Szakmai nap a bűnmegelőzés jegyében - kerekasztal beszélgetést is tartottak

A prevenciós tevékenység hatékonyságának növelése érdekében szerveztek konferenciát a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakemberei. A szakmai napon a kiberbűnözés és a gyermekvédelem került a középpontba.
2024.02.28. 10:42 |
Szakmai nap a bűnmegelőzés jegyében - kerekasztal beszélgetést is tartottak

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ adott otthont 2024. február 27-én a rendezvénynek, melynek célja a rendőrségi bűnmegelőzési tevékenység rövid és hosszú távú céljainak megfogalmazása a helyi sajátosságok figyelembevételével, továbbá az együttműködő civil partnerek bevonása, a közös célok és megvalósítási területek megerősítése, a közös gondolkodás kialakítása és a megoldási lehetőségek feltérképezése a bűnmegelőzés területén.

Szabó Vendel r. ezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a helyi szervek vezetőit és a szakterületi felelősöket.

Megnyitójában röviden áttekintette a tavalyi évet, és kiemelte a partnerekkel közös, összehangolt bűnmegelőzési munka fontosságát. A délelőtt folyamán Oláh-Paulon László r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője ismertette a 2024-es országos elképzeléseket, majd dr. Vörös Ferencné, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője tájékoztatott idei programjaikról, az együttműködőkkel közös tevékenységeikről.

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal szakemberei, oktatási intézmények vezetői, családsegítők, egyházi képviselők, egészségügyi dolgozók és civil partnerek részvételével zajló délutáni megbeszélésen a különböző témák kapcsán jelentkező együtt gondolkodás minél hatékonyabb előmozdítása érdekében fogalmazódtak meg elképzelések és megoldási javaslatok. A nap folyamán a vármegye illetékességi területéhez tartozó rendőrkapitányságok bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai magasan képzett trénerek vezetésével szakmai szemléletformáló és készségfejlesztő tréningen vehettek részt a székesfehérvári Bűnmegelőzési Központban.