Ötszáz hunyadis diákot szólított meg a drogprevenciós sorozat záró rendezvénye

A Hunyadi Szakgimnázium diákjainak részvételével zárult az a drogprevenciós program, ami tavaly indult útjára az EGÉSZSÉGDOKK és a a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közös szervezésében. A diákok a rendezvényen olyan kisfilmeket is láthattak, amelyek különböző társadalmi helyzetű fiatalok "drogkarrierjét" mutatják be.
2020.01.09. 12:45 |

Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, a Jáky József Szakgimnázium és az I. István Szakgimnázium diákjai után ezúttal a Hunyadi Szakgimnázium fiataljai vettek részt drogprevenciós programon a Petőfi Kultúrtanszéken.

Köszöntőjében dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, legfontosabb céljuk az, hogy a fiatalokat megóvják attól, hogy áldozattá váljanak. "A drogprevenció fontos feladat a mi részünkről is, olyan információkkal segítjük a fiatalok tájékozódását, ami valódi segítséget jelenthet nekik." - fogalmazott az alezredes, aki köszönetet mondott az Egészségdokknak és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak is. A fiatalokat pedig arra kérte, hogy meséljenek, beszéljenek barátaikkal, ismerőseikkel azokról a dolgokról, amiket a rendezvényen hallottak.

A rendezvényen két olyan fiatal is megosztotta tapasztalatait a diákokkal, akiknek sikerült leszoknia a kábítószerről.

A drogprevenciós rendezvényre ellátogatott Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnok is, aki elmondta, a városnak fontos, hogy a fiatalok jól érezzék magukat Székesfehérváron, - ezt szolgálják a középiskolás és egyetemista korosztálynak rendezett bulik is - de emellett az egészségük megőrzésére is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen ők jelentik a város jövőjét.

Az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány egy olyan szervezet, mely a szabad, tiszta, értékközpontú és szermentes élethez segíti a fiatalokat.

Gönczi Gábor, az Egészségdokk intézményvezetője a diákokhoz szólva elmondta, olyan srácokat ismerhetnek meg a rendezvényen, akik maguk is átélték a drog világát a kezdetektől a közepéig és szerencsésen ki tudtak jönni belőle. "Van olyan köztük, aki azért jött el a diákok közé, mert szeretne visszaadni valamit abból a segítségből, amit ő is kapott annak idején, amikor nagy szüksége volt rá." - tette hozzá. Gönczi Gábor arra is felhívta a fiatalok figyelmét, hogy az életüket érintő legfontosabb döntéseket ne halogassanak meghozni. Figyelmeztetett arra a csapdára is, hogy nem mindig jár jó érzésekkel a helyes döntések meghozása, mint ahogy a rossz döntésekhez is kapcsolódhatnak kellemes érzések.

A levetített kisfilmek valódi élettörténeteken mutatták be a diákoknak, hogy a drog éppen úgy veszélyt jelenthet a jómódú, gazdag családok gyermekeire, mint a nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű fiatalokra.

Bozzai Tímea, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum pályaorientációs és vállalati kapcsolattartója arról beszélt, hogy az Egészségdokk Alapítvánnyal nagyon jó az együttműködése a szakképzési centrumnak, hiszen rendkívül fontosnak tartják a tanulóik egészségét, és igyekeznek minden segítséget megadni számukra.

Közélet

 1. Újra a diákok fővárosa lesz Fehérvár - három napig ülésezik az Országos Diákparlament

  2020-ban ismét Székesfehérvár ad otthont az Országos Diákparlamentnek. A január 31-e és február 2-a között megrendezett üléseken fontos témákat beszélnek meg a fiatalok és legitim lehetőségük nyílik arra, hogy oktatási kérdésekben egyeztessenek a kormányzattal.

  2020.01.29.
 2. Elkezdte a Városgondnokság a tél végi metszést Székesfehérváron

  A Városgondnokság szakemberei már elkezdték a bokrok-fák metszését a város közterületein. Fontos célja a vegetációs időszak előtti metszéseknek, hogy a közterületeken lévő növények egységes képet adjanak majd. A metszések után tavasz elején tovább folytatódnak a faültetések Székesfehérváron. Nagy törzsméretű 20-25cm kerületű fákat ültetnek városszerte. 

  2020.01.29.
 3. Adományokkal segítették Vimmer Gergő mozgássérült művész munkáját

  Vimmer Gergely gyerekkora óta él fogyatékkal, az influenza A-vírusa következtében épült le a teste. Hosszú ideje már, hogy beszélni sem tud, táblagépen kommunikál a külvilággal. Legfontosabb kifejező eszköze a művészet; szőtteseit már a Királykút Emlékházban és A Szabadművelődés Házában is megismerhette a közönség. A fiatal alkotó kedden pénz,- és a munkájához szükséges fonaladományban részesült.

  2020.01.28.
 4. Civil álláspont Fehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről

  A Válasz önkormányzati képviselője, a városfejlesztési ügyek tanácsnoka kedden sajtótájékoztatón ismertette álláspontját Székesfehérvár Közgyűlésének pénteken meghozott döntéseiről a Hiemer-házban. „Fontosnak tartom megjegyezni, hogy jól előkészített közgyűlési anyagokat kaptunk, amelyekkel lehetett azonosulni, ezért támogattam azokat.” - emelte ki Juhász László.

  2020.01.28.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek