-
Együttműködés és
Együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Alba Regia Karának Geoinformatikai Intézete és a 3D Geosolutions Hungary Kft., amelynek köszönhetően a hallgatók modern eszközök segítségével fejleszthetik tudásukat, majd a Kulturális és Innovációs Minisztérium valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megvalósított vállalkozásismereti roadshow következett.
2025.12.04. -
Fejlesztések a Continestnél
Kedden délelőtt hivatalosan is átadták a Continest közel 50 millió forint saját forrásból megvalósult beruházását, az új festőüzemet, amely a lemezüzem, a lakatosüzem és az összeszerelő-üzem mellett a vállalat negyedik gyártási egysége, ahol hamarosan elindul a konténeralkatrészek professzionális, nagy kapacitású festése.
2025.12.02. -
30 éves a Mondelēz székesfehérvári gyára
Idén ünnepli harmincadik évfordulóját a Mondelēz székesfehérvári gyára. Az üzemben három évtizede készítenek olyan Magyarország- és Európa-szerte kedvelt csokoládékat és kekszeket, mint a Milka, a Pilóta keksz, a TUC, a Vaníliás Karika és az OREO.
2025.12.02. -
A Hydro az Év Gondoskodó munkahelye
A székesfehérvári Hydro Extrusion Hungary Kft. győzelmével ért véget az Év Gondoskodó Munkahelye 2025 díjért folytatott verseny. A Hydro Extrusion Hungary Kft. a nagyvállalat Plusz kategória befutója lett, és példát mutat arra, hogy lehet ipari környezetben is emberközpontú gondoskodási rendszert kialakítani.
2025.12.01.
Vezess, elemezz, dönts! – menedzserverseny az Óbudai Egyetemen
A 9-13. évfolyamosoknak szóló, a műszaki menedzser képzést támogató versenyt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán szervezték meg hagyományteremtő szándékkal, a Mondelez Hungária Kft. együttműködésével.
Székesfehérvárról és az ország több városából összesen 56 középiskolás érkezett, a fiatalok csoportokban versengtek a valódi munkahelyi szituációkat imitáló körülmények között. Különböző projekteken dolgoztak, játékos csoportmunkákban vettek részt, megmutatták, hogy mennyire kreatívak, együttműködőek, rugalmasak, kommunikatívak és hogyan tudják elsősorban önmagukat menedzselni.
Dr. Pogátsnik Monika, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának oktatási dékánhelyettese, a verseny ötletadója hangsúlyozta, a munkaerőpiacon való érvényesüléshez az úgynevezett kemény készégek (hard skills), vagyis az elméleti, szakmai, gyakorlati tudás mellett elengedhetetlenül fontosak a puha készségek (soft skills), azaz a csapatmunka, a kreativitás, a problémamegoldó és kommunikációs készség, az empátia, a rugalmasság, az együtt gondolkodás és a megoldások megtalálása. Ennek felmérésére szolgált a verseny.
A megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, Székesfehérvár a magyar gazdaság egyik központja, ahol nagyon fontos az egyetemi képzés. Az ipar és a város közös erőfeszítések által igyekszik meggyőzni a fiatalokat arról, hogy válasszák a helyi felsőoktatást, maradjanak itthon vagy jöjjenek Székesfehérvárra. A versenyekbe bevonják a középiskolásokat, hogy felfedezzék és a fejlődésben segítsék a tehetségeket. „Az ember élete elemzésekből, döntésekből áll, ami nagy kihívás és felelősség is. Nem baj, ha ezt már középiskolás korban megízlelitek, és elkezditek tudatosan építeni a készségeiteket, a képességiteket (…) Egy ilyen verseny nagyon jó alkalmat és lehetőséget ad erre!” – emelte ki köszöntőjében a városvezető.
Prof. Dr. Györök György, az ÓEAMK dékánja arról beszélt, szeretnék minél inkább kinyitni és megmutatni az egyetemüket a versenyek által is, az ipar szereplőivel együttműködve. Úgy fogalmazott: „Az egyetem nem egy fikció! Élhető, emberbarát környezetet kínál a továbbtanulóknak. A versennyel az volt a célunk, hogy a fiatalokat bevonzzuk az egyetemi környezetbe, és élményteli napot szervezzünk számukra.”
Györök Zsófia, a Mondelez Hungária Kft. HR vezetője elmondta: cégük egy óriási multinacionális vállalat, világszerte 80 ezer munkáltatót foglalkoztat, a központja Chicago-ban van. Székesfehérváron három kategóriában – csokoládé, cukorka és keksz – zajlik a gyártás, és számos területen foglalkoztatnak mérnököket. Hosszú távon tervezik a stratégiai utódlást, éppen ezért fontos tudniuk a fiataloknak, hogy a munkáltatók milyen szempontok alapján választják ki az alkalmazottaikat, és melyek azok a vizsgált kompetenciák, melyekre a cégek kiemelten figyelnek. Ebben segít a verseny.
A diákokat 5 csoportra bontva versenyeztették, a csoportokat egy-egy faciliátor és két-két megfigyelő vizsgálta. Nem a megoldások megtalálása, hanem kifejezetten a résztvevők együttműködésének, talpraesettségének értékelése volt a cél a különféle feladatok, munkáltatói kiválasztások során. Végül a 15 legjobban teljesítő diákot jutalmazták egyetemi és céges ajándékokkal.
