Tripla esküvő volt pénteken a Hiemer-házban a Vigyázó Kéz Egyesülettel

Tripla esküvőt szervezett három, volt állami gondozott családos párnak a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. A fiatalokat Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András adta össze a Hiemer-ház báltermében pénteken délután.
2018.05.11. 18:03 |

A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 20 éve segíti a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket, és most már a volt állami gondozott fiatal felnőtteket is. A 20 évvel ezelőtti kicsi babák mára fiatal felnőtté váltak, és közülük páran családot is alapítottak, tájékoztatott Janó Andorné, az egyesület elnöke. Mint mondta, többségüket adományokkal (élelmiszer, ruha, lakásfelszerelés, stb.) és tanácsadással segítik. Sajnos, az anyagi helyzetük azonban nem engedi meg, hogy esküvőt tervezzenek. Ezért ajánlották fel három, együtt élő fiatal (volt állami gondozottak) pár részére, hogy megszervezik életük nagy eseményét.

Az egyesület önkénteseinek és a támogatóknak köszönhetően az elegáns vőlegények gyönyörű menyasszonyi ruhában vezethették be menyasszonyaikat az anyakönyvvezető elé a Hiemer-ház báltermébe. Szabó Melinda és Kálmán István Ferenc, Vimmer Dániel és Bognár Nikolett, valamint Arany Zsolt és Sipos Nefelejcs Viola nagy örömmel és izgalommal készültek a nagy napra. A szertartáson dr. Cser-Palkovics András adta össze a párokat. Székesfehérvár polgármestere sok boldogságot kívánt az ifjú házasoknak, majd átnyújtotta a város ajándékát: egy emléklapot és egy emlékérmet. Az esküvőn a Primavera kórus 25 tagja, és a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ifjú patronáltja, Balogh Krisztofer énekelt a párok tiszteletére.

A szertartás után Janó Andorné az AHA Kulturális Egyesület által felajánlott festményeket adta át, és a támogatóknak köszönhetően Zalakarosra mehetnek párnapos nászútra a fiatal házasok. Az egyesület elnöke kiemelte: „Az ünnepi esemény szervezésével az volt a célunk, hogy a fiatalok vállalják fel hivatalosan is kapcsolatukat, polgári szertartás keretében. Ők – a szüleikkel ellentétben – a hagyományos családmodellt kövessék. A házasság nem szerződés, hanem szövetség. Ez a kötelék adhat erőt ahhoz, hogy szerény körülmények között, a nagyszülők támogatása nélkül neveljék fel gyermekeiket, becsüljék társukat és teremtsék meg az oly régóta vágyott biztos saját családot.”

Közélet

 1. Advent harmadik szombatján is tárt kapukkal várja látogatóit a ciszterci templom

  A harmadik adventi szombaton, december 15-én is, délután 15 órától az esti szentmise kezdetéig, 18 óráig, majd a szentmisét követően este 20 óráig - adventi nyitott templommal várják a látogatókat a Ciszterci templomba, ahol kreatív kézműves foglalkozásokkal készülnek, a betérők megismerkedhetnek a hit, remény, szeretet jelképeivel, lehetőség lesz csendes imádságra, gyertyagyújtásra, illetőleg a gyerekek a templom rejtett kincseinek felkutatásában is részt vehetnek.

  2018.12.11.
 2. Kaszap István halálának 83. évfordulójára emlékeznek

  December 17-én, 17.00 órakor a Prohászka-emléktemplomban Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmise keretében emlékezik meg Kaszap István halálának 83. évfordulójáról. A szentmise után a papság és a hívek Kaszap István sírjához vonulnak, és imádkoznak mielőbbi boldoggá avatásáért.

  2018.12.11.
 3. A Hiemer-házban mondott köszönetet Székesfehérvár a háziorvosoknak

  Harmadik alkalommal találkoztak adventkor a Hiemer-házban a város háziorvosai és házi gyermekorvosai, fogorvosai, akik Székesfehérváron 58 körzetben biztosítják az alapellátást. A város Önkormányzata többek között azért szervezett számukra kötetlen találkozót advent alkalmából, hogy lehetőséget biztosítson a szakmai eszmecserére és baráti hangulatú beszélgetésekre egyaránt.

  2018.12.10.
 4. MikulásGyár Fehérváron is - december 21-ig várják az adományokat

  Idén 14. alkalommal rendezik meg a MikulásGyár gyűjtőakciót, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Székesfehérváron is várja az adományozókat – minden eddiginél hosszabb nyitvatartással - december 21-ig a Városház tér 2. szám alatt.

  2018.12.10.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek