IPAR 4.0 - „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.”

A digitalizáció oktatásra, gazdaságra, szakképzésre és munkaerőpiacra gyakorolt hatásairól, a digitális átállást támogató fejlesztések és kapcsolódó támogatásokról, a fehérvári jógyakorlatról is szó lesz az Alba Innovár Digitális Élményközpont március 26-i eseményén. 
2019.03.18. 14:24 |
IPAR 4.0 - „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.”

A GINOP 3.3.3-17-2017-00012 „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.” című pályázati projekt zárórendezvényén, a Hotel Magyar Királyban előadásokkal és szekcióülésekkel várják az érdeklődőket. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A világ digitális átalakulása új kihívások elé állítja a munkaerőpiac és az oktatás szereplőit, új módszerek elsajátítását követeli. Így a digitalizáció jövőbeni kihívásait, az erre való felkészülés lehetőségeit, irányvonalait már most fontos kijelölni, tanítani. A székesfehérvári Alba Innovár Digitális Élményközpont célja, hogy az érdeklődők testközelből, robotokkal, informatikai és okoseszközökkel ismerhessék meg a digitalizáció világát. Ennek érdekében nyújtottak be pályázatot a GINOP 3.3.3 – 2017 projektre. Az „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.” projekt eredményeiről és tapasztalatairól a program zárórendezvényén tájékoztatják majd az Élményközpont céges partnereit és a pedagógusokat. Az eseménynek március 26-án, kedden 9 órától a Hotel Magyar Király ad otthont.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntőjét követően Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány elnöke, az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért elnöke „A digitalizáció, mint az oktatás és gazdaság legújabb kihívása” előadását követően „A digitális átállást támogató fejlesztések és kapcsolódó támogatások” címmel Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára tart előadást. A délelőtt során szó lesz még az oktatásról az Ipar 4.0 korában, a digitális tananyagfejlesztésről az OFI-ban és a megye intézményeiben. A délutáni program interaktív digitális bemutatókkal folytatódik, majd szekcióülésekkel zárul.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ: 06-70-1977-600; 06-70-1977-598; telefonszámokon, illetve az info@albainnovar.hu oldalon kérhető. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Közélet

 1. Fehérváron az ország szemészei

  Közel 200 szemészorvos részvételével tartották a Jubileumi Országos Szemészeti Továbbképző Konferenciát Székesfehérváron, a Hotel Magyar Királyban. A szakemberek a COVID okozta több év kihagyás után találkozhattak ismét, hogy megosszák tapasztalataikat és megismerjék a szakmai újdonságokat, az újfajta diagnosztikai és gyógyítási lehetőségeket.

  2022.10.01.
 2. Fejlesztésekről döntött a közgyűlés

  Több fejlesztésről is született döntés Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének pénteki ülésén. A Kodály Általános Iskola esetében a homlokzat felújítása, a Tóparti Gimnázium esetében pedig teljes belső és külső felújítás valósul meg. A víziközmű fejlesztési alap terhére ivóvízvezeték-rekonstrukció valósul meg a Virág Benedek utca – Zámoly utca közötti szakaszon, és munkálatok kezdődnek a Széchenyi út - Horvát István úti főgyűjtő kapcsán is.

  2022.09.30.
 3. Mihály-napi vásár

  Mihály-napi vásárt és szüreti mulatságot rendeztek a Kodály Zoltán Általános Iskolában. A gyerekek a szüleikkel közösen készített portékákat árulták egymásnak a vásárban, emellett zenés műsor, kézműves foglalkozások és must készítés is várta őket.

  2022.09.30.
 4. Közgyűlési összefoglaló

  Több fejlesztésről is döntöttek a képviselők pénteken a közgyűlésen. A fejlesztések egyik része az iskolákat érintette, Ezek a középiskolai campushoz kapcsolódó oktatásfejlesztési program részeként, állami forrásból valósulnak majd meg.

  2022.09.30.