Befejeződött a több mint 430 milliós fejlesztés a fehérvári Linardics Kft-nél

A fehérvári Linardics Kft. 238,18 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázaton. A beruházás a vállalkozás székesfehérvári, saját tulajdonú telephelyén valósult meg és nagyságrendileg hozzájárul a város gazdasági életéhez.
2023.08.01. 15:30 |
Befejeződött a több mint 430 milliós fejlesztés a fehérvári Linardics Kft-nél

Az 1995-ben alakult cég fő profilja a fémmegmunkálás és felületkezelés. A mostani projektjük keretében beszerzett új élhajlító gép és anyagmozgató gép által nőtt a termelésük hatékonysága, valamint a környezetterhelés mértéke is jelentős mértékben javult. A beruházás kiemelt célja - a megnövekedett vevői igények kielégítése mellett a munkahelymegtartás és a bruttó hozzáadott érték mutató növelése – biztosítottá vált.

A projekt összköltsége több mint nettó 433 millió Ft volt, amelynek 55%-a uniós támogatás volt. A fejlesztés a korszerű technológiai háttér kialakítására irányult, ezáltal a gyártás minőségének, színvonalának javulását érték el. A minőségi javulás mellett további eredményként jelentős kapacitásnövekedés valósult meg, ezáltal lehetőséget biztosítva a nagyobb megrendelések gyors teljesítésére. Az üzembe helyezéseket követően a próbaüzemek során a gépek kifogástalanul működtek, így megkezdődhetett a legmagasabb vevői igényeket is kielégítő gyártási folyamat.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult beruházás másik elemeként átadásra került egy új 1555 m2 bruttó alapterületű gyártó üzemcsarnok, a tetőszerkezetén egy új 50 kW-os napelem rendszerrel, ezáltal jelentősen nőtt a fedett infrastruktúrával ellátott terület, biztosítva a jövőbeni folyamatos fejlődést.

A projekt a technológiai fejlesztéssel egyidejűleg és szervesen egészült ki magas színvonalú szervezeti -és folyamat fejlesztéssel. A fehérvári vállalat egy tanácsadási szolgáltatást is igénybe vett, így biztosítva az új beruházás hatékonyságát. A legfontosabb célja a tanácsadás folyamatának az új bevezetett technológiafejlesztéshez kapcsolódó kompetenciafejlesztés volt.

Gazdaság

 1. Tesla Supercharger Fehérváron

  Bekapcsolták Magyarország 10. Tesla Supercharger töltőállomását Székesfehérváron az Auchan parkolójában. Az új töltőállomáson egy időben maximum 12 autó tölthet. Székesfehérvárra V3 töltőket telepítettek, azaz a régebbi Model S és Model X tulajdonosok csak CCS adapter segítségével tudják használni az oszlopokat.

  2023.12.07.
 2. Átadták a legnagyobb csarnokot

  Az Alba-Zöchling Kft. a cég történetének legnagyobb összegű beruházásában 3 milliárd forintból építette fel új raktárcsarnokát. Az új épületet szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel. Az alkalommal bejelentették, hogy Cserta János alapító-tulajdonos helyét fia, Cserta Róbert veszi át a cégvezetésben.

  2023.12.06.
 3. Újabb csekk a Vasvárinak

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben is 20 ezer dolláros – közel 7 millió forintos – támogatásban részesítette a STEM természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet a vállalat Alapítványa.

  2023.12.06.
 4. Bővít a Howmet-Köfém

  Új gyárcsarnokot épít és jelentősen bővíti kapacitását a Howmet-Köfém Kft. Székesfehérváron. Az új egységben a gyár által hazánkban kifejlesztett, „Dura Bright” bevonattal ellátott keréktárcsákat fogják gyártani, melyek könnyen tisztíthatóak, így felhasználóbarátok. A 17 milliárd forintos beruházást 5 milliárd forinttal támogatja Magyarország kormánya – hangsúlyozta a keddi alapkőletételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  2023.12.05.