Tripla esküvő volt pénteken a Hiemer-házban a Vigyázó Kéz Egyesülettel

Tripla esküvőt szervezett három, volt állami gondozott családos párnak a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. A fiatalokat Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András adta össze a Hiemer-ház báltermében pénteken délután.
2018.05.11. 18:03 |

A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 20 éve segíti a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket, és most már a volt állami gondozott fiatal felnőtteket is. A 20 évvel ezelőtti kicsi babák mára fiatal felnőtté váltak, és közülük páran családot is alapítottak, tájékoztatott Janó Andorné, az egyesület elnöke. Mint mondta, többségüket adományokkal (élelmiszer, ruha, lakásfelszerelés, stb.) és tanácsadással segítik. Sajnos, az anyagi helyzetük azonban nem engedi meg, hogy esküvőt tervezzenek. Ezért ajánlották fel három, együtt élő fiatal (volt állami gondozottak) pár részére, hogy megszervezik életük nagy eseményét.

Az egyesület önkénteseinek és a támogatóknak köszönhetően az elegáns vőlegények gyönyörű menyasszonyi ruhában vezethették be menyasszonyaikat az anyakönyvvezető elé a Hiemer-ház báltermébe. Szabó Melinda és Kálmán István Ferenc, Vimmer Dániel és Bognár Nikolett, valamint Arany Zsolt és Sipos Nefelejcs Viola nagy örömmel és izgalommal készültek a nagy napra. A szertartáson dr. Cser-Palkovics András adta össze a párokat. Székesfehérvár polgármestere sok boldogságot kívánt az ifjú házasoknak, majd átnyújtotta a város ajándékát: egy emléklapot és egy emlékérmet. Az esküvőn a Primavera kórus 25 tagja, és a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ifjú patronáltja, Balogh Krisztofer énekelt a párok tiszteletére.

A szertartás után Janó Andorné az AHA Kulturális Egyesület által felajánlott festményeket adta át, és a támogatóknak köszönhetően Zalakarosra mehetnek párnapos nászútra a fiatal házasok. Az egyesület elnöke kiemelte: „Az ünnepi esemény szervezésével az volt a célunk, hogy a fiatalok vállalják fel hivatalosan is kapcsolatukat, polgári szertartás keretében. Ők – a szüleikkel ellentétben – a hagyományos családmodellt kövessék. A házasság nem szerződés, hanem szövetség. Ez a kötelék adhat erőt ahhoz, hogy szerény körülmények között, a nagyszülők támogatása nélkül neveljék fel gyermekeiket, becsüljék társukat és teremtsék meg az oly régóta vágyott biztos saját családot.”

Közélet

 1. Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete - a fiatalok biztonsága a cél

  A frissen alakult egyesület alapvető célja a rendezvényekre járó székesfehérvári és környékbeli fiatalok biztonságos szórakozásának, kikapcsolódásának elősegítése, biztosítása, valamint a rendezvényhelyszínek, szervezők és hatóságok közötti kommunikáció erősítése és a drogprevenció. Ennek részeként hatósági partnerekkel közösen létrehozza saját minősítési rendszerét, melynek neve: Biztonságos Szórakozóhely. 

  2019.03.18.
 2. IPAR 4.0 - „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.”

  A digitalizáció oktatásra, gazdaságra, szakképzésre és munkaerőpiacra gyakorolt hatásairól, a digitális átállást támogató fejlesztések és kapcsolódó támogatásokról, a fehérvári jógyakorlatról is szó lesz az Alba Innovár Digitális Élményközpont március 26-i eseményén. 

  2019.03.18.
 3. Püspöki áldást kapnak a fehérvári édesapák március 19-én, Szent József ünnepén

  Március 19-én, kedden délelőtt 10 órakor a Szemináriumi templomban Spányi Antal, megyés püspök celebrál hagyományos, Szent József-napi szentmisét a város papságával. A szentmisében püspöki áldásban részesülnek az édesapák. Ezen a napon az egyházmegye összes plébániáján megáldják a plébánosok a családapákat.

  2019.03.18.
 4. Március 24-től tartós élelmiszergyűjtés lesz a templomokban

  Március 24 és 31. között ismét nagyböjti élelmiszergyűjtés lesz a katolikus templomokban. A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

  2019.03.16.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek