Robotika, programozás és 3D nyomtatás - digitális fejlesztések fehérvári iskolákban

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírásán győztes, a „Digitális környezet fejlesztése a Székesfehérvári Tankerületi Központ intézményeiben” című pályázat értelmében 110 millió forintot biztosítanak a fehérvári tankerület négy iskolája számára, amelyet korszerű eszközökre és továbbképzésekre fordíthatnak. A program nyitó- és sajtótájékoztató rendezvénye kedden, Székesfehérváron, a Munkácsy Mihály Általános Iskolában volt.
2018.12.18. 16:53 |

Ez a pályázat megpróbálja nagyon praktikusan lekövetni azokat a változásokat, amelyek körbevesznek bennünket. Mára olyan infokommunikációs technológiákkal élünk együtt, a gyerekek olyan igényekkel és képességekkel jelennek meg az intézményekben, amely kihívásokra választ kell találni.

A „Digitális környezet fejlesztése a Székesfehérvári Tankerületi Központ intézményeiben” című pályázat ezt célozta meg, konkrétan a digitális kompetenciák fejlesztését oly módon, hogy nem csak az eszközöket, az infrastruktúrát biztosítja, - 3D nyomtató és szkenner, játékos készségfejlesztő programok alsósoknak, valamint robotika, programozható eszközök életkori sajátosságoknak megfelelően - hanem egy nagyon komoly pedagógus módszertani képzés is biztosított a háttérben.” - emelte ki a programot bemutatva Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette:

A program lényege, hogy tanórai keretek közé kerüljön, a digitális akadálymentesítés és esélyegyenlőség, hozzáférhetőség jegyében.

Az már egy másik kérdés, hogy érdeklődési körtől függően erre épülve még műhelyeket, tehetséggondozókat és szakköröket is működtetünk majd a továbbiakban.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program vonatkozó pályázata (EFOP 3.2.3.-17) keretében 110 millió forintot tudunk a Székesfehérvári Tankerület négy iskolája számára biztosítani.

Székesfehérvárról a Munkácsy Mihály és Vasvári Pál általános iskolák, Enyingen a Batthyány, míg Móron a Petőfi Sándor Általános Iskola a pályázat kedvezményezettjei.

Az összegben eszközvásárlás, illetőleg a pedagóguskollégák számára képzések foglaltatnak benne, ami egyértelműen a jövő útja.” - hangsúlyozta Török Szabolcs, tankerületi igazgató.

Közélet

 1. A városban is fertőtlenít oktatási intézményt a Magyar Honvédség az őszi szünet alatt

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Magyar Honvédség katonái is részt vesznek az oktatási és nevelési intézmények fertőtlenítésében az őszi szünetben. A honvédség egyetlen vegyivédelmi zászlóalja, a székesfehérvári telephelyű MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő csoportja összesen 33 intézményben dolgozik majd az október 22. és november 1. közötti időszakban.

  2020.10.22.
 2. Ökumenikus megemlékezés Fehérváron - az 1956-os forradalom áldozataiért imádkoztak

  A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében, Spányi Antal megyés püspök meghívására, csütörtökön délelőtt a Székesegyház oldalánál elhelyezett emléktáblánál, az 1956-os emlékkereszt alatt, a történelmi egyházak helyi képviselői, Székesfehérvár és Fejér megye közéleti vezetői valamint számos megemlékező imádkozott együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiért.

  2020.10.22.
 3. Csendes megemlékezések a forradalom és szabadságharc áldozatairól

  Koszorúzással és imádságos megemlékezéssel tisztelegtek csütörtökön az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt Székesfehérváron. A városi és a megyei önkormányzatok vezetői, társadalmi és civil szervezetek, valamint az oktatási intézmények képviselői emlékeztek.

  2020.10.22.
 4. IX. Adni Jó Kupa kicsit másként - három helyszínen várják az adományokat

  Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Adni Jó Kupa Székesfehérváron – idén kicsit másképpen. Ezt a szervező Adni Jó Kupa Baráti Kör tagja, Belegrai Tibor jelentette be Szontaghné Kovács Erika, a Szegényeket Támogató Alapítvány irodavezetője és Mészáros Attila alpolgármester jelenlétében a Fehérvári Civil Központ előtti téren.

  2020.10.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1