65 új rendőrautó érkezett a megyébe - Fehérvárra 18 autó kerül

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Fejér megyébe érkezett új rendőrautókat. A 65 új járműből mindegyik megyei kapitányságra jut majd, Székesfehérvárra 18 autó kerül. A jól felszerelt Volkswageneket, Mercedeseket, Audikat, Skodákat,  és Suzukikat speciális rendészeti felszerelési csomaggal és kiegészítő megkülönböztető jelzéssel is ellátták.
2017.12.20. 15:02 |

Az átadáson Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya kiemelte, hogy a napi tevékenységek végrehajtásában nélkülözhetetlen a gyors reagálás, sok esetben az azonnali beavatkozás, mint ahogy alapvető a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása is.

Az autók megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek és számos vezetéssegítő rendszer található bennük. 

Mindezek csak akkor valósulhatnak meg, ha ehhez megfelelő gépjárműpark áll rendelkezésre és folyamatos az autók amortizációs cseréje.” – tette hozzá a rendőrfőkapitány, mérföldkőnek nevezve, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  65 darab rendőrségi autót vehet át a szolgálati feladatok támogatására.

Év végéig Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú autók érkeznek a megye mind a hat kapitányságára. Fejér megyében ezzel a rendőrautók átlagéletkora 7 évről 5 évre csökken.

A gépkocsik maradéktalanul megfelelnek a speciális rendőrségi tevékenység elvárásainak, nyári és téli gumiabroncskészlettel is rendelkeznek, valamint a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.A gépjárművek szállítói öt évig vagy kétszáz ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret. A járőrautókra új típusú, LED-technológiájú szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek fel, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a polgárok számára a rendőri intézkedés rövid tartalmát, valamint közlekedési információkat jelenítsenek meg.

A rendezvényen Varga Gábor, Fejér megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője bejelentette, hogy Magyarország Kormánya 2018-as költségvetéséből 900 millió forintot biztosít egy új rendőrkapitányság építéséhez Sárbogárdon. Az átadáson jelen volt Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlése elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Viza Attila tanácsnok is.

Kék hírek

 1. Fehérvári siker az országos tűzoltósport versenyen

  Ezüst- és bronzéremmel tértek haza a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben rajthoz álló székesfehérvári tűzoltók az országos tűzoltósport-versenyről június 20-án.

  2018.06.21.
 2. A szünidő alatt is biztonságban - néhány jó tanács szülőknek és fiataloknak

  A tanév befejezésével nagyon fontos, hogy a gyerekek a szabadidőt hasznosan és biztonságban töltsék el. A nyári hónapokban sajnos fokozottan megnő az áldozattá válás lehetősége, a gyerekek veszélyeztetettsége, ugyanis a tanítás befejezését követően esetenként óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válhatnak. Ügyeljenek környezetükre, biztonságukra, a testi épségükre, hogy felhőtlenül tölthessék a mindennapokat.

  2018.06.15.
 3. Heves zivatar miatt riaszt a meteorológiai szolgálat Fejér megyére is

  Másodfokú, narancs riasztást adott ki heves zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Fejér megye egyes járásaira. Az érintett területeken jégeső eshet, valamint károkozó, erős szél fújhat.

  2018.06.12.
 4. Kamionbaleset miatt zárták le pénteken délután a 81-es főutat

  Letért az úttestről és fának ütközött, majd felborult egy kamion a 81-es főút 16-os kilóméterénél, Fehérvárcsurgó mellett. Az elsődleges adatok alapján egy tehergépjármű eddig tisztázatlan körülmények között az úttestről lesodródott és fának csapódott. A baleset során a jármű sofőrje, egy 49 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

  2018.06.08.
 1. Megrongálták a Virágórát – perceken belül megtalálták a nem nagykorú elkövetőket

  Megdöbbentő, ami hétfőn éjszaka történt: már a téravató napján megrongálták a Virágórát. A két, 15 illetve 16 éves fiatalt a közterület-felügyelet és a rendőrség gyors, közös munkájának köszönhetően azonnal megtalálták. A város a lehető legszigorúbb fellépést kéri a hatóságoktól, hogy elejét vegyék a hasonló, a közösség értékei ellen irányuló cselekedeteknek. 

  2018.06.05.
 2. Tűzgyűjtási tilalom lépett életbe az egész megyében

  A Fejér megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre, 2018. június 5-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. Tilos tüzet gyújtani a kijelölt tűzrakó helyeken, az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon, a közút és vasút menti fásításokban. Továbbá tilos a parlag- és gazégetés is. 

  2018.06.05.
 3. Kiürítették a volt Skála áruház épületét – senki sem sérült meg

  Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes elmondta, hogy a Rákóczi úti volt Skála áruház tető részén a tűzjelző berendezés bejelzett. Az épületben tüzet, vagy füstöt nem tapasztaltak, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók jelenleg átvizsgálják az épületet, erre az időre kiürítették az áruházat, az épületben vásárlók, vagy dolgozók nem tartózkodhatnak.

  2018.05.30.
 4. Így dolgoztak a fehérvári tűzoltók, mentők és rendőrük a buszbalesetnél

  A tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve a sérültek ellátásában vettek részt, plédeket terítettek a szántóföldre, segítettek az utasoknak leülni és ásványvízzel kínálták őket. A balesetben huszonöten sérültek meg, közülük hat embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A felborult buszt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a helyi volántársaság műszaki mentő járműve és a tűzoltódaru csörlővel kerekeire állította és kivontatta az árokból.

  2018.05.23.

Múzeumok éjszakája

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek