Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.
2021.06.18. 11:25 |
Az új szervezeti egység, a Harman Ipari Tanszék az ÓE Alba Regia Műszaki Karán a Mérnöki Intézethez  rendelve, de a vállalathoz kihelyezve jött létre.

A cég és az egyetem egy együttműködési megállapodás formájában is rögzítették, hogy tovább mélyítik kapcsolataikat és létrehozzák a HARMAN Ipari Tanszéket. A tanszék megalakulásánál jelen volt az Óbudai Egyetem Alba Regia Karán Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, hogy a tanszék létrejötte visszaigazolja azt a munkát, ami a technológiai fejlődést és a gyakorlatias képzési struktúra kialakítását tűzte ki célul évekkel ezelőtt. Hozzátette, hogy a duális képzési forma tekintetében pedig sikerült elérni, hogy az ország legfontosabb képzési helye legyen az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a Harman cégnek, hogy a helyi iparűzési adó befizetésén túl is sokat tesz a város jövőjéért és közvetlenül is kereste és megtalálta a kapcsolatot az Óbudai Egyetemmel, hogy erősítse a felsőoktatást. 

Gyorsan változó ipari trendeket képeznek le 

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora elomdta, hogy a duális képzés fellegvára lett az Óbudai Egyetem, a siker kulcsa pedig a rengeteg munka és az elköteleződés volt nemcsak az egyetem, hanem a partnerek oldaláról is. A rektor az ipar 4.0 koncepcióról szólva kifejtette, hogy a tudásalapú társadalom fontos pillérei a képzett mérnökök, ehhez pedig ipari tanszékre van szükség, olyanra, amely a gyorsan változó ipari trendeket le tudja képezni és a hallgatók számára meg tudja jeleníteni. 

Az ipari tanszékkel teljesedett ki az együttműködés

Preiszlerné Schweighardt Erzsébet, a Harman Magyarország Pénzügyekért felelős igazgatója, cégvezető, felidézte, hogy öt évvel ezelőtt, amikor elkezdték az együttműködést az egyetemmel a duális képzés kapcsán, már akkor arra gondoltak, hogy az együttműködés ki fog teljesedni. "Ez most valósult meg az ipari tanszék létrehozásával, hiszen a jövő nemzedékét neveljük ki és nagyon fontos a technikai és technológiai fejlődés kapcsán az is, hogy a vállalat mindig up to date megoldásokat nyújtson. Az Óbudai egyetem az utánpótlás kinevelésében kulcsfontosságú szerepe van" - tette hozzá. 

A vállalati kultúra része a jövő munkavállalóinak felépítése

Ványi Péter, a Harman Elektronikai gyárigazgatója, a tanszék megalakulása kapcsán kiemelte, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is előnyhöz jutnak. "A cégnél tettenérhető az elhivatottság, a vállalati kultúra részét képezi a jövő munkavállalóinak felépítése" - fogalmazott Ványi Péter, aki köszönetet mondott a kollégáinak, az egyetem dolgozóinak és Székesfehérvár Önkormányzatának is. 

Nem elég ma a legjobbnak lenni

Szili Gyula, a Harman Akusztikai gyárigazgatója a tanszék megalakulásakor kiemelte, hogy egy gyár hatákonyságának és minőségének kulcsa a jó mérnök, a mai világban a hatékonyság és a minőség kéz a kézben jár, mert kiélezett, éles verseny van az iparban. "Az elmúlt 20 évben mutatott fejlődés nem elég és nem elég ma a legjobbnak lenni, hanem holnap is a legjobbnak kell lenni. Ennek érdekében ma kell kinevelni a holnap mérnökeit, úgy, hogy olyan technológiai tudás birtokában legyenek, amik már ma működnek, vagy a holnap technológiai lehetnek" - emelte ki.

Ormándi Gabriella, az Óbudai Egyetem kancellára szerint egy jó lehetőségekkel bíró városban egy prosperáló innovatív cég és az egyetem együttműködéséből olyan új tudáshalmaz jöhet létre, amire eddig nem volt példa.

Gazdaság

 1. 3,4 milliárdos beruházás-sorozat részeként avatták fel a Karsai Alba Kft. új gyártócsarnokát

  Új üzemcsarnokot avatott a Karsai Alba Kft. Székesfehérváron. Az új pipettagyártó egység része annak a 3,4 milliárdos beruházás-sorozatnak, amelyet az Egészségipari Támogatási Program keretein belül a kormány 2,9 milliárd forinttal segített. A székesfehérvári üzemet Varga Mihály pénzügyminiszter ünnepélyes keretek között adta át csütörtökön.

  2021.10.14.
 2. További egy évre elhalasztják az építményadó emelését a fehérvári KKV-k számára

  További egy évre elhalasztják az építményadó emelését a kis- és középvállalkozások számára Székesfehérváron. A kkv-k zavartalan növekedését támogató önkormányzati döntésről dr. Cser-Palkovics András polgármester számolt be Facebook-bejegyzésében az alábbiak szerint.

  2021.10.08.
 3. Így alakultak az ingatlanárak Székesfehérváron az elmúlt 15 évben

  Milyen változások mentek végbe a székesfehérvári használt ingatlanok átlagos négyzetméter árait tekintve év eleje óta? Mennyit drágultak a téglalakások az elmúlt 15 évben? A meghirdetett használt ingatlanok átlagos négyzetméter árainak figyelembevételével többek közöt ezekre a kérdésekre kerestük a választ az ingatlannet.hu statisztikái alapján.

  2021.10.03.
 4. Új telephelyet avatott a 30. születésnapját ünneplő Kendel Építőipari Kft

  Idén már a 30. születésnapját ünnepli az építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó Kendel Kft, amelynek új épületét avatták fel szombaton a Palánkai utca 2. szám alatt. A mintegy 400 millió forintos beruházásból megvalósított, 6000 négyzetméteres telephelyet saját erőből valósította meg a cég.

  2021.10.02.
 1. Duális Roadshow a Széchenyiben – képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

  Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

  2021.09.17.
 2. Szombaton rendezik meg az Építők Napját a Vörösmarty Szakközépiskolában

  Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!

  2021.09.13.
 3. A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

  A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. vásárolta meg a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumot. A LIFE Egészségcentrumban Székesfehérváron mintegy 50 orvos és további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs dolgozik.

  2021.09.08.
 4. Okleveles gépgyártás-technológiai technikus képzés indul a Széchenyi technikumban

  Új, az okleveles gépgyártás-technológiai technikus szakkal bővül a Székesfehérvári Szakképző Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum képzési palettája. A technikum az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karral közösen dolgozta ki a tananyagot. A felmenő rendszerben, a jövő tanévtől induló ötéves képzésben résztvevők plusz pontokkal, kiváló emelt érettségi esetén pedig maximális pontszámmal nyernek felvételt az ÓE műszaki karra, hangzott el az új képzést bemutató sajtótájékoztatón kedden.

  2021.09.07.

Hirdetés

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár