65 új rendőrautó érkezett a megyébe - Fehérvárra 18 autó kerül

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Fejér megyébe érkezett új rendőrautókat. A 65 új járműből mindegyik megyei kapitányságra jut majd, Székesfehérvárra 18 autó kerül. A jól felszerelt Volkswageneket, Mercedeseket, Audikat, Skodákat,  és Suzukikat speciális rendészeti felszerelési csomaggal és kiegészítő megkülönböztető jelzéssel is ellátták.
2017.12.20. 15:02 |

Az átadáson Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya kiemelte, hogy a napi tevékenységek végrehajtásában nélkülözhetetlen a gyors reagálás, sok esetben az azonnali beavatkozás, mint ahogy alapvető a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása is.

Az autók megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek és számos vezetéssegítő rendszer található bennük. 

Mindezek csak akkor valósulhatnak meg, ha ehhez megfelelő gépjárműpark áll rendelkezésre és folyamatos az autók amortizációs cseréje.” – tette hozzá a rendőrfőkapitány, mérföldkőnek nevezve, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  65 darab rendőrségi autót vehet át a szolgálati feladatok támogatására.

Év végéig Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú autók érkeznek a megye mind a hat kapitányságára. Fejér megyében ezzel a rendőrautók átlagéletkora 7 évről 5 évre csökken.

A gépkocsik maradéktalanul megfelelnek a speciális rendőrségi tevékenység elvárásainak, nyári és téli gumiabroncskészlettel is rendelkeznek, valamint a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.A gépjárművek szállítói öt évig vagy kétszáz ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret. A járőrautókra új típusú, LED-technológiájú szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek fel, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a polgárok számára a rendőri intézkedés rövid tartalmát, valamint közlekedési információkat jelenítsenek meg.

A rendezvényen Varga Gábor, Fejér megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője bejelentette, hogy Magyarország Kormánya 2018-as költségvetéséből 900 millió forintot biztosít egy új rendőrkapitányság építéséhez Sárbogárdon. Az átadáson jelen volt Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlése elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Viza Attila tanácsnok is.

Kék hírek

 1. A baleseti statisztikán is látszik, hogy soha ennyi autó nem közlekedett még az utakon

  A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szerdai elnökségi ülésén számoltak be a tavalyi baleseti statisztikáról a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. Mint elhangzott soha ennyi jármű nem közlekedett az utakon, ami az utóbbi évek baleseti statisztikáin is jól látszik.

  2018.03.21.
 2. Rajzolj, írj, tervezz - tűzmegelőzési pályázat óvodás és iskolás gyerekeknek

  Fejér megyéből is várja az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az óvodások és az iskolások alkotásait, amelyeken keresztül a gyerekek megmutatják, hogyan látják ők a tűzoltókat, a tűzoltói hivatás világát. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra.

  2018.03.20.
 3. Ketten megsérültek a Sziget utcai konyhatűzben vasárnap

  Megsérültek ketten abban a Sziget utcai lakásban, ahol meggyulladt a tűzhelyen felejtett étel vasárnap Székesfehérváron. A Sziget utcában a földszinti lakás konyhájában égő edényt a lakók segítségére siető szomszédnak sikerült eloltania, a férfi a gáztűzhelyt is elzárta. 

  2018.03.18.
 4. Járda fölé dőlt egy fenyő a Királysoron

  A hó súlya alatt megdőlt és a gyalogosokat veszélyeztette egy fenyő vasárnap délelőtt Székesfehérváron. A Királysoron a mintegy öt méter magas fát a megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel kivágták, és a járdáról eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

  2018.03.18.
 1. Halálos gyalogosgázolás - lezárták a nyomozást a fehérvári rendőrök

  Vádemelési javaslattal zártak le a székesfehérvári rendőrök a tavaly novemberi Budai úti halálos gyalogosgázolás miatt indított nyomozást. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

  2018.03.13.
 2. Bútorszállító teherautó borult fel a 62-es főúton Fehérvár mellett

  Árokba hajtott egy pótkocsis teherautó március 9-én, pénteken délután a 62-es főúton. Seregélyes-Jánosmajornál a bútorszállító jármű az oldalára borult, míg a pótkocsija a kerekein állt meg. A fehérvári tűzoltóknak lángvágóval kellett a felborult pótkocsit leválasztani a járműről.

  2018.03.10.
 3. Sérült madarat mentettek a fehérvári rendőrök

  Február 28-án, szerdán délután a 62-es számú főúton, Börgönd térségében közlekedtek szolgálati gépjárművel a székesfehérvári járőrök, amikor figyelmesek lettek az úttest közepén botorkáló szárnyasra, amely az elhaladó autók ellenére sem hagyta el az úttestet.

  2018.03.01.
 4. Még ma is dolgoznak a tűzoltók a 8-ason kedden történt baleset helyszínén

  Székesfehérvár és Csór között az intenzív havazásban két kamion és hét személygépkocsi ütközött egymásnak a síkos úton. A gumicukrot szállító kamion az úton bebicskázva állt meg, a veszélyes anyagok közé sorolt műtrágyát szállító nyerges vontató az árokba hajtott.

  2018.02.28.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek