3556 a beazonosított fertőzöttek száma - Fejérben stagnál a megbetegedések száma

3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 
2020.05.19. 07:14 |
A védekezés második szakaszában vagyunk, ami nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak.

Magyarország

 1. Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

  Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat a felvi.hu oldalon. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre.

  2021.01.26.
 2. Székesfehérváron csökkent és alacsony a szennyvízben mért koronavírus koncentráció

  Az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenő tendenciát mutat a harmadik heti szennyvízvizsgálatok eredményei alapján. A vizsgálati eredmények alapján elmondható, hogy ezen a héten csökkenő tendenciát mutattak ki a mintákból Székesfehérváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán, míg a többi vizsgált településen stagnálás tapasztalható.

  2021.01.25.
 3. Hétfőtől tölthető le az az ingyenes digitálisjólét-szoftvercsomag

  Hétfőtől válik elérhetővé az ingyenesen letölthető digitálisjólét-szoftveralapcsomag. A kormány digitális jóléti szoftveralapcsomagja nyílt forráskódú, könnyen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese.

  2021.01.25.
 4. Online térben az egyetemek és főiskolák - holnap kezdődik az Educatio oktatási szakkiállítás

  A korlátozások miatt online platformra költözött a továbbtanulók nagyrendezvénye: a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21-23. között rendezik meg. Az eseményen egyszerre 51 felsőoktatási intézménytől szerezhetnek be információkat az érdeklődők, amely minden bizonnyal elősegíti a továbbtanulás döntéskörét február 15-ig.

  2021.01.20.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár