Tripla esküvő volt pénteken a Hiemer-házban a Vigyázó Kéz Egyesülettel

Tripla esküvőt szervezett három, volt állami gondozott családos párnak a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. A fiatalokat Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András adta össze a Hiemer-ház báltermében pénteken délután.
2018.05.11. 18:03 |

A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 20 éve segíti a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket, és most már a volt állami gondozott fiatal felnőtteket is. A 20 évvel ezelőtti kicsi babák mára fiatal felnőtté váltak, és közülük páran családot is alapítottak, tájékoztatott Janó Andorné, az egyesület elnöke. Mint mondta, többségüket adományokkal (élelmiszer, ruha, lakásfelszerelés, stb.) és tanácsadással segítik. Sajnos, az anyagi helyzetük azonban nem engedi meg, hogy esküvőt tervezzenek. Ezért ajánlották fel három, együtt élő fiatal (volt állami gondozottak) pár részére, hogy megszervezik életük nagy eseményét.

Az egyesület önkénteseinek és a támogatóknak köszönhetően az elegáns vőlegények gyönyörű menyasszonyi ruhában vezethették be menyasszonyaikat az anyakönyvvezető elé a Hiemer-ház báltermébe. Szabó Melinda és Kálmán István Ferenc, Vimmer Dániel és Bognár Nikolett, valamint Arany Zsolt és Sipos Nefelejcs Viola nagy örömmel és izgalommal készültek a nagy napra. A szertartáson dr. Cser-Palkovics András adta össze a párokat. Székesfehérvár polgármestere sok boldogságot kívánt az ifjú házasoknak, majd átnyújtotta a város ajándékát: egy emléklapot és egy emlékérmet. Az esküvőn a Primavera kórus 25 tagja, és a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ifjú patronáltja, Balogh Krisztofer énekelt a párok tiszteletére.

A szertartás után Janó Andorné az AHA Kulturális Egyesület által felajánlott festményeket adta át, és a támogatóknak köszönhetően Zalakarosra mehetnek párnapos nászútra a fiatal házasok. Az egyesület elnöke kiemelte: „Az ünnepi esemény szervezésével az volt a célunk, hogy a fiatalok vállalják fel hivatalosan is kapcsolatukat, polgári szertartás keretében. Ők – a szüleikkel ellentétben – a hagyományos családmodellt kövessék. A házasság nem szerződés, hanem szövetség. Ez a kötelék adhat erőt ahhoz, hogy szerény körülmények között, a nagyszülők támogatása nélkül neveljék fel gyermekeiket, becsüljék társukat és teremtsék meg az oly régóta vágyott biztos saját családot.”

Közélet

 1. Pünkösd a húsvéti időszak betetőzése, megkoronázása

  Pünkösd a húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn megült ünnep, melyben a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek. Ókeresztény szokás szerint pünkösd a húsvéti időszak megkoronázása, amelyet a keleti és a nyugati egyház egyaránt megünnepelt.

  2018.05.20.
 2. Pünkösdhétfőn lesz a XIII. Egyházmegyei Nap a Bregyó-közben

  Május 21-én, Pünkösdhétfőn lesz a XIII. Egyházmegyei Nap a Bregyó-közi Ifjúsági- és Szabadidő Központban. A családi programra minden korosztályt várnak lelki-szellemi és sport programokkal egyaránt. Szeretettel várják az érdeklődőket, részletes tájékoztatás az egyhazmegyeinap.hu oldalon olvasható.

  2018.05.19.
 3. Állománygyűléssel ünnepelték a Magyar Honvédelem Napját az Összhaderőnemi Parancsnokságon

  1992 óta ünneplik hazánkban a Magyar Honvédelem Napját május 21-én, mely napon az 1848/49-es szabadságharc tavaszi hadjáratának tetőpontjára, Buda várának visszavételére emlékeznek. Pénteken, Székesfehérváron ez alkalomból ünnepi állománygyűlést rendeztek, amelyen részt vett az Összhaderőnemi Parancsnokság teljes személyi állománya. A rendezvényen Mihócza Zoltán, törzsfőnök adott át elismeréseket.

  2018.05.18.
 4. 330 éve kezdődött el Székesfehérvár barokk korszaka

  1688-ban, 330 évvel ezelőtt május 19-én szabadult fel Székesfehérvár a 145 éves török uralom alól és kezdődött el Fehérvár barokk korszaka. A 330 évvel ezelőtti eseményekről pénteken emlékeztek meg a Nemzeti Emlékhelyen, ahol a Hermann László Zeneiskola tanárai és diákjai Balassi versekkel idézték fel a kor hangulatát. 

  2018.05.18.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek