Vádemelést javasolnak a rendőrök a szerencsés kimenetelű légi baleset miatt

A székesfehérvári rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfival szemben, aki Börgöndnél a repülőgépet olyan alacsonyan irányította, hogy azzal villanyoszlopnak ütközött. A balesetben senki nem sérült meg. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát a napokban befejezte, és az iratokat az ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.
2020.12.31. 07:52 |

Egy 39 éves férfi még 2019. május 24-én délután Székesfehérvár lakott területén kívül, a börgöndi repülőtéren egy Cessna 152 típusú repülőgéppel oktatott, melynek során a szimulált motorhibával történő leszállást gyakorolta tanulójával. Miután a pilótanövendék elvégezte a feladatát, az oktató átvette a gép irányítását. A repülést azonban túl alacsony magasságban folytatta, és egy villanyoszlopnak ütközött, amelynek hatására a pilótafülke üvege betört, a repülőgép szárnya megsérült, továbbá a villanyoszlopban, annak tartozékaiban és a légvezetékben is anyagi kár keletkezett.

Az oktató-pilótát a rendőrök gondatlanságból elkövetett légi közlekedés veszélyeztetésének vétsége és gondatlanságból elkövetett közérdekű üzem működésének megzavarása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a feladat végrehajtását követően kielemezték a növendékkel a vétett hibákat, majd átvette tőle az irányítást, és egyből gázt adott, hogy a felemelkedéshez szükséges sebességet elérje. Tudta, hogy túl alacsonyan repül, és emiatt egy villanyvezetéknek ütközött, majd visszairányította a gépet a leszállópályára, ahol személyi sérülés nélkül értek földet.

Kék hírek

 1. Halálos gyalogosgázolás történt reggel az Új Csóri úton a Hernád utcánál

  A rendelkezésre álló adatok szerint csütörtökön reggel 7 óra körül Székesfehérvár belterületén, az Új Csóri úton, a Hernád utcánál halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. Egy személygépkocsi, Csór irányába tartva – eddig tisztázatlan körülmények között – elütött egy gyalogosan közlekedő nőt. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

  2021.01.07.
 2. Autótűz Székesfehérváron - a 8-as főút közelében oltották el a lángokat

  Kigyulladt egy autó Fehérvár határában, a 8-as főút közelében, a Szlovák utcánál. A motortér teljes terjedelmében, az utastér pedig részben égett.

  2021.01.03.
 3. Jogsi nélkül ittasan menekült a rendőrök elől a Budai úton

  Vezetői engedély nélkül közlekedő és balesetet okozó férfival szemben intézkedtek a rendőrök. A rendőrök újév hajnalán Székesfehérváron, a Budai úton kísérelték meg intézkedés alá vonni egy Ford típusú személygépjármű vezetőjét, aki nagy sebességgel elhajtott a helyszínről ezzel megpróbálva kivonni magát a rendőri ellenőrzés alól. 

  2021.01.02.
 4. Fejér megye rendőreinek mondott köszönetet Fehérváron a Magyar Autóklub

  A Magyar Autóklub Közép-Dunántúli Regionális Szervezete minden év végén elismerésben részesíti Fejér megyében a közlekedési területen kiemelkedő szakmai tevékenységet végző rendőrök munkáját.

  2020.12.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár