Legyünk türelmesek és figyelmesek az év utolsó heteiben is!

A karácsonyi és év végi időszakban a közutak, bevásárlóközpontok forgalma megnő, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az utazók biztonságára, a bűncselekmények megelőzésére. A rendőrség tapasztalatai szerint a vagyon elleni bűncselekmények – különösen a zseblopások, gépjárműfeltörések, betörések – ebben az időszakban elszaporodnak, és a közlekedési balesetek is gyakoribbak. 
2020.12.15. 10:34 |

A jogsértések jó része elkerülhető lenne, ha jobban vigyáznánk magunkra, ha csak kicsit körültekintőbbek lennénk.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az év utolsó hónapjában fokozott jelenléttel biztosítják a jelentősebb tömegeket vonzó helyszíneket, rendszeresen és visszatérően ellenőrzik az áruházak, üzletközpontok környékét, hogy megakadályozzák a jogsértéseket. Biztonságunk megóvása érdekében azonban nekünk is tennünk kell, hiszen az egyenruhás nem lehet ott minden egyes bűncselekmény elkövetésénél, hogy megakadályozza azt.

Kérjük, hogy biztonságuk megóvása érdekében fogadják meg a rendőrség alábbi prevenciós tanácsait!

 • Tömegközlekedési eszközön fokozottan figyeljenek értékeikre, azokat tartsák a táskában, kabátjuk belső zsebében! A táskát pedig mindig tartsák szem előtt! Csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyi feltétlenül szükséges!
 • Vásárlás alkalmával tartsák be a maszkviselés és a távolságtartás szabályait!
 • Ha gépjárművel közlekednek, a járművet jól kivilágított parkolóban, gondosan lezárva hagyják el, és győződjenek meg arról, hogy az autó utasterében nem maradt látható helyen érték!
 • Legyenek türelmesek és elővigyázatosak a közlekedésben! Csak biztonságos, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak el! Az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezessenek, és a sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe! Célszerű az útvonalat előre megtervezni és az aktuális közlekedési híreket, információkat figyelemmel kísérni.
 • A lassúbb, körültekintőbb vezetéssel minimálisra csökkenthető a baleseti kockázat.
 • Gyalogosan vagy kerékpárral lehetőség szerint úgy induljanak útnak, hogy még nappali látási körülmények között haza is érjenek! Ilyenkor viseljenek fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőt, hogy valamennyi közlekedő számára jól láthatók legyenek!
 • A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja továbbá a járművezetők figyelmét arra, hogy - saját maguk és mások életének, testi épségének megóvása érdekében – amennyiben szeszes italt fogyasztanak, ne vezessenek! Alkohol hatására tompulnak a reflexek, romlik az ítélőképesség, nő a reakcióidő.

… hogy szeretteihez mindenki egészségesen hazaérhessen és bosszúságoktól mentesen ünnepelhessen!

Kék hírek

 1. Halálos gyalogosgázolás történt reggel az Új Csóri úton a Hernád utcánál

  A rendelkezésre álló adatok szerint csütörtökön reggel 7 óra körül Székesfehérvár belterületén, az Új Csóri úton, a Hernád utcánál halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. Egy személygépkocsi, Csór irányába tartva – eddig tisztázatlan körülmények között – elütött egy gyalogosan közlekedő nőt. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

  2021.01.07.
 2. Autótűz Székesfehérváron - a 8-as főút közelében oltották el a lángokat

  Kigyulladt egy autó Fehérvár határában, a 8-as főút közelében, a Szlovák utcánál. A motortér teljes terjedelmében, az utastér pedig részben égett.

  2021.01.03.
 3. Jogsi nélkül ittasan menekült a rendőrök elől a Budai úton

  Vezetői engedély nélkül közlekedő és balesetet okozó férfival szemben intézkedtek a rendőrök. A rendőrök újév hajnalán Székesfehérváron, a Budai úton kísérelték meg intézkedés alá vonni egy Ford típusú személygépjármű vezetőjét, aki nagy sebességgel elhajtott a helyszínről ezzel megpróbálva kivonni magát a rendőri ellenőrzés alól. 

  2021.01.02.
 4. Fejér megye rendőreinek mondott köszönetet Fehérváron a Magyar Autóklub

  A Magyar Autóklub Közép-Dunántúli Regionális Szervezete minden év végén elismerésben részesíti Fejér megyében a közlekedési területen kiemelkedő szakmai tevékenységet végző rendőrök munkáját.

  2020.12.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár