Tudományos eredményeiket vitatták meg a résztvevők az AIS konferencián

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szervezésében 12. alkalommal rendezték meg az AIS konferenciát a Városháza Dísztermében, ahol a résztvevők megoszthatták egymással tudományos eredményeiket. Az alkalmazott informatikai szimpóziumon a magas színvonalú, érdekes eredmények ismertetése mellett hagyományos célja az is, hogy szorosabb kapcsolatokat alakítsanak ki a résztvevők.
2017.11.09. 11:40 |
Hagyományosan a Városházán kezdődött az International Symposium on Applied Informatics and Related Areas elnevezésű konferencia, amelyet 12. alkalommal szervezett meg az Óbudai Egyetem. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja elmondta, hogy a multidiszciplináris fórum változatos témákban mutatja be a műszaki kutatások és az oktatás területén elért eredményeket és alkalmat teremt arra, hogy a mérnökinformatikusok, villamosmérnökök, műszaki menedzserek, földmérő és földrendező mérnökök, mechatronikai mérnökök, valamint a mérnök hallgatók a tudományos területen végzett munkák bemutatásával megismerjék egymást. Az AIS konferenciák a műszaki egyetem által képviselt gyakorlatiasság és a kézzelfogható tudás jegyében gazdagítják a résztvevők ismereteit. Az Applied Informatics and Related Area konferencián hagyományosan külföldi előadók is részt vesznek. Az idén Székesfehérvárra érkezett többek között Darya Alontseva az East-Kazahstan State Technical University docense és Stefan Preitl, a Politehnica University Timisoara professzora is.

Köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, hogy a város számára fontosak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tanuló hallgatók és fontos fehérvári műszaki felsőoktatás is, amely nélkül elképzelhetetlen a város iparának fejlődése. „Az elmúlt években azt láthattuk, hogy a helyi ipar fejlődik, látható az az ív, ami a gazdasági fejlődést mutatja a városban. Az ipar egyre inkább a magasabb hozzáadott értékű munkát részesíti előnyben és ma már a robotizáció is megjelent Székesfehérváron. Ezért is fontos, hogy olyan szakembereket tudjunk biztosítani az egyetemmel közösen, akik ezen a területen is megtalálják a helyüket.” – fogalmazott a konferencia megnyitóján Székesfehérvár alpolgármestere, aki köszönetet mondott azért, hogy 12 évvel ezelőtt életre hívta az egyetem ezt a fontos szakmai tanácskozást.

Közélet

 1. #WeRemember: Székesfehérvár is csatlakozott a holokauszt emléknaphoz

  A nemzetközi holokauszt emléknap alkalmából elindított #WeRemember kampányához a székesfehérvári Városházán kívül a Külügyminisztérium és több település is csatlakozott. Január 26-án, szerdán 17 és 21 óra között jelennek meg fényvetítésként a fő üzenetek, a Zsidó Világkongresszus idén folytatódó kezdeményezésében akár Ön is részt vehet.

  2022.01.25.
 2. Az európai és magyar földgáz- és rezsiválságról tartanak előadást ma délután az MCC-ben

  Ahol a politikát köbméterben mérik – földgáz- és rezsiválság Európában? címmel tartanak ismeretterjesztő előadást ma délután 17.00 órától a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Az energiaválságról, annak magyarországi vonatkozásairól három szakértő beszél majd. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

  2022.01.25.
 3. „Kiterjesztjük a hűségjutalmak rendszerét az óvodai és bölcsődei dolgozókra!”

  A város szociális dolgozói számára létrehozott hűségjutalom rendszerét idén az óvodai és bölcsődei dolgozókra is kiterjeszti az Önkormányzat – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Körülbelül 170 fő számára jelent ez pluszjuttatást, ami mintegy 50 millió forintot tesz ki a költségvetésben.

  2022.01.24.
 4. Záróvizsgát tettek az első sportgazdaságtan hallgatók

  Az Alba Regia Sportcsarnokban tartották meg azt a végzős gálát, melyen az első sportgazdaságtan hallgatók sikeres záróvizsgáit ünnepelték. Az országban kizárólag Székesfehérváron érhető el a gazdálkodás és menedzsment szakon a sportgazdaságtan specializáció.

  2022.01.24.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár