Tudományos eredményeiket vitatták meg a résztvevők az AIS konferencián

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szervezésében 12. alkalommal rendezték meg az AIS konferenciát a Városháza Dísztermében, ahol a résztvevők megoszthatták egymással tudományos eredményeiket. Az alkalmazott informatikai szimpóziumon a magas színvonalú, érdekes eredmények ismertetése mellett hagyományos célja az is, hogy szorosabb kapcsolatokat alakítsanak ki a résztvevők.
2017.11.09. 11:40 |
Hagyományosan a Városházán kezdődött az International Symposium on Applied Informatics and Related Areas elnevezésű konferencia, amelyet 12. alkalommal szervezett meg az Óbudai Egyetem. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja elmondta, hogy a multidiszciplináris fórum változatos témákban mutatja be a műszaki kutatások és az oktatás területén elért eredményeket és alkalmat teremt arra, hogy a mérnökinformatikusok, villamosmérnökök, műszaki menedzserek, földmérő és földrendező mérnökök, mechatronikai mérnökök, valamint a mérnök hallgatók a tudományos területen végzett munkák bemutatásával megismerjék egymást. Az AIS konferenciák a műszaki egyetem által képviselt gyakorlatiasság és a kézzelfogható tudás jegyében gazdagítják a résztvevők ismereteit. Az Applied Informatics and Related Area konferencián hagyományosan külföldi előadók is részt vesznek. Az idén Székesfehérvárra érkezett többek között Darya Alontseva az East-Kazahstan State Technical University docense és Stefan Preitl, a Politehnica University Timisoara professzora is.

Köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, hogy a város számára fontosak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tanuló hallgatók és fontos fehérvári műszaki felsőoktatás is, amely nélkül elképzelhetetlen a város iparának fejlődése. „Az elmúlt években azt láthattuk, hogy a helyi ipar fejlődik, látható az az ív, ami a gazdasági fejlődést mutatja a városban. Az ipar egyre inkább a magasabb hozzáadott értékű munkát részesíti előnyben és ma már a robotizáció is megjelent Székesfehérváron. Ezért is fontos, hogy olyan szakembereket tudjunk biztosítani az egyetemmel közösen, akik ezen a területen is megtalálják a helyüket.” – fogalmazott a konferencia megnyitóján Székesfehérvár alpolgármestere, aki köszönetet mondott azért, hogy 12 évvel ezelőtt életre hívta az egyetem ezt a fontos szakmai tanácskozást.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár