16 ittas sofőr, 1414 gyorshajtó Fejér vármegye útjain - mérlegen az elmúlt hét

Az egyenruhások 2023. május 29. és június 4. között sebességmérési akciókat tartottak Fejér vármegyében. A rendőrök ellenőrizték a biztonsági öv használatát, az ittasságot, valamit figyelemmel voltak a baleseti szempontból kiemelt egyéb szabályszegések visszaszorítására is.
2023.06.06. 10:42 |
16 ittas sofőr, 1414 gyorshajtó Fejér vármegye útjain - mérlegen az elmúlt hét

Az elmúlt héten az egyenruhások fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A közlekedésrendészeti akciók során a rendőrök 165 esetben  intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 4 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen kezelését állapították meg.

A hét folyamán az egyenruhások 16 esetben intézkedtek olyan sofőrrel szemben, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A vármegye közútjain hét nap alatt 1414 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Sebességtúllépés miatt 24 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 76-ot pedig helyszínbírsággal sújtottak. A rendőrök az előzés szabályainak megsértése miatt 5, az elsőbbség meg nem adása miatt 78 járművezetővel szemben intézkedtek, továbbá a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 40-en sértették meg, a követési távolságot pedig 7-en nem tartották be. 

Fejér vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, valamint kamerák, sebességmérő berendezések és drónok segítségével történő közlekedésrendészeti ellenőrzésekre.