Egy égő Rákóczi úti lakásból mentettek ki a fehérvári rendőrök egy idős házaspárt

Az egyenruhások az idős házaspár harmadik emeleti otthonában keletkezett tüzet eloltották, a férfit és feleségét biztonságba helyezték. A gyors beavatkozásnak köszönhetően senki nem sérült meg a tűzesetben.
2020.12.22. 16:02 |

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2020. december 22-én 10 óra 46 perckor érkezett bejelentés a Székesfehérvár, Rákóczi utca egyik társasházában keletkezett lakástűzről.

A helyszínre irányított két rendőri egység azonos időben, a bejelentést követő 5 percen belül érkezett a lépcsőház bejáratához, majd késlekedés nélkül a füst keletkezési helyének irányába indultak, amit a harmadik emelet egyik lakásajtajánál megtaláltak. Az ajtón benyitottak, az előtérben csak füstöt láttak. Hamarosan a lakásban tartózkodó két idős emberre is felfigyeltek, akiket egy járőrpáros a tűztől biztonságos távolságra, a szabad levegőre kísért, míg a többi egyenruhás a tűz oltásába kezdett. Mint kiderült, a lakás fürdőszobájában lévő mosógép gyulladt ki, melyet az oltás előtt áramtalanítottak a rendőrök. Rövid időn belül sikerült a tüzet eloltaniuk, míg a házaspárt a mentőszolgálat munkatársai a közelben ellátták. Kórházba szállításukra nem volt szükség. A rendőrök példaértékű mentése eredményeként senki nem sérült meg az eset kapcsán.

Kék hírek

 1. Halálos gyalogosgázolás történt reggel az Új Csóri úton a Hernád utcánál

  A rendelkezésre álló adatok szerint csütörtökön reggel 7 óra körül Székesfehérvár belterületén, az Új Csóri úton, a Hernád utcánál halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. Egy személygépkocsi, Csór irányába tartva – eddig tisztázatlan körülmények között – elütött egy gyalogosan közlekedő nőt. A gyalogos a baleset következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

  2021.01.07.
 2. Autótűz Székesfehérváron - a 8-as főút közelében oltották el a lángokat

  Kigyulladt egy autó Fehérvár határában, a 8-as főút közelében, a Szlovák utcánál. A motortér teljes terjedelmében, az utastér pedig részben égett.

  2021.01.03.
 3. Jogsi nélkül ittasan menekült a rendőrök elől a Budai úton

  Vezetői engedély nélkül közlekedő és balesetet okozó férfival szemben intézkedtek a rendőrök. A rendőrök újév hajnalán Székesfehérváron, a Budai úton kísérelték meg intézkedés alá vonni egy Ford típusú személygépjármű vezetőjét, aki nagy sebességgel elhajtott a helyszínről ezzel megpróbálva kivonni magát a rendőri ellenőrzés alól. 

  2021.01.02.
 4. Fejér megye rendőreinek mondott köszönetet Fehérváron a Magyar Autóklub

  A Magyar Autóklub Közép-Dunántúli Regionális Szervezete minden év végén elismerésben részesíti Fejér megyében a közlekedési területen kiemelkedő szakmai tevékenységet végző rendőrök munkáját.

  2020.12.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár