„Ennek a városnak lelke van!” - a tetoválóművész, aki mozgóképet is készít

Arany Gold Zoltán számára az alap a család és a szülőváros. Jellegzetes figurája szinte kamaszkora óta hozzátartozik a fehérvári művészvilághoz: számos kiállításon, fesztiválon vett már részt szervezőként vagy résztvevőként. Művészi alkotásai nemcsak vászon- és papíralapúak, hiszen elismert tetoválóként sokan keresik fel stúdiójában.
2019.06.21. 06:47 |

– Mit jelent számodra Székesfehérvár?

Csupa „itt”-et. Szeretek itt élni, mert itt születtem, itt a családom, itt vannak a barátaim. Szeretem az épületeit, a falait, az embereit...

– Mi az a hangulat, ami leginkább megfog?

Egy városnak lelke van. Ha sétálsz az utcán, érzed a rezdüléseit. Engem például megborzongat a tény: ez a ház pontosan ugyanitt állt ötszáz évvel ezelőtt is. Lehet, hogy egy kicsit más volt a színe, de a kövei pontosan itt voltak. Ez a tény összeköt azokkal az emberekkel, akik még rajtam kívül erre jártak-keltek az idők folyamán.– Mi a kedvenc helyed a városban?

Nincs egyetlen kedvenc helyem, de szeretem a Pelikán Galériát, ahol a Fehérvári Művészek Társaságával számos kiállításon vehettem részt…, vagy például a Szent Anna-kápolnát, mely a város egyetlen épen maradt középkori épülete, gótikus műemléke. 2016 óta megrendezésre kerül a FIN (Fehérvári Irodalmi Napok), Czinki Feri szervezésében.

A FIN egyik különlegessége, hogy olyan helyszíneket próbál bemutatni, amelyek év közben nem, vagy csak ritkán látogathatók, és így sok fehérvári számára is ismeretlenek. Tavaly így jutottunk be a Szent Anna-kápolnába, ahol Jónás Vera adott szólókoncertet. Szépen felújított, fantasztikus hely, jó akusztikával. Bátran ajánlom mindenkinek: gyertek, nézzétek meg, mert csodálatos! Úgy tudom, hogy be kell jelentkezni a megtekintéséhez. Örülnék a folytatásnak, mert sajátos ­atmoszférája miatt kiváló ez a hely a finom zenék számára.

– Szíved csücske program?

Van egy kulturális egyesületünk, a Méh­­KasAula: a fényfestéseken kívül évente két rendszeres programunk van, az egyik a Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál ősszel, ahol a Fehérváron élő vagy a városhoz kötődő filmes alkotók munkáit mutatjuk be, valamint az adott év legjobb rövidfilmjeiből válogatunk a MAFSZ országos függetlenfilm fesztiváljáról. Szeretem ezt a közeget, időnként magam is készítek rövidfilmeket. Mivel ritka vendég a moziban a rövidfilm, így ennek a műfajnak ez hiánypótló lehetőség.

A másik programunk a Jam-Bory-Vár, ami a Fehérvári Kortárs Művészeti Fesztivál egyhetes programsorozatát zárja a fesztivál utolsó napján. A Bory Jenő által épített vár amúgy is varázslatos hely, a fesztiválkor viszont még izgalmasabb. Már a bejárat melletti Napsugárkertben indulnak a programok a gyerekeknek, aztán a vár minden zugában történik valami. Hagyománya van annak, hogy jó idő esetén az ideérkező 800-1000 látogató a Százoszlopos udvar gyönyörű kertjében a fűben heverésszen, piknikezve zenét hallgasson. A különféle árkádok alatt más-más zenék szólnak: itt egy dj, ott egy zenekar játszik, amott egy kiállításmegnyitó zajlik éppen a Vagyóczky teremben, a Heti Betevő pedig finomságokkal várja a közönséget. Az egésznek van egy izgalmas íze, amitől a Jam-Bory-Vár program igazi kuriózum lesz. Fel-le jönnek az emberek a tornyokban, este nézik a tűztánc-színházat vagy a fényfestést, régi ismerősök futnak össze, spontán beszélgetések alakulnak. Szóval ez egy nagyon jó cucc.

Interjú

 1. Klasszikus nyitottság a 21. században - beszélgetés Lehrner Zsolt alpolgármesterrel

  Az elmúlt húsz évben a bankszektorban dolgozott és a napokban adja át az általa vezetett fiók vezetését. A Palotavárosban él, a legtöbbet gyalog, kerékpárral vagy busszal közlekedik. Büszkén vállalja, hogy busszal jár munkába, ha mégis autóval indul körüzenetet ír a kollégáinak, mert aggasztja, hogy legtöbbször csak egy-egy ember ül a járművekben. Szereti és ismeri is Közép-Európa városait, egy igazi klasszikus ember, aki nyitott a huszonegyedik század kihívásaira. 

  2019.11.14.
 2. Profi ökölvívás - Törteli Balázs gőzerővel készül a visszatérésre

  Túl van egy hosszabb, sérülést követő periódus nehezén, munkába állt és újra teljes erőbedobással készül az új kihívásokra - jelentette be minap Törteli Balázs (15-2; 6 KO) magyar bajnok ökölvívó.„Jó érzés sportolónak lenni, izomlázzal feküdni, izomlázzal kelni és újra azt érezni, hogy tartok valahova.” - emelte ki a fehérvári harcos honlapunknak adott hosszabb interjújában.

  2019.10.04.
 3. Ha csak egyetlen gondolatért is - interjú Csizik Balázzsal

  Csizik Balázs képeivel korábban már találkozhattunk a Múzeum Kávézóban, anno a Műhelyben, és fafaragóművész nagyapjával együtt állított ki a Városi Könyvtárban. Utóbbi nagyon fontos pillanat volt számára, hiszen ott összeért a nagyapa népművészete az unoka akkor még eléggé gyerekcipőben járó absztrakt fotóművészetével.

  2019.08.26.
 4. „A narrátor kapocs a múlt és a jelen között” - interjú Mihályi Győzővel

  Mihályi Győző nélkül nincsen Koronázási Szertartásjáték, hiszen a kezdetek óta számít rá Szikora János, rendező. A grandiózus produkció emlékezetes pillanatairól és kihívásairól is beszélgettünk a Jászai Mari-díjas színművésszel.

  2019.08.08.
 1. Egyetlen otthonunk van: Székesfehérvár

  Élj! Láss! Érezz! címmel az elmúlt nyolc pénteken interjú jelent meg olyan fehérváriakkal, akiket sokan ismernek, és akik az élet különböző területeit képviselik hivatásuk révén. A sorozat zárásaként dr. Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét kérdeztük, aki 2010 óta áll a Királyok Városának élén. Számára nem csak az otthon, hanem küldetés is Székesfehérvár. 

  2019.08.02.
 2. Székesfehérvár az emléktérkép - „ A jelenben élek, a múltunk tudatában.”

  Fiatalember, aki a jelenben él, de mégis fontos számára a múlt. Grósz Ákos a Red Rock falmászóterem ügyvezetője ezer szállal kötődik a városhoz, melynek jól ismert utcáit járva gondolatban egy emléktérképet rajzol fel: nem csak a saját, de szerettei életének lenyomataiból. És hogy miért fontos egy ilyen térkép? A vele folytatott beszélgetésből megtudhatjuk…

  2019.07.31.
 3. Szendrényi Éva - felemelő érzés a nézőtéren az előadások utáni csend

  Szendrényi Éva díszlettervező a Koronázási Szertartásjátékok kezdete óta felel a produkció látványvilágáért. Mint minden évben, idén is számíthatunk újdonságokra, így kíváncsiak voltunk a főbb változásokra.

  2019.07.30.
 4. Székesfehérvár – a modern, de dicső emlékeinek is élő város

  Dr. Simon Gábor a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekgyógyász főorvos irányítása alatt alakult ki a mai, európai színvonalon működő Gyermekosztály, de kivette a részét abból a munkából is, melynek köszönhetően ma már természetes az integrált oktatás, vagyis az egészséges gyermekek mellett a fogyatékkal élők nevelése.

  2019.07.29.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek