Világsakkfesztivál az István Király Iskolában - kreatív délelőttöt szerveztek a diákoknak

Az idén hatodik alkalommal csatlakozott az István Király Általános Iskola ahhoz a világsakkfesztiválhoz, amely Polgár Judit, a Sakkpalota pedagógiai program kifejlesztőjének kezdeményezésére jött létre. A fesztiválon szimultán sakkversenyt vívtak a gyerekek, de lehetőség volt kreatív, kézműves alkotásra is.
2020.10.10. 10:23 |
Világsakkfesztivál az István Király Iskolában - kreatív délelőttöt szerveztek a diákoknak

Az István Király Általános Iskola Fejér megyében elsőként lett a Polgár Judit Sakk Alapítvány regionális referencia oktatási intézménye.

A világsakk fesztivál megnyitóján Krahlingné Kovács Tünde igazgató jó és hasznos időtöltést kívánt a programokhoz és eredményes játékot a sakkhoz. A fesztivál alapítójáról szólva kiemelte, hogy Polgár Judit a sakktörténet legjobb női sakkozója, 2012-ben a Föld 10 legokosabb embere közé választották, mint egyetlen magyart. Sakkpalota pedagógiai programja is rangos elismerést kapott, a legjobb európai tananyagnak járó BELMA díjat vehette át Frankfurtban. 

A sakkhoz kapcsolódóan az iskola rajzpályázatot is hirdetett, amelyre összesen 133 pályamű érkezett. Fenyőházi Panna nyolcadikos diák egy óriási tablót készített: vázolt, kontúrozott és rajzolt, diáktársai pedig festettek.

"Fontos számunkra, hogy a gyerekek gondolkodásában, kreativitásában, fejlesztésében megjelenjen a Sakkpalota. Ehhez a fesztiválhoz is olyan programot állítottak össze a kollégáim, ami a gyerekeknek érdekes és ereményesen használhatják fel az eddig megszerzett tudásukat. Egymást váltják a programok szombaton, minden teremben más kreatív tevékenység zajlik, a szimultán sakktól, mézes előadáson keresztül tűzoltó bemutatóig" - mondta el a fesztiválról az igazgató, kiemelve, hogy a gyerekek logikájába, gondolkodásuk fejlesztésében, kreativitásában fontos szerepet játszik a sakk, mint pedagógiai módszer.