Súlyosan megsérült a kerékpáros - az autós nem figyelt az elsőbbségadás szabályaira

Személygépkocsi ütközött az Új Csóri úton egy a kerékpárúton szabályosan közlekedő biciklissel, aki súlyosan megsérült. A városban sok helyen, így az Új Csóri útra merőleges utcáknál is figyelmet kell fordítania a kikanyarodó autósoknak a biciklisekre, hiszen a Főúttal párhuzamosan kerékpárút is található és egy pillanat alatt bekövetkezhet a baj, ha nem figyelünk.
2023.09.18. 08:44 |
Súlyosan megsérült a kerékpáros - az autós nem figyelt az elsőbbségadás szabályaira

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésével gyanúsított meg a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy helyi illetőségű férfit. A 73 éves gépkocsivezető 2022. november 17-én reggel Székesfehérváron, egy Új Csóri úti ingatlan udvara felől közlekedett a megnevezett út irányába. Haladása során a kivezető útszakasz és az Új Csóri út mellett lévő kerékpárút kereszteződésénél jobbra kívánt kanyarodni, azonban figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!”  jelzőtábla utasítását, és járműve jobb elejével a jobbról szabályosan közlekedő kerékpárosnak ütközött.

A baleset következtében a kétkerekűt vezető 37 éves helyi férfi súlyosan megsérült, a járművekben nem keletkezett kár.

A szakértők bevonásával folytatott eljárásban a székesfehérvári egyenruhások bizonyítási kísérletet is tartottak, elemezték és értékelték a nyomozás során beszerzett adatokat. A rendőrök teljes részletességgel felderítették a történteket, így az autós, aki elsőként úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát felelősnek a baleset bekövetkezéséért, végül elismerte a felelősségét.  A nyomozás vizsgálati szakaszában a közlekedésrendészeti szakemberek a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Kék hírek

 1. A biztonsági öv életet ment

  Öv nélkül, ittas sofőr autójában? Ennek soha nem lehet jó vége! Hiába a szép szó, hiába a dorgálás… még mindig sokan ülnek úgy autóba – akár a volán mögé, akár utasként –, hogy nem csatolják be a biztonsági övet! Írja a rendőrség honlapján.

  2023.11.28.
 2. Kényszerleszállás Úrhidán

  Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép a Fejér vármegyei Úrhidán. A repülőtér közelében egy szántóföldön ért földet a sportrepülő, fedélzetén a pilótával és utasával. A hatvanegy éves és a harminchárom éves férfiakat a mentők kórházba szállították.

  2023.11.21.
 3. Vigyázzon a jelszavaira!

  A rendőrséggel együtt az Önkormányzat is felhívja a figyelmet a kiberbűnőzés és a csalók elleni védekezésre. Mindkét esetben fontos, hogy fokozott figyelmet fordítsunk személyes adataink, jelszavaink védelmére és a csalási szándékot, bűncselekményt azonnal jelentsük.

  2023.11.21.
 4. Tűz a Köfém Öntödében

  Szombaton este 7 óra körül keletkezett tűz az Arconic - Köfém Öntöde Forgács Olvasztó kemencéjének tetején, a lángokat a helyi és a városi tűzoltók segítségével sikerült eloltani. Az érintett épületet sikerült az Arconic dolgozóinak épségben elhagynia. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy a lakosság és város nincs és nem is volt veszélyben, és mondott köszönetet az oltásban résztvevőknek.

  2023.11.11.