Világsakkfesztivál az István Király Iskolában - kreatív délelőttöt szerveztek a diákoknak

Az idén hatodik alkalommal csatlakozott az István Király Általános Iskola ahhoz a világsakkfesztiválhoz, amely Polgár Judit, a Sakkpalota pedagógiai program kifejlesztőjének kezdeményezésére jött létre. A fesztiválon szimultán sakkversenyt vívtak a gyerekek, de lehetőség volt kreatív, kézműves alkotásra is.
2020.10.10. 10:23 |

Az István Király Általános Iskola Fejér megyében elsőként lett a Polgár Judit Sakk Alapítvány regionális referencia oktatási intézménye.

A világsakk fesztivál megnyitóján Krahlingné Kovács Tünde igazgató jó és hasznos időtöltést kívánt a programokhoz és eredményes játékot a sakkhoz. A fesztivál alapítójáról szólva kiemelte, hogy Polgár Judit a sakktörténet legjobb női sakkozója, 2012-ben a Föld 10 legokosabb embere közé választották, mint egyetlen magyart. Sakkpalota pedagógiai programja is rangos elismerést kapott, a legjobb európai tananyagnak járó BELMA díjat vehette át Frankfurtban. 

A sakkhoz kapcsolódóan az iskola rajzpályázatot is hirdetett, amelyre összesen 133 pályamű érkezett. Fenyőházi Panna nyolcadikos diák egy óriási tablót készített: vázolt, kontúrozott és rajzolt, diáktársai pedig festettek.

"Fontos számunkra, hogy a gyerekek gondolkodásában, kreativitásában, fejlesztésében megjelenjen a Sakkpalota. Ehhez a fesztiválhoz is olyan programot állítottak össze a kollégáim, ami a gyerekeknek érdekes és ereményesen használhatják fel az eddig megszerzett tudásukat. Egymást váltják a programok szombaton, minden teremben más kreatív tevékenység zajlik, a szimultán sakktól, mézes előadáson keresztül tűzoltó bemutatóig" - mondta el a fesztiválról az igazgató, kiemelve, hogy a gyerekek logikájába, gondolkodásuk fejlesztésében, kreativitásában fontos szerepet játszik a sakk, mint pedagógiai módszer.

Fehérvári színes

 1. A Vadex is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz

  A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz, amelynek célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. A közösségi oldalon eddig megjelent képes beszámolók szerint már sokan tettek azért, hogy megtisztítsák az erdőket.

  2021.04.12.
 2. Megtisztult a kiserdő - önkéntesek szedtek össze több mint tíz köbméternyi szemetet

  A Fecskepart egyik legkedveltebb szegletébe, az elkerülő út mögötti kiserdőbe indultak el szombaton délelőtt a környéken lakók: azonban a délelőtti kirándulás és kutyasétáltatás helyett azért, hogy több mint tíz köbméternyi hulladékot szedjenek össze önkéntes munkával.

  2021.04.10.
 3. Online dietetikai tanácsadást szervez kismamáknak az Egészségfejlesztési Iroda

  Folyamatosan dolgozik és szervez online programokat a családok egészségéért a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. Különös hangsúlyt fektetnek a kismamákra, akiket dietetikai tanácsadással segít az EFI szakembere, illetve szülésre felkészítő tanfolyamra is lehet jelentkezni.

  2021.04.09.
 4. Fecske otthon lett a Mura utca is - molnárfecskéket várnak a fészkekbe

  Újabb mű fecskefészket helyeztek el a Városgondnokság és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szakemberei a városban, ezúttal a Mura utcai társasházaknál. A speciálisan kialakított fészkek kifejezetten a városi környezetet kedvelő molnárfecskék számára készültek. A fecskék egy költési szezon alatt sok százezer csípőszúnyogtól szabadítanak meg bennünket.

  2021.04.09.
 1. Bringázz munkába - ha menned kell valahova, inkább ülj biciklire!

  „Kerékpárral másoktól távolságot tartva, egészségesen, gyorsan, szabadon és olcsón juthatsz el oda, ahova szeretnél.” – a Bringázz a Munkába kampány ugyan rendhagyó módon, de a járványhelyzetben is elindult. A Magyar Kerékpárosklub a bringázásra ösztönöz, amihez a legfontosabb tippeket és információkat letölthető kisokos és videósorozat formájában is közzéteszik.

  2021.04.09.
 2. Az idei évben is folytatódik a Fecskebarát Fehérvár Program

  2019-ben indította el a „Fecskebarát Fehérvár Programot” dr. Cser-Palkovics András polgármester kezdeményezésére Székesfehérvár a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvánnyal közösen. Azóta több mint 130 kerámia fecskefészek segíti városszerte a hasznos kis madarak fészkelését. Most újabb helyszínre kerülnek fészkek a városban.

  2021.04.08.
 3. A tavasz első vitaminforrásai - Herbarius online sorozat a múzeumban

  Nem maradnak útmutatás nélkül, akik szeretnének gyógynövényeket gyűjteni a természetben: amíg nem lehet közösségi programokat szervezni, a Herbarius túraprogramok gyógynövényszakértője, Lencsés Rita kisfilmekben vezet minket a közeli erdőkben, mezőkön, és avat be a gyűjtés, illetve a felhasználás praktikáiba.

  2021.04.08.
 4. Fehérváron is épül műanyag borítású sítanpálya

  Négy sítanpálya építéséhez összesen 68 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt az Aktív Magyarország Program keretében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda. Novemberig Székesfehérváron, Keszthelyen, Miskolcon és Agárdon épülnek műanyag borítású tanpályák, mintegy 230 millió forintos beruházással – tájékoztatta az AMFKI az MTI-t.

  2021.04.08.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár