65 új rendőrautó érkezett a megyébe - Fehérvárra 18 autó kerül

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Fejér megyébe érkezett új rendőrautókat. A 65 új járműből mindegyik megyei kapitányságra jut majd, Székesfehérvárra 18 autó kerül. A jól felszerelt Volkswageneket, Mercedeseket, Audikat, Skodákat,  és Suzukikat speciális rendészeti felszerelési csomaggal és kiegészítő megkülönböztető jelzéssel is ellátták.
2017.12.20. 15:02 |

Az átadáson Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya kiemelte, hogy a napi tevékenységek végrehajtásában nélkülözhetetlen a gyors reagálás, sok esetben az azonnali beavatkozás, mint ahogy alapvető a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása is.

Az autók megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek és számos vezetéssegítő rendszer található bennük. 

Mindezek csak akkor valósulhatnak meg, ha ehhez megfelelő gépjárműpark áll rendelkezésre és folyamatos az autók amortizációs cseréje.” – tette hozzá a rendőrfőkapitány, mérföldkőnek nevezve, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  65 darab rendőrségi autót vehet át a szolgálati feladatok támogatására.

Év végéig Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú autók érkeznek a megye mind a hat kapitányságára. Fejér megyében ezzel a rendőrautók átlagéletkora 7 évről 5 évre csökken.

A gépkocsik maradéktalanul megfelelnek a speciális rendőrségi tevékenység elvárásainak, nyári és téli gumiabroncskészlettel is rendelkeznek, valamint a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.A gépjárművek szállítói öt évig vagy kétszáz ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret. A járőrautókra új típusú, LED-technológiájú szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek fel, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a polgárok számára a rendőri intézkedés rövid tartalmát, valamint közlekedési információkat jelenítsenek meg.

A rendezvényen Varga Gábor, Fejér megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője bejelentette, hogy Magyarország Kormánya 2018-as költségvetéséből 900 millió forintot biztosít egy új rendőrkapitányság építéséhez Sárbogárdon. Az átadáson jelen volt Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlése elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Viza Attila tanácsnok is.

Kék hírek

 1. Óvatosságra figyelmeztet a rendőrség az adventi forgatagban

  A karácsonyi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az adventi időszakban prevenciós kiadványokkal hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy az ünnepi készülődés közben se feledkezzenek meg a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról.

  2018.12.08.
 2. Befejezte a nyomozást a rendőrség a száguldozó autós ügyében

  Gondatlanságból okozott közúti balesetet az a 48 éves fehérvári férfi, aki március 15-én száguldozott a városban Skoda 120L autójával és nekiütközött egy Octaviának. A 32 éves vétlen sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság lefolytatta a büntetőeljárást és az iratokat átadta az ügyészségnek.

  2018.12.07.
 3. Ne mobilozz vezetés közben! - halálos lehet a figyelmetlenség

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen beláthatatlan következményei lehetnek egy pillanatnyi figyelmetlenségnek és a mobiltelefon vezetés közbeni használatának veszélyeire hívja fel a figyelmet.

  2018.12.05.
 4. Legyél hős! Legyél tűzoltó!

  Bátorság, hogy bemenj oda, ahonnan más menekül. Erő, hogy segíts a gyengén. Egy csapat, hogy tartozz valahová. Egy hivatás, ami több egy átlagos munkánál. Legyél hős, legyél tűzoltó! A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság várja a leendő tűzoltók jelentkezését a székesfehérvári hivatásos tűzoltóságra. 

  2018.12.04.
 1. Adventkor is figyeljünk a gyertyákra!

  Naponta átlagosan tizenöt lakástűzhöz kell kivonulniuk a tűzoltóknak országszerte. Ez a szám télen a duplájára emelkedik, ebben az időszakban naponta akár harminc lakásban is keletkezik tűz. Ennek az az oka, hogy ilyenkor az emberek többet tartózkodnak otthon, fűteni kell és a szabadidős tevékenység, valamint az ünnepi dekoráció is hozzájárul a lakástüzek számának emelkedéséhez.

  2018.12.01.
 2. Lopás miatt keresik a rendőrök a képen látható férfit

  A Székesfehérvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A jelenleg még ismeretlen férfi 2018. október 25-én 9 óra 30 perc körül Székesfehérváron, az Óvoda utcában segítő szándékot színlelve egy idős asszonyhoz lépett, majd a sértett válláról a táskáját lehúzta és elszaladt vele.

  2018.11.27.
 3. Karambol a Vértanú utca Zsolt utca kereszteződésében

  Összeütközött két személygépkocsi november 21-én, szerdán este Székesfehérváron. A Vértanú utca és a Zsolt utca kereszteződésében a taxi egy út menti villanyoszlopnak is nekiütközött, amelynek egyik betonszára eltörött. Az oszlopot csütörtökön cserélik a szolgáltató szakemberei.

  2018.11.22.
 4. Forgalomkorlátozásokra kell számítani a szerdai stadionavató idején

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a közlekedőket, hogy a november 21-én, szerdán megrendezésre kerülő MOL Vidi FC - Újpest FC labdarúgó-mérkőzés miatt Székesfehérváron jelentős forgalmirend-változásokra kell számítani. 

  2018.11.20.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek