Tripla esküvő volt pénteken a Hiemer-házban a Vigyázó Kéz Egyesülettel

Tripla esküvőt szervezett három, volt állami gondozott családos párnak a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. A fiatalokat Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András adta össze a Hiemer-ház báltermében pénteken délután.
2018.05.11. 18:03 |

A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 20 éve segíti a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket, és most már a volt állami gondozott fiatal felnőtteket is. A 20 évvel ezelőtti kicsi babák mára fiatal felnőtté váltak, és közülük páran családot is alapítottak, tájékoztatott Janó Andorné, az egyesület elnöke. Mint mondta, többségüket adományokkal (élelmiszer, ruha, lakásfelszerelés, stb.) és tanácsadással segítik. Sajnos, az anyagi helyzetük azonban nem engedi meg, hogy esküvőt tervezzenek. Ezért ajánlották fel három, együtt élő fiatal (volt állami gondozottak) pár részére, hogy megszervezik életük nagy eseményét.

Az egyesület önkénteseinek és a támogatóknak köszönhetően az elegáns vőlegények gyönyörű menyasszonyi ruhában vezethették be menyasszonyaikat az anyakönyvvezető elé a Hiemer-ház báltermébe. Szabó Melinda és Kálmán István Ferenc, Vimmer Dániel és Bognár Nikolett, valamint Arany Zsolt és Sipos Nefelejcs Viola nagy örömmel és izgalommal készültek a nagy napra. A szertartáson dr. Cser-Palkovics András adta össze a párokat. Székesfehérvár polgármestere sok boldogságot kívánt az ifjú házasoknak, majd átnyújtotta a város ajándékát: egy emléklapot és egy emlékérmet. Az esküvőn a Primavera kórus 25 tagja, és a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ifjú patronáltja, Balogh Krisztofer énekelt a párok tiszteletére.

A szertartás után Janó Andorné az AHA Kulturális Egyesület által felajánlott festményeket adta át, és a támogatóknak köszönhetően Zalakarosra mehetnek párnapos nászútra a fiatal házasok. Az egyesület elnöke kiemelte: „Az ünnepi esemény szervezésével az volt a célunk, hogy a fiatalok vállalják fel hivatalosan is kapcsolatukat, polgári szertartás keretében. Ők – a szüleikkel ellentétben – a hagyományos családmodellt kövessék. A házasság nem szerződés, hanem szövetség. Ez a kötelék adhat erőt ahhoz, hogy szerény körülmények között, a nagyszülők támogatása nélkül neveljék fel gyermekeiket, becsüljék társukat és teremtsék meg az oly régóta vágyott biztos saját családot.”

Közélet

 1. Retro hangulat a Székesfehérvári Egyházmegye családtáborában

  Az idén Balatongyörökön került sor a Székesfehérvári Egyházmegye nyári táborára. A szervezést dicséri, hogy a délelőtti előadásokon a szülők nyugodtan figyelhettek a tartalmas és lélekemelő előadásokra, mert eközben a gyermekek korosztályuknak megfelelő csoportokban kézműves foglalkozásokon, vidám játékokon, zenés, ének és tánctanuláson vehettek részt.

  2018.07.16.
 2. Fehérvárt is érinti a Balatoni Csillagösvény Missziós Körút - Böjte Csaba celebrál misét

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.15.
 3. Idén is aktívan adakoznak a székesfehérvári és a Fejér megyei települések gazdái

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében és a MAGOSZ együttműködésével idén is elindult a Magyarok Kenyere program. A szándék változatlan: a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült liszt és a belőle készült kenyér a szociálisan rászoruló gyermekekhez jut el.

  2018.07.13.
 4. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.13.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek