Érzékenyítéssel és balesetmegelőzéssel folytatódott a Napraforgó Tábor

A látássérültek mindennapjaira érzékenyítő beszélgetéssel és tájékozódási játékokkal, valamint közlekedési ügyességi és bűnmegelőzési feladatokkal folytatódott a Napraforgó Városi Napközis Tábor programja. Ezen a héten több mint 120-an vakációznak a Bregyóban, a hátralévő három turnusra még lehet jelentkezni.
2020.07.30. 13:57 |

A Napraforgó Városi Napközis Táborból további három turnus van hátra, melyre még lehet jelentkezni kizárólag elektronikus úton. További részletek olvashatóak a Városgondnokság honlapján.

Lengyel Zsófia látássérült parasportoló, a Polgármesteri Hivatal esélyegyenlőségi referense visszatérő vendég a Napraforgó Táborban. Számos alkalommal tartott már a gyerekeknek olyan foglalkozásokat, mellyekkel pontosan elmagyarázza és érzékletessé teszi, hogy ő és más fogyatékossággal élő embertársai miként élik meg a mindennapokat, milyen különleges feladatokkal, akadályokkal kell megküzdeniük.

A SZÉP – program (Székesfehérvári Érzékenyítő Program) keretében zajló rendhagyó foglalkozások csütörtökön is folytatódtak a táborban. Zsófia vezetésével a gyerekek ma úgynevezett csörgőkígyó játékot játszottak, bekötött szemmel kellett tájékozódniuk a társaik között, illetve ki lehetett próbálni a látássérültek önálló közlekedéséhez elengedhetetlen fehér botot is.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársainak vezetésével a táborozók ismét próbára tehették magukat a balesetmegelőzési, közlekedés-ügyességi pályán, de voltak bűnmegelőzési programok is. Volt képes nyomozós játék és közlekedési tábla puzzle, melynek helyes kirakása után a résztvevők megbeszélték, hogy a tábla mit takar. Alsó és felső tagozatosoknak szóló totó is szerepelt a programban. A kicsik többek között olyan kérdésekre keresték a választ, hogy mit kell tennie egy gyereknek, ha a társa lopásra kéri, ha pénzt követel tőle, ha egy teljesen ismeretlen ember ismerősnek jelöli őt a közösségi oldalon, vagy miért nem szabad verekedni és milyen segélyhívó számok vannak. A nagyobbak például a fogalom-magyarázó feladatban megtudhatják, hogy mit jelent a garázdaság, a lopás, az önbíráskodás, a zsarolás, a kényszerítés, a zaklatás és a rongálás.                           

Fehérvári színes

 1. Közel ötvenen vettek részt a SZÉNA Egyesület nyári napközis táboraiban

  A pénteken záruló Kalandtáborban sok élménnyel gazdagodtak a gyermekek. A városnézés, mozizás, közös süteménysütés mellett a tanyavilág állataival is megismerkedhettek Csákberény – Orondpusztán

  2020.08.13.
 2. A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 14-én, pénteken

  A hagyományoktól eltérő, ám méltó ünnepi programsorozattal készül a város a Székesfehérvári Királyi Napokra, amely augusztus 14-én, pénteken délután kezdődik. Miklós János keramikus kiállításának megnyitója után fogadalmi misével, majd a Nemzeti Emlékhelyen megemlékezéssel folytatódik a programsorozat. Újra megnyitja kapuit a Városháza, de lesz fáklyás belvárosi túra és ingyenes kertmozi is. 

  2020.08.13.
 3. A Hungarikum együttes ad klubkoncertet csütörtökön a Hiemer-ház gesztenyés udvarában

  Augusztus 13-án, csütörtökön este 7 órai kezdettel a Hungarikum együttes ad klubkoncertet a Hiemer-ház gesztenyés udvarában. Szeretettel várják az érdeklődőket.

  2020.08.13.
 4. Furfangos kezek - kötő-horgoló kör gyerekeknek és felnőtteknek csütörtökön

  Augusztus 13-án, csütörtökön 14 és 16.30 óra között "Furfangos kezek" címmel jelentkezik a kötő-horgoló kör a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahol gyerekek és felnőttek is találnak kreatív, jó hangulatú elfoglaltságot; nagyon sok szép dolog elkészíthető útmutatással, segítségnyújtással rövid idő alatt.

  2020.08.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30