Videón a motoros üldözés - Akciófilmbe képzelte magát a férfi

Végül büntetőeljárás is indult az ellen a motorkerékpáros ellen, aki egy szabálysértéssel hívta fel magára az egyenruhások figyelmét. A férfit ahelyett, hogy megállt volna a rendőröknek, menekülni kezdett, közben pedig újabb és újabb kihágásokat követett el, az már csak hab a tortán, hogy a jármű papírjai sem voltak rendben.
2023.05.31. 14:08 |
Videón a motoros üldözés - Akciófilmbe képzelte magát a férfi

Szabélysértéssel „indított” a férfi a Mészöly Géza utcai kereszteződésnél

Nem tett eleget a „kötelező haladási irány jobbra” közúti jelzőtábla utasításának egy motoros 2023. május 29-én kora délután Székesfehérváron, a Palotai úton, és a Mészöly Géza utcai kereszteződésben egyenesen továbbhaladt az Új Csóri úti körforgalom irányába. - írja a police.hu.

A szabálysértésen tetten ért járművezető ezt követően a rendőri felszólításnak sem volt hajlandó engedelmeskedni, ezért őt a járőrök megkülönböztető fény és hangjelzéssel követni kezdték.

A Berényi úton egy autós is "beszállt" az üldözésbe 

A motorkerékpáros a Szent Flórián körúton, később a Berényi úton a városból kifelé tartott, majd visszafordult, és az egyenruhások a Csalai út – Nagyszombati út kereszteződésénél állították meg biztonságosan. Az esetről felvétel is készült.

Mikor sikerült elkapni a férfit, már együttműködő volt.

A rendőri ellenőrzést során az 54 éves székesfehérvári vezető együttműködő volt, és elismerte a szabálysértések miatti felelősségét. Az intézkedés alkalmával az is megállapítást nyert, miszerint a motor alvázszáma és az ahhoz tartozó hatósági jelzés nem egyezett, továbbá a járművet - amelynek hatósági engedélyébe bejegyzett műszaki érvényességi ideje egy éve lejárt – a közúti forgalomból korábban kivonták. 

A szabálysértéseket halmozó férfivel szemben a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrségre előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a legtöbb sérülés a gyorshajtásokból, az elsőbbségi és előzési, továbbá a kanyarodási szabályok megsértéséből ered. Kérik a járművezetőket, hogy a közúti jelzőtáblák utasításait mindig tartsák be, tartózkodjanak a durva, agresszív magatartástól, és közlekedjenek türelmesen, előzékenyen.