Pályázzanak bátran! - országos és helyi alapok civil szervezeteknek

A civil szervezetek jelenéről és jövőjéről tartottak tájékoztatót kedden délelőtt a Városháza Dísztermében. Az Echo Innovációs Műhely és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum közös rendezvényén a Miniszterelnökség munkatársai adtak tájékoztatást a területet érintő célokról, kihívásokról, a jogszabályi változásokról és a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatairól.
2019.02.12. 11:34 |

A Városháza Díszterme megtelt a fehérvári civil szervezetek képviselőivel, ahol Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte a résztvevőket. A Díszterem falfelirataira hívta fel a figyelmet abból a szempontból, hogy 2012-ben éppen egy civil szervezet munkájának eredményeképpen lehetett visszafesteni a történelmi feliratokat. „Ez csak egyetlen példa arra, hogy a város közössége mennyi mindent köszönhet a civil szférának. Lehet különböző véleményünk a világról, de találjuk meg azokat a dolgokat, amik összekötnek bennünket.” - mondta Fehérvár polgármestere, majd kiemelte, hogy nagy érték a város életében a helyi civil közösség.

2018-ban Székesfehérváron az önkormányzattól 238 szervezet kapott támogatást a sportegyesületeken kívül, összesen 326 millió Ft összértékben és 2019-ben is rendelkezésre fognak állni a már megszokott alapok a helyi civil szervezetek támogatására. Fehérvár polgármestere arra biztatott mindenkit, hogy figyeljék a városban működő civil szervezetek a pályázatokat, ugyanis az országos átlagnál jóval magasabb keret áll rendelkezésre helyben, de éljenek bátran az országos és állami pályázati lehetőségekkel is.

Zugor Zsuzsanna a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője köszöntőjében a civileket érintő változásokról is beszélt. Mint mondta a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásai a kisebb szervezeteknek nyújtanak nagy segítséget.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára tartott előadást a civil területet érintő célokról, kihívásokról, valamint a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának több kollégája is tájékoztatást adott a fehérvári civil szervezeteknek.

Székesfehérvár egy dinamikusan fejlődő város Magyarország legdinamikusabban fejlődő régiójában. A Fejér megyei pályázati hajlandóság azonban lehetne magasabb – mondta Szalay-Bobrovniczky Vince. Felhívta a figyelmet a Bethlen Gábor Alapkezelő honlapjára, illetve arra, hogy az Országgyűlés tavaly tavasszal döntött az egyszerűsített pályázatokról, amiket február 15-e és március 15-e között lehet beadni. Mint mondta fontos törekvés, hogy a valódi civil szervezetek jussanak támogatáshoz, azok, akik a társadalom számára hasznos munkát végeznek, adott esetben terhet vesznek az állam, az önkormányzatok válláról.

Közélet

 1. Közös Veni Sancte-val indul az év a katolikus oktatási intézményekben

  Szeptember 2-án, hétfőn délután 16 órakor az elmúlt évekhez hasonlóan a katolikus oktatási és nevelési intézmények számára közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron, a Prohászka emléktemplomban.

  2019.08.24.
 2. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 3. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 4. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek