelügyelet

  A ma esti, intézményvezetőkkel folytatott egyeztetések alapján, március 8-án, hétfőtől a székhelyintézmények (Árpád Úti Óvoda, Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda, Felsővárosi Óvoda, Gyöngyvirág Óvoda, Hosszúsétatéri Óvoda, Ligetsori Óvoda, Maroshegyi Óvoda, Napsugár Óvoda, Rákóczi Utcai Óvoda, Szivárvány Óvoda, Tolnai Utcai Óvoda), illetve a Vizivárosi Tagóvoda nyit ki, és biztosítja az ügyeletet - tájékoztatott közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

  2021.03.06.
 2. Lakossági tájékoztató - a munkahelyi gyermekfelügyeletben is segít az önkormányzat

  "Természetesen az Önkormányzat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a jogszabályok által engedett módokon és formában segítsen a szülőknek és a családoknak a következő hetekben." - írja közösségi oldalán lakossági tájékoztatójában Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.

  2021.03.05.
 3. Átmenetileg felfüggesztik a személyes ügyfélfogadást a Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzati szolgáltatóknál

  Valamennyi önkormányzati szolgáltató cég felfüggeszti a személyes ügyfélszolgálatát március 8-tól, hétfőtől március 22-ig. Az ügyfeleket telefonos, illetve elektronikus ügyintézésre kérik. A Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán sem lesz átmenetileg személyes ügyfélfogadás.

  2021.03.05.
 4. Virágos Székesfehérvár – írjon e-mailt, aki UPC-s címmel regisztrált a pályázatra

  Március elején megszüntette a szolgáltató a ...@upcmail.hu-ra vagy ...@chello.hu-ra végződő e-mail címeket és ezeken a fiókokon keresztül már nem lehet sem küldeni, sem fogadni leveleket. A Virágos Székesfehérvár pályázatra összesen 158-an regisztráltak ilyen végződésű címmel, így a Városgondnokság kéri, hogy aki ezen végződésű címmel jelentkezett, küldjön egy levelet az új címéről a viragok@varosgondnoksag.hu e-mailre, melyben a neve mellett lehetőség szerint szerepeljen a regisztrációs száma is.

  2021.03.04.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4