Fehérvárról is loptak - az utóbbi időszak egyik legnagyobb autólopási ügyét derítették fel

Az utóbbi időszak egyik legnagyobb autólopási ügyét derítette fel a rendőrség, 28 járművet foglaltak le - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának vezetője. A gépkocsik értéke 100 ezer és 3,5 millió forint között mozog. Az ügy több városra is kiterjed: Budapesten kívül Székesfehérvárról Győrből, Mosonmagyaróvárról és Budaörsről és is loptak járművet.
2020.05.11. 07:38 |

Balotai Attila azt mondta, hogy nagyjából egy hete két gépkocsit is egy trélerrel vittek el jogtalanul, az egyiket Ferencvárosból. Kiderült, hogy a tréler tulajdonosa egy autószállítással foglalkozó tatabányai férfi, őt őrizetbe vették. A rendőrök megtalálták az egyik, Dunakesziről ellopott járművet. Később a tatabányai férfi társát is elfogták Tatán.

Két helyszínen foglaltak le gépkocsilopáshoz használatos tárgyakat, feljegyzéseket. Utóbbiak alapján eljutottak egy ecseri és egy budapesti, a XVII. kerületi Pesti úton található autóbontóhoz.
Megállapították, hogy az őrizetbe vett két gyanúsított több járművet is "beszállított", így 28-at foglaltak le - közölte Balotai Attila.

Ámán András, a BRFK IX. kerületi rendőrkapitányságának vezetője jelezte: a gépkocsilopási sorozat felderítése úgy indult, hogy miután eltulajdonítottak egy autót az Ecseri útról, a rendőrök kihallgatták a sértettet, majd értesítették az ügyről a BRFK felderítő főosztályát.
Két-két trélert foglaltak le. A 28 járműből eddig 11 esetében bizonyosodott be, hogy bűncselekményből származik, a többinél még vizsgálják, hogy lopottak-e. A tettesek büntetlen előéletűek, beismerő vallomást tettek. A rendőrség kezdeményezte a bűnügyi felügyeletüket - közölte Ámán András.

Kék hírek

 1. Ismét tüzet oltott a fehérvári híradóezred katonája

  Közös rendészeti feladat ellátása közben sietett egy égő gépjármű és utasai segítségére január 26-án Velencén Bodrogi Zsolt főtörzsőrmester, a fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonazenésze rendőr kollégájával, a gárdonyi rendőrkapitányságon szolgáló Kiss Balázs főtörzsőrmesterrel.

  2021.01.27.
 2. Őrizetben a hétfői fegyveres rabló - nézze meg videón az elfogást

  A férfi az általa remélt több millió forint helyett csak pár ezerrel távozott a bűncselekmény helyszínéről, amit a rendőröknek köszönhetően csupán fél óráig birtokolhatott. Gyanúsítotti kihallgatása során a férfi beismerő vallomást tett. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

  2021.01.26.
 3. Fegyveres rablás a Zámolyi úton - folyik a tanúmeghallgatás

  A nyomozás eddigi adatai szerint 2021. január 25-én reggel Székesfehérváron, a Zámolyi úton lévő autóalkatrész-szaküzlet parkolójában egy maszkot viselő férfi egy járművéből éppen kiszálló férfihez lépett, akihez a gyanú szerint gázpisztolyt tartott, és az üzletbe kísért. Az ott lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe és feküdjenek a földre, a vezetőtől pedig a széf kinyitását kérte. 

  2021.01.25.
 4. 210km/h-val ment Fehérvár felé egy autós a 8-as főúton

  A rendőrök pénteken délután végeztek sebességmérést a 8-as számú főúton. Egy gépkocsivezető Székesfehérvár irányába tartva a megengedett 110 km/h sebesség helyett 210 km/h-val közlekedett. A járőrök a sofőrt megállították, majd közigazgatási eljárást indítottak vele szemben.

  2021.01.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár