Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a testvérpárnak a letartóztatását, akik társaikkal a Pláza környékén támadtak egy társaságra.
2023.01.17. 21:48 |
Letartóztatást indítványozott az ügyészség a belvárosban verekedőkkel szemben

Fotó: illusztráéció

A 27 és 32 éves férfiak az idősebb férfi kiskorú fiával és egy másik gyerekkel együtt 2023. január 14-én késő délután vitába keveredtek egy fiatalokból álló társasággal. Ennek következményeként a bevásárlóközpont közelében a testvérpár idősebb tagja megtámadta az egyik fiatalt, akire többször ököllel ütést mért, majd nyakánál megragadva földre vitte, és rugdalta. A bántalmazásba becsatlakozott a verekedő férfi kiskorú fia és a másik gyerek is, akik többször arcon, valamint deréktájon megrúgták a már földön fekvő sértettet.
Ezt követően a férfi testvére is odaszaladt, és mellkastájékon többször megütötte, valamint megrúgta a fiatalt, akinek a verését ezután közösen folytatták tovább, összesen mintegy negyven rúgást és ütést mértek rá.
A férfiak ezután a bántalmazott fiatal társaira is rátámadtak, közülük az egyiket ököllel arcon ütötték, és talppal megrúgták úgy, hogy a közeli bokorba esett.

Az elkövetők cselekménye folytán az egyik sértett állkapocscsonttörést, míg a másik két személy könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfiak esetében bűnismétlés veszélyére, valamint arra hivatkozással tett indítványt a letartóztatásukra, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján az idősebb férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte, míg testvérét bűnügyi felügyeletbe helyezte.

A bíróság döntésével szemben a letartóztatásba került terhelt és védője, míg a másik gyanúsított esetében az ügyészség jelentett be fellebbezést a letartóztatás elrendelése érdekében.