65 új rendőrautó érkezett a megyébe - Fehérvárra 18 autó kerül

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Fejér megyébe érkezett új rendőrautókat. A 65 új járműből mindegyik megyei kapitányságra jut majd, Székesfehérvárra 18 autó kerül. A jól felszerelt Volkswageneket, Mercedeseket, Audikat, Skodákat,  és Suzukikat speciális rendészeti felszerelési csomaggal és kiegészítő megkülönböztető jelzéssel is ellátták.
2017.12.20. 15:02 |

Az átadáson Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya kiemelte, hogy a napi tevékenységek végrehajtásában nélkülözhetetlen a gyors reagálás, sok esetben az azonnali beavatkozás, mint ahogy alapvető a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása is.

Az autók megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek és számos vezetéssegítő rendszer található bennük. 

Mindezek csak akkor valósulhatnak meg, ha ehhez megfelelő gépjárműpark áll rendelkezésre és folyamatos az autók amortizációs cseréje.” – tette hozzá a rendőrfőkapitány, mérföldkőnek nevezve, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  65 darab rendőrségi autót vehet át a szolgálati feladatok támogatására.

Év végéig Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú autók érkeznek a megye mind a hat kapitányságára. Fejér megyében ezzel a rendőrautók átlagéletkora 7 évről 5 évre csökken.

A gépkocsik maradéktalanul megfelelnek a speciális rendőrségi tevékenység elvárásainak, nyári és téli gumiabroncskészlettel is rendelkeznek, valamint a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.A gépjárművek szállítói öt évig vagy kétszáz ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret. A járőrautókra új típusú, LED-technológiájú szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek fel, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a polgárok számára a rendőri intézkedés rövid tartalmát, valamint közlekedési információkat jelenítsenek meg.

A rendezvényen Varga Gábor, Fejér megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője bejelentette, hogy Magyarország Kormánya 2018-as költségvetéséből 900 millió forintot biztosít egy új rendőrkapitányság építéséhez Sárbogárdon. Az átadáson jelen volt Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlése elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Viza Attila tanácsnok is.

Kék hírek

 1. A város karácsonyfáját is kidöntötte a viharos szél

  Feldöntötte a viharos szél a város karácsonyfáját Székesfehérváron. A hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, ahol átvizsgálták a környéket, és megállapították, hogy a fa díszletekre dőlt, nincs alatta senki. A fát sajnos jóval vízkereszt előtt el kellett vinni a térről.

  2017.12.29.
 2. Korszerű eszközöket kaptak az önkéntes tűzoltók

  Sisakokat, csáklyákat, fecskendőket és informatikai eszközöket is kaptak a Katasztrófavédelemtől az önkéntes tűzoltó egyesületek. A megyében 16 millió forintra pályázhattak a szervezetek, hogy korszerű eszközökkel tudják majd kiegészíteni a hivatásosok munkáját.

  2017.12.22.
 3. Néhány jó tanács a tűzoltóktól, hogy ne történjen baj az ünnepen

  Az ünnepi időszakkal összefüggő tűzesetek kiváltó oka leggyakrabban az, hogy az égő gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el, a keletkező lángok a különböző textíliákon, függönyön keresztül átterjednek a helyiség más berendezési tárgyaira. 

  2017.12.21.
 4. Karácsonyfa égett és bútorok lángoltak a Skála parkolóban

  Karácsonyi tűzmegelőzési bemutatóval demonstrálta a veszélyforrásokat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Skála parkolójában a tűzoltók egy fémkonténert egy átlagos szoba bútoraival rendeztek be és egy karácsonyfát is elhelyeztek, amelyet meggyújtottak. A bemutató jól szemléltette, hogy a kigyulladt fa percek alatt kiterjedt lakástüzet okozhat.

  2017.12.20.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek