18 milliót lopott a közös képviselő a társasháztól - börtönt indítványozott az ügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki három székesfehérvári társasház közös képviselőjeként a rábízott bakszámlákról közel 18 millió forintot tulajdonított el. A vádirat szerint a férfi önállóan rendelkezett a társasházak bankszámlája felett.
2020.11.30. 12:26 |

A vádlott az egyik társasház tudta és beleegyezése nélkül a rábízott bankszámláról 2014 és 2017 között jogtalanul eltulajdonított közel nyolc millió forintot úgy, hogy a társasház bankszámlájáról más társasházak bankszámlájára utalt át összegeket, amelyet később készpénzben felvett, illetve közvetlenül a társasház számlájáról vett fel pénzt, vagy a saját nevén lévő bankszámlára utaltaát a társasház vagyonát képező, rábízott összegeket.

Amikor a társasház közgyűlése nem fogadta el a vádlott által benyújtott 2016. évre vonatkozó beszámolót, a vádlott azért, hogy a sikkasztást leplezze, egy hamis, a pénzintézet nevében kiállított bankszámlakivonatot nyújtott át a számvizsgáló bizottságnak, amellyel a hamis okiratot felhasználta.

A vádlott hasonló módszerrel még két társasháztól sikkasztott 2014 és 2018 között mintegy hat millió forintot, illetve 2009 és 2017 között mintegy négy millió forintot. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől, valamint a közös képviselői foglalkozástól való eltiltást indítványozott.

Kék hírek

 1. Illegális hulladéklerakókat fogtak a rendőrök - bűntett miatt kell felelniük

  A rendőrségre lakossági bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlenek Gárdonyban, a Géza Fejedelem úton egy platós-ponyvás gépjárművel megjelentek, és oda törött hullámpalát, gumiabroncsokat, törött bútorokat helyeztek el. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították és a helyszín közelében elfogták a feltételezett elkövetőket

  2021.01.28.
 2. Ismét tüzet oltott a fehérvári híradóezred katonája

  Közös rendészeti feladat ellátása közben sietett egy égő gépjármű és utasai segítségére január 26-án Velencén Bodrogi Zsolt főtörzsőrmester, a fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonazenésze rendőr kollégájával, a gárdonyi rendőrkapitányságon szolgáló Kiss Balázs főtörzsőrmesterrel.

  2021.01.27.
 3. Őrizetben a hétfői fegyveres rabló - nézze meg videón az elfogást

  A férfi az általa remélt több millió forint helyett csak pár ezerrel távozott a bűncselekmény helyszínéről, amit a rendőröknek köszönhetően csupán fél óráig birtokolhatott. Gyanúsítotti kihallgatása során a férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

  2021.01.26.
 4. Fegyveres rablás a Zámolyi úton - folyik a tanúmeghallgatás

  A nyomozás eddigi adatai szerint 2021. január 25-én reggel Székesfehérváron, a Zámolyi úton lévő autóalkatrész-szaküzlet parkolójában egy maszkot viselő férfi egy járművéből éppen kiszálló férfihez lépett, akihez a gyanú szerint gázpisztolyt tartott, és az üzletbe kísért. Az ott lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe és feküdjenek a földre, a vezetőtől pedig a széf kinyitását kérte. 

  2021.01.25.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár