Bilincsben végezte a betörő - két lakást is kifosztott a belvárosban

Nyomozócsoport alakult a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon annak érdekében, hogy elfoghassák azt a betörőt, aki két belvárosi lakásból is lopott. Az 55 éves férfi kezén egy budapesti áruházban kattant a bilincs.
2022.11.09. 11:21 |
Bilincsben végezte a betörő - két lakást is kifosztott a belvárosban

A rendőrségre Székesfehérvár belvárosából betörésről érkezett lakossági bejelentés 2022. szeptember 29-én. A bejelentő elmondta, hogy távolléte alatt egy ismeretlen személy behatolt a lakásába és az ott elhelyezett széfből több millió forint értékben készpénzt, ékszereket, valamint nagy értékű karórákat tulajdonított el. Az eset kapcsán a rendőrök azonnal részletes adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, mígnem néhány nappal később - az előző bűncselekmény szomszédságából - újabb betörésről érkezett jelzés a rendőrségre. A tolvaj ez alkalommal két aranygyűrűt zsákmányolt a lakásból.

A nyomozók az összegyűjtött adatok alapján megállapították, hogy a szóban forgó két bűncselekményt ugyanaz a személy követhette el. Az ismeretlen tolvaj azonosítására és felkutatására nyomozócsoport alakult. Az egyenruhások felderítőmunkájának eredményeként 2022. november 8-án a főváros egyik XIV. kerületi áruházában elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 55 éves váli férfit, akivel szemben kétrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.