Sokan nem használják a biztonsági övet, pedig életet ment

Fejér vármegyében az egyenruhások 2024. február 12. és február 18. között sebességmérési akciókat tartottak, ellenőrizték a biztonsági öv használatát, az ittasságot, valamit figyelemmel voltak a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítására is.
2024.02.20. 11:02 |
Sokan nem használják a biztonsági övet, pedig életet ment

A közlekedésrendészeti akciók során a rendőrök 190 esetben  intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 5 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen kezelését állapították meg.  A hét folyamán az egyenruhások 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. A vármegye közútjain hét nap alatt 736 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Sebességtúllépés miatt 37 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 134 sofőrt pedig helyszíni bírsággal sújtottak.

A rendőrök az előzés szabályainak megszegése miatt 9 az elsőbbség meg nem adása miatt 83 járművezetővel szemben intézkedtek.

A kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 43-an sértették meg, a követési távolságot pedig 8-an nem tartották be.  Fejér vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, valamint kamerák, sebességmérő berendezések és drónok segítségével történő közlekedésrendészeti ellenőrzésekre.

Az ellenőrzésről készült videó itt tekinthető meg.
… hogy mindenki hazaérjen!