Gyalogost ütött el - a fehérvári rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

Egy 77 éves sofőr autójával elgázolt egy gyalogost a zebrán Székesfehérváron. A balesetben egy 57 éves férfi súlyosan megsérült. A rendőrök befejezték a nyomozást.
2023.03.01. 09:18 |
Gyalogost ütött el - a fehérvári rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

Közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy 77 éves járművezetővel szemben. A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. december 9-én 17 óra 15 perckor Székesfehérváron, a Mészöly Géza utcában közlekedett személygépkocsival a Sár utca felől. Haladása során a Szabadságharcos úti kereszteződésben lévő gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget egy ott szabályosan áthaladni szándékozó, balról érkező járókelőnek, és elütötte a férfit.

A gyalogos az ütközés hatására az úttestre esett, és a balesettel összefüggésben súlyos sérüléseket szenvedett.

Az okozó sofőr gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a zebrát és a gyalogost sem vette észre. Utasa szólt, hogy álljon meg, de akkor már késő volt és bekövetkezett a baleset.

A székesfehérvári rendőrök az ügy vizsgálata során szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek megküldték.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a fenti eset kapcsán az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

 • Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet!
 • A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!
 • A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének! Korlátozott látási viszonyok mellett a láthatósági – fényvisszaverő – eszközök, illetve jól látható világos ruházat használata életmentő lehet lakott területen kívül és belül egyaránt!

Kék hírek

 1. Útzár a 81-esen!

  Teljes útzár mellett emelik ki ma, április 17-én a tegnapi balesetben árokba borult kamiont a 81-es főúton, Székesfehérvár határában. Az útzár idején, dél és kettő óra között a forgalmat az Új Csóri út - Iszkai út - Moha útvonalra terelik mindkét irányban, így a szárazréti körforgalomban a szokásonál nagyobb forgalomra kell számítani.

  2024.04.17.
 2. Közlekedik a család

  Idén is megrendezi az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a "Közlekedik a család" elnevezésű vetélkedőt. A többfordulós megmérettetésre olyan családok jelentkezését várják, ahol a szülők hat és tizenhét éves kor közötti gyermeket nevelnek és legalább egy "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkeznek. A fődíj egy új személyautó.

  2024.04.16.
 3. Életet mentett a szerkezet

  Egy székesfehérvári és egy dunaújvárosi társasházi lakásban is a szén-monoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra április 14-én. Székesfehérváron egy gázkazán, Dunaújvárosban a fürdőszobában lévő gázbojler működése közben keletkezett szén-monoxid.

  2024.04.15.
 4. Kataszrófavédelem - 87 lakástűz a megyében

  2024 első negyedévében összesen 87 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat Fejér vármegyében. Lakástűzben egy ember vesztette az életét, öten pedig megsérültek. Néhány hete Székesfehérváron egy Ősz utcai panelben keletkezett tűz, melyet az egyenruhások gyorsan eloltottak, ott senki nem sérült meg.

  2024.04.15.