Tripla esküvő volt pénteken a Hiemer-házban a Vigyázó Kéz Egyesülettel

Tripla esküvőt szervezett három, volt állami gondozott családos párnak a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. A fiatalokat Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András adta össze a Hiemer-ház báltermében pénteken délután.
2018.05.11. 18:03 |

A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 20 éve segíti a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket, és most már a volt állami gondozott fiatal felnőtteket is. A 20 évvel ezelőtti kicsi babák mára fiatal felnőtté váltak, és közülük páran családot is alapítottak, tájékoztatott Janó Andorné, az egyesület elnöke. Mint mondta, többségüket adományokkal (élelmiszer, ruha, lakásfelszerelés, stb.) és tanácsadással segítik. Sajnos, az anyagi helyzetük azonban nem engedi meg, hogy esküvőt tervezzenek. Ezért ajánlották fel három, együtt élő fiatal (volt állami gondozottak) pár részére, hogy megszervezik életük nagy eseményét.

Az egyesület önkénteseinek és a támogatóknak köszönhetően az elegáns vőlegények gyönyörű menyasszonyi ruhában vezethették be menyasszonyaikat az anyakönyvvezető elé a Hiemer-ház báltermébe. Szabó Melinda és Kálmán István Ferenc, Vimmer Dániel és Bognár Nikolett, valamint Arany Zsolt és Sipos Nefelejcs Viola nagy örömmel és izgalommal készültek a nagy napra. A szertartáson dr. Cser-Palkovics András adta össze a párokat. Székesfehérvár polgármestere sok boldogságot kívánt az ifjú házasoknak, majd átnyújtotta a város ajándékát: egy emléklapot és egy emlékérmet. Az esküvőn a Primavera kórus 25 tagja, és a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ifjú patronáltja, Balogh Krisztofer énekelt a párok tiszteletére.

A szertartás után Janó Andorné az AHA Kulturális Egyesület által felajánlott festményeket adta át, és a támogatóknak köszönhetően Zalakarosra mehetnek párnapos nászútra a fiatal házasok. Az egyesület elnöke kiemelte: „Az ünnepi esemény szervezésével az volt a célunk, hogy a fiatalok vállalják fel hivatalosan is kapcsolatukat, polgári szertartás keretében. Ők – a szüleikkel ellentétben – a hagyományos családmodellt kövessék. A házasság nem szerződés, hanem szövetség. Ez a kötelék adhat erőt ahhoz, hogy szerény körülmények között, a nagyszülők támogatása nélkül neveljék fel gyermekeiket, becsüljék társukat és teremtsék meg az oly régóta vágyott biztos saját családot.”

Közélet

 1. Honvédfesztivál - történelmi játékot is bemutatnak szombaton

  Idén kilencedik alkalommal kerül sor a Honvédfesztiválra, amely csapatversennyel kezdődött az István Király Általános Iskolában. A programsorozat kiemelkedő napja lesz szeptember 29-e, amikor többszáz statisztával és neves színészekkel zenés történelmi játékot mutatnak be a Pákozdi Katonai Emlékparkban.

  2018.09.24.
 2. Hálaadó Ünnepély a Pünkösdi Egyház Székesfehérvári Gyülekezeténél

  Vasárnap délután tartotta Hálaadó Ünnepélyét a Magyar Pünkösdi Egyház Székesfehérvári Gyülekezete a Tompa Mihály utcai gyülekezeti házban. A közösség a város polgármesterét arra kérte, hogy Fehérvár ezeréves történelméről tartson előadást. Cser-Palkovics András a közös hitéleti és világi értékekről és az értékválasztás fontosságáról is beszélt előadásában.

  2018.09.23.
 3. Szabadtéri szentmisével adtak hálát a Szőlő utcai kereszt felszentelésének évfordulóján

  Szabadtéri szentmisére gyűltek össze a Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközségek tagjai a 2013-as Szent István Emlékévben felújított Szőlő utcai keresztnél, a felszentelés évfordulóján, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódóan. A misét Lovász Rajmund OFM, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány örökfogadalmas tagja celebrálta.

  2018.09.23.
 4. Critical Mass - sokan tekerték körbe a várost a biciklis felvonuláson

  Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Critical Mass kerékpáros felvonulás a Halesz-ligetből indult szombaton délután. A legtöbben kerékpárral, de voltak akik rollerrel, görkorcsolyával, tandemmel, "demonstráltak" az élhetőbb közlekedésért. A szervezőinek legfontosabb célja többek között, az autósok figyelmének felkeltése a kerékpárosokra, a balesetek csökkentése, valamint az élhetőbb város megteremtésének támogatása.

  2018.09.22.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek