Robotika, programozás és 3D nyomtatás - digitális fejlesztések fehérvári iskolákban

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírásán győztes, a „Digitális környezet fejlesztése a Székesfehérvári Tankerületi Központ intézményeiben” című pályázat értelmében 110 millió forintot biztosítanak a fehérvári tankerület négy iskolája számára, amelyet korszerű eszközökre és továbbképzésekre fordíthatnak. A program nyitó- és sajtótájékoztató rendezvénye kedden, Székesfehérváron, a Munkácsy Mihály Általános Iskolában volt.
2018.12.18. 16:53 |
Robotika, programozás és 3D nyomtatás - digitális fejlesztések fehérvári iskolákban

Ez a pályázat megpróbálja nagyon praktikusan lekövetni azokat a változásokat, amelyek körbevesznek bennünket. Mára olyan infokommunikációs technológiákkal élünk együtt, a gyerekek olyan igényekkel és képességekkel jelennek meg az intézményekben, amely kihívásokra választ kell találni.

A „Digitális környezet fejlesztése a Székesfehérvári Tankerületi Központ intézményeiben” című pályázat ezt célozta meg, konkrétan a digitális kompetenciák fejlesztését oly módon, hogy nem csak az eszközöket, az infrastruktúrát biztosítja, - 3D nyomtató és szkenner, játékos készségfejlesztő programok alsósoknak, valamint robotika, programozható eszközök életkori sajátosságoknak megfelelően - hanem egy nagyon komoly pedagógus módszertani képzés is biztosított a háttérben.” - emelte ki a programot bemutatva Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette:

A program lényege, hogy tanórai keretek közé kerüljön, a digitális akadálymentesítés és esélyegyenlőség, hozzáférhetőség jegyében.

Az már egy másik kérdés, hogy érdeklődési körtől függően erre épülve még műhelyeket, tehetséggondozókat és szakköröket is működtetünk majd a továbbiakban.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program vonatkozó pályázata (EFOP 3.2.3.-17) keretében 110 millió forintot tudunk a Székesfehérvári Tankerület négy iskolája számára biztosítani.

Székesfehérvárról a Munkácsy Mihály és Vasvári Pál általános iskolák, Enyingen a Batthyány, míg Móron a Petőfi Sándor Általános Iskola a pályázat kedvezményezettjei.

Az összegben eszközvásárlás, illetőleg a pedagóguskollégák számára képzések foglaltatnak benne, ami egyértelműen a jövő útja.” - hangsúlyozta Török Szabolcs, tankerületi igazgató.

Közélet

 1. Egészségügyi szűrőnap

  Feketehegy-Szárazréten folytatódott a városrészi szűrőnapok sorozata. A Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda és az Önkormányzat közös egészségmegőrző eseményére ezúttal is nagy volt az érdeklődés. A városrészben élők EKG, kardiológiai, boka-kar index, COPD vizsgálaton és általános állapotfelmérésen is részt vehettek.

  2024.06.22.
 2. Pálos települések találkoztak Göncön

  Immár 12. alkalommal tartottak találkozót azok a települések, akiknek múltja – hosszabb vagy rövidebb időre – összekapcsolódott a Magyar Pálos Renddel. Az idei esztendőben Gönc adott otthont az összejövetelnek, ahol közel százan vettek részt a közösségépítő és a múltbeli értékekre épülő, de a jövőt és a fejlődést szolgáló kezdeményezésekről is szóló programokon. Székesfehérvárt Deák Lajosné tanácsnok képviselte.

  2024.06.21.
 3. A Gorlice-Tarnów offenzíva

  A Gorlice-Tarnów offenzíva jelentősége címmel az I. világháború egyik kultikus csatájáról hallgathattak előadást az érdeklődők. Ezzel befejeződött a Levéltár "Kik acél falakként állották a vártát." programsorozata.

  2024.06.21.
 4. Életbe lépett a vörös kód

  Közép- és Nyugat-Dunántúl több vármegyéje után Fejérben is vörös kódot jelentettek be. A szociális intézmények vezetői arra kérnek mindenkit, hogy most a megszokottnál nagyobb odafigyelést mutassunk a bajba jutott embertársaink iránt.

  2024.06.21.