Továbbra is vezetnek ittasan a vármegye útjain - közlekedésrendészeti összefoglaló

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 742 ittasságellenőrzés során 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Az elmúlt héten összesen 64 baleset történt.
2023.09.19. 09:17 |
Továbbra is vezetnek ittasan a vármegye útjain - közlekedésrendészeti összefoglaló

Az év 37. hetében a rendőrök 1 ittas sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, 1 sofőr ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek, és 9 járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak. Az egyenruhások a közúti ellenőrzések során hétről-hétre kiemelt figyelmet fordítanak az ittas, illetve bódult járművezetők kiszűrésére, akik magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti.

A vármegye útjain az elmúlt héten 64 közúti közlekedési baleset történt, ebből 1 esetben ittas sofőr volt az okozó. A balesetek közül 51 végződött anyagi kárral, 13 pedig személyi sérüléssel, amelyek közül 8 könnyű, 5 pedig súlyos kimenetelű volt. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök egy hét alatt 46 esetben intézkedtek, továbbá a gyermekbiztonsági rendszer nem megfelelő használata miatt 4, a motorkerékpár-bukósisak használatának elmulasztása miatt 3 intézkedést kezdeményeztek.

A biztonsági öv használata a gépjárművekben nemcsak a járművezető, de utasai számára is kötelező!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg! Az eszköz a balesetet megakadályozni nem tudja, azonban annak bekövetkezése esetén a sérülések fokát jelentősen csökkentheti. Elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

… hogy mindenki hazaérjen!

Kék hírek

 1. A biztonsági öv életet ment

  Öv nélkül, ittas sofőr autójában? Ennek soha nem lehet jó vége! Hiába a szép szó, hiába a dorgálás… még mindig sokan ülnek úgy autóba – akár a volán mögé, akár utasként –, hogy nem csatolják be a biztonsági övet! Írja a rendőrség honlapján.

  2023.11.28.
 2. Kényszerleszállás Úrhidán

  Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép a Fejér vármegyei Úrhidán. A repülőtér közelében egy szántóföldön ért földet a sportrepülő, fedélzetén a pilótával és utasával. A hatvanegy éves és a harminchárom éves férfiakat a mentők kórházba szállították.

  2023.11.21.
 3. Vigyázzon a jelszavaira!

  A rendőrséggel együtt az Önkormányzat is felhívja a figyelmet a kiberbűnőzés és a csalók elleni védekezésre. Mindkét esetben fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk személyes adataink, jelszavaink védelmére és a csalási szándékot, bűncselekményt azonnal jelentsük.

  2023.11.21.
 4. Tűz a Köfém Öntödében

  Szombaton este 7 óra körül keletkezett tűz az Arconic - Köfém Öntöde Forgács Olvasztó kemencéjének tetején, a lángokat a helyi és a városi tűzoltók segítségével sikerült eloltani. Az érintett épületet sikerült az Arconic dolgozóinak épségben elhagynia. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy a lakosság és város nincs és nem is volt veszélyben, és mondott köszönetet az oltásban résztvevőknek.

  2023.11.11.