Súlyos balesetek miatt teljes útlezárás volt az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán

Több baleset is történt a sztráda mindkét oldalán a reggeli órákban. Kiss-Dávid Renáta, a Fehérvár Televízió tudósítója arról tájékoztatott, a karamboloknak halálos áldozata is van.

2024.02.25. 09:46 |
Súlyos  balesetek miatt teljes útlezárás volt az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több, különálló közúti közlekedési baleset történt 2024. február 25-én reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd következményeként kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt.

A balesetekben több tucat jármű érintett.

A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést.

Mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

A VÉSZ nem sokkal 9 óra előtt kiadott tájékoztatása szerint több baleset is történt az M7-es autópályán, a Velencei-tó térségében. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. Itt a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A rajok áramtalanítják a járműveket.

A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt.

Ezekhez a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti és a siófoki hivatásos tűzoltók, valamint a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai és a pázmándi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket.

FRISSÍTÉS:
Az előzetes információk szerint Kápolnásnyéken tűz ütött ki vasárnap reggel egy állattartó telepen, ennek füstje és a Velencei-tó térségében kialakult köd is okozhatta azt, hogy a reggeli órákban több autó is karambolozott, több tucat gépjármű tört össze.

Halálos áldozata és sok sérültje is van az esetnek, és összesen 35 gépjármű ütközött össze.

"Vasárnap a reggeli órákban több ütközés is történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Kápolnásnyék és Velence között, valamint a Székesfehérvár felé vezető oldalon ugyancsak Kápolnásnyék térségében. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre a tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai, mert több ütközés is történt, és több autó beragadt az autópályán a balesetek miatt. A műszaki mentésben összesen 40 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt az autópálya két szakaszán. A tűzoltók átvizsgálták a gépjárműveket mindkét szakaszon, és meggyőződtek arról, hogy beszorult sérült, beszorult utas egyik helyszínen sem volt.A balesettel érintett járművek között van több kamion, valamint egy autóbusz is. A tűzoltók segítettek a mentők munkatársainak az autóbusz utasainak ellátásban is, valamint a baleset miatt nem sérült, de beragadt autókat visszafordították az autópályán, ők a tűzoltóautók felvezetésével tudták elhagyni a helyszínt" - mondta el a Fehérvár Médiacentrumnak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A karambolok helyszínén vannak a mentők is.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.