Ötszáz hunyadis diákot szólított meg a drogprevenciós sorozat záró rendezvénye

A Hunyadi Szakgimnázium diákjainak részvételével zárult az a drogprevenciós program, ami tavaly indult útjára az EGÉSZSÉGDOKK és a a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közös szervezésében. A diákok a rendezvényen olyan kisfilmeket is láthattak, amelyek különböző társadalmi helyzetű fiatalok "drogkarrierjét" mutatják be.
2020.01.09. 12:45 |

Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, a Jáky József Szakgimnázium és az I. István Szakgimnázium diákjai után ezúttal a Hunyadi Szakgimnázium fiataljai vettek részt drogprevenciós programon a Petőfi Kultúrtanszéken.

Köszöntőjében dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, legfontosabb céljuk az, hogy a fiatalokat megóvják attól, hogy áldozattá váljanak. "A drogprevenció fontos feladat a mi részünkről is, olyan információkkal segítjük a fiatalok tájékozódását, ami valódi segítséget jelenthet nekik." - fogalmazott az alezredes, aki köszönetet mondott az Egészségdokknak és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak is. A fiatalokat pedig arra kérte, hogy meséljenek, beszéljenek barátaikkal, ismerőseikkel azokról a dolgokról, amiket a rendezvényen hallottak.

A rendezvényen két olyan fiatal is megosztotta tapasztalatait a diákokkal, akiknek sikerült leszoknia a kábítószerről.

A drogprevenciós rendezvényre ellátogatott Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnok is, aki elmondta, a városnak fontos, hogy a fiatalok jól érezzék magukat Székesfehérváron, - ezt szolgálják a középiskolás és egyetemista korosztálynak rendezett bulik is - de emellett az egészségük megőrzésére is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen ők jelentik a város jövőjét.

Az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány egy olyan szervezet, mely a szabad, tiszta, értékközpontú és szermentes élethez segíti a fiatalokat.

Gönczi Gábor, az Egészségdokk intézményvezetője a diákokhoz szólva elmondta, olyan srácokat ismerhetnek meg a rendezvényen, akik maguk is átélték a drog világát a kezdetektől a közepéig és szerencsésen ki tudtak jönni belőle. "Van olyan köztük, aki azért jött el a diákok közé, mert szeretne visszaadni valamit abból a segítségből, amit ő is kapott annak idején, amikor nagy szüksége volt rá." - tette hozzá. Gönczi Gábor arra is felhívta a fiatalok figyelmét, hogy az életüket érintő legfontosabb döntéseket ne halogassanak meghozni. Figyelmeztetett arra a csapdára is, hogy nem mindig jár jó érzésekkel a helyes döntések meghozása, mint ahogy a rossz döntésekhez is kapcsolódhatnak kellemes érzések.

A levetített kisfilmek valódi élettörténeteken mutatták be a diákoknak, hogy a drog éppen úgy veszélyt jelenthet a jómódú, gazdag családok gyermekeire, mint a nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű fiatalokra.

Bozzai Tímea, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum pályaorientációs és vállalati kapcsolattartója arról beszélt, hogy az Egészségdokk Alapítvánnyal nagyon jó az együttműködése a szakképzési centrumnak, hiszen rendkívül fontosnak tartják a tanulóik egészségét, és igyekeznek minden segítséget megadni számukra.

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2