Gyalogost ütött el - a fehérvári rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

Egy 77 éves sofőr autójával elgázolt egy gyalogost a zebrán Székesfehérváron. A balesetben egy 57 éves férfi súlyosan megsérült. A rendőrök befejezték a nyomozást.
2023.03.01. 09:18 |
Gyalogost ütött el - a fehérvári rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

Közúti közlekedési baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy 77 éves járművezetővel szemben. A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. december 9-én 17 óra 15 perckor Székesfehérváron, a Mészöly Géza utcában közlekedett személygépkocsival a Sár utca felől. Haladása során a Szabadságharcos úti kereszteződésben lévő gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget egy ott szabályosan áthaladni szándékozó, balról érkező járókelőnek, és elütötte a férfit.

A gyalogos az ütközés hatására az úttestre esett, és a balesettel összefüggésben súlyos sérüléseket szenvedett.

Az okozó sofőr gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a zebrát és a gyalogost sem vette észre. Utasa szólt, hogy álljon meg, de akkor már késő volt és bekövetkezett a baleset.

A székesfehérvári rendőrök az ügy vizsgálata során szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek megküldték.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a fenti eset kapcsán az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az autósok fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, valamint az olyan területeket, ahol bárki az úttestre léphet!
  • A gépjárművezetők körültekintően, előzékenyen és a szabályokat betartva, a közúti jelzőtáblák figyelmeztetéseinek eleget téve közlekedjenek!
  • A gyalogosok – mielőtt az úttestre lépnek – mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének! Korlátozott látási viszonyok mellett a láthatósági – fényvisszaverő – eszközök, illetve jól látható világos ruházat használata életmentő lehet lakott területen kívül és belül egyaránt!