65 új rendőrautó érkezett a megyébe - Fehérvárra 18 autó kerül

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Fejér megyébe érkezett új rendőrautókat. A 65 új járműből mindegyik megyei kapitányságra jut majd, Székesfehérvárra 18 autó kerül. A jól felszerelt Volkswageneket, Mercedeseket, Audikat, Skodákat,  és Suzukikat speciális rendészeti felszerelési csomaggal és kiegészítő megkülönböztető jelzéssel is ellátták.
2017.12.20. 15:02 |

Az átadáson Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya kiemelte, hogy a napi tevékenységek végrehajtásában nélkülözhetetlen a gyors reagálás, sok esetben az azonnali beavatkozás, mint ahogy alapvető a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása is.

Az autók megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek és számos vezetéssegítő rendszer található bennük. 

Mindezek csak akkor valósulhatnak meg, ha ehhez megfelelő gépjárműpark áll rendelkezésre és folyamatos az autók amortizációs cseréje.” – tette hozzá a rendőrfőkapitány, mérföldkőnek nevezve, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  65 darab rendőrségi autót vehet át a szolgálati feladatok támogatására.

Év végéig Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú autók érkeznek a megye mind a hat kapitányságára. Fejér megyében ezzel a rendőrautók átlagéletkora 7 évről 5 évre csökken.

A gépkocsik maradéktalanul megfelelnek a speciális rendőrségi tevékenység elvárásainak, nyári és téli gumiabroncskészlettel is rendelkeznek, valamint a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.A gépjárművek szállítói öt évig vagy kétszáz ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret. A járőrautókra új típusú, LED-technológiájú szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek fel, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a polgárok számára a rendőri intézkedés rövid tartalmát, valamint közlekedési információkat jelenítsenek meg.

A rendezvényen Varga Gábor, Fejér megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője bejelentette, hogy Magyarország Kormánya 2018-as költségvetéséből 900 millió forintot biztosít egy új rendőrkapitányság építéséhez Sárbogárdon. Az átadáson jelen volt Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlése elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Viza Attila tanácsnok is.

Kék hírek

 1. Elégett a masszázsfotel - a házat megmentették a fehérvári tűzoltók

  Berendezési tárgyak gyulladtak meg vasárnap délután Székesfehérváron egy Losonci utcai, emeletes családi földszinti szobájában, ahol mintegy két négyzetméteren egy elektromos masszázsfotel, dohányzóasztal és egy televízió égett. 

  2018.09.17.
 2. Mustgázmérgezés Fehérváron - Budai úti ház pincéjében lett rosszul egy férfi

  Mustgázmérgezés gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat szerdán este Székesfehérváron. A Budai úti családi ház borospincéjében egy férfi lett rosszul, akit a felesége kísért fel a föld alatti helyiségből, majd telefonon segítséget kért.

  2018.09.13.
 3. Pincéket öntött el, épületet veszélyeztetett a víz - 50mm-nél is több esett egy nap alatt

  A csapadékos időjárással összefüggésben tizenöt épületnél szivattyúzták az esővizet a hivatásos és az önkormányzati tűzoltók szeptember 4-én a kora délutáni órákig. A bejelentések fele Magyaralmásról érkezett, ahol helyenként másfél méter magasan állt a víz az alagsori helyiségekben. Székesfehérváron a Bregyó közi apartmanházban a szivattyúzás mellett homokzsákokat is kihelyeztek. Abán és Csóron az általános iskolához kérték a tűzoltók segítségét.

  2018.09.04.
 4. Rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedést az iskolák környékén Székesfehérváron

  A rendőrök a tanév megkezdésével szeptemberben a reggeli iskolakezdéskor, valamint a délutáni órákban, a polgárőrök segítségével megyeszerte szolgálatot teljesítenek a frekventált helyen található iskolák környékén, elősegítve a gyermekek úttesten történő biztonságos áthaladását.

  2018.09.03.
 1. Sikkasztással gyanúsítják a fehérvári rendőrök a csomagkézbesítőt

  A székesfehérvári rendőrök két nap alatt elfogták a csomagkézbesítőt, aki ellen sikkasztás bűntett és jármű önkényes elvétele vétség elkövetése megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A csomagok kézbesítését végző férfi a munkáltatója által rábízott készpénzzel nem számolt el, azzal sajátjaként rendelkezett, továbbá a munkavégzéséhez szükséges céges autót is jogtalanul használta.

  2018.08.27.
 2. Elismeréseket adtak át a Katasztrófavédelmi Igazgatóságon az ünnep alkalmából

  Augusztus 20. alkalmából megemlékezést tartott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérváron. Az állománygyűlésen Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, a megyei tűzoltósági főfelügyelő mondott ünnepi beszédet, majd elismeréseket adtak át.

  2018.08.17.
 3. Kidőlt fák, leszakadt ágak - lecsapott a vihar Fehérváron

  A legtöbb kárt Felsővárosban és a Vezér utcák környékén okozta a reggeli vihar, a Géza utca és a Nefelejcs utca kereszteződésnél egy fa kettétört, egy közúti jelzőtáblát kidöntött. A Csutora utcában egy tizenöt méteres fenyőfát a szél gyökerestül kifordított, majd a szomszéd háznak döntött.

  2018.08.11.
 4. Torlódásokra lehet számítani Fejér megye közútjain is

  A nyári időszakban lényegesen nagyobb a főbb közlekedési útvonalak forgalma, mint az év többi időszakában, ezért hétvégén torlódásra lehet számítani az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán, valamint a főútvonalakon egyaránt.

  2018.08.04.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek