Magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Divízió I-ben a Fehérvár Enthroners

Vasárnap délután újra pályára léptek a Fehérvári Koronázók a First Fielden. Pál Tibor Kornél alakulata a Budapest Eagles ellen debütált a FEZEN Divízió I-es bajnokságban. Az összecsapáson kiélezett és nagyiramú küzdelmet láthatott a 2600 fős közönség. A hazai együttes mindvégig kézben tartotta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten 48-20-ra győzött a fővárosi csapat ellen.
2017.03.26. 19:01 |
Hamisítatlan amerikai futball hangulatban készülődhettek a csapatok a vasárnap délutáni összecsapásra. Az érdeklődőket ezúttal is egész délutános családi kísérőprogramok várták, emellett számos meglepetés is szórakoztatta a több ezres publikumot. A First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai és a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodott, akik igazi marching zenékkel készültek a holtszezonban. A szurkolók azt is meghallgathatták, hogy szól a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar legújabb hangszere, a szuzafon. A kezdőrúgás előtt a Fehérvár Enthroners egykori játékosa, Mohácsi Attila nyújtotta át legkedvesebb ereklyéjét, az elkapó kesztyűjét Pál Tibor Kornél vezetőedzőnek, melyet a csapat egyik elkapója kap majd meg.

Ezt követően elkezdődött a kiélezett összecsapás a First Fielden a Fehérvár Enthroners és a Budapest Eagles között. Ahogy arra számítani lehetett mindkét együttes nagy iramban kezdte meg a találkozót.
A nagy rohanásból a hazai gárdai jött ki jobban, méghozzá Antonio Roane remek futásának köszönhetően, aki a meccs első touchdown-ját szerezte. Nem sokkal később azonban a vendégek elkapója Lamarco Crawford egyenlíteni tudott. Az első félidő vége előtt Antonio Roane újabb touchdown-t ért el, majd Zách György sikeres jutalomrúgása után már 13-6-ra vezettek a Koronázók, akik hétpontos előnnyel mehettek pihenőre.
Fordulás után aztán hamar elolvadni látszódott az Enthroners előnye, ugyanis Mészáros Márton sikeren visszahordásával már 13-12-őt mutatott az eredményjelző. Ezt követően aztán megrázták magukat a fehérvári játékosok, és gyorsan elhúztak 27-12-re. A harmadik negyed végén mindent megtett a felzárkózásért az Eagles, és Boda Gábor együttese hétpontosra (27-20) csökkentette a különbséget. Pál Tibor Kornél alakulata a kiélezett helyzetben sem remegett meg, és a remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően állva hagyta ellenfelét. Erős Márk, Bakonyvári Patrik, Antonio Roane, Lekrinszki Márki és Remy Sap vezényletével állva hagyta ellenfelét az Enthroners. A hazai együttes végül 48-20-ra győzött a találkozón, melynek végén a 2600 fős publikum felállva tapsolta az együttest. Legközelebb április 16-án, a Miskolc Renegades ellen újra élőben nézheti meg a Koronázókat a közönség. 

Sport

 1. November 21-én stadionavató és nyitómérkőzés lesz a Sóstói Stadionban

  Hétfőn aláírásra került az a két megállapodás – egy állandó bérletről szóló szerződés és egy eseti használatról szóló keretszerződés –, amelyek értelmében a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport-, és irodai célú részeit Székesfehérvár Önkormányzatától. A létrejött együttműködés a város számára is előnyös, hiszen a klub az üzemeltetési költségek jelentős részét bérleti díj formájában fizeti meg. November 21-én 17.15 órától az avató, 19 órától pedig a nyitómérkőzés lesz a stadionban.

  2018.11.12.
 2. Veretlenül menetel a MÁV Előre női röplabda csapata

  Újabb bajnoki győzelmet ért el a MÁV Előre SC a női röplabda NB II Nyugati csoportjában. Sziládi Viktóriáék a Balatonfüredet verték. Az NB I-es férfi csapat a Pénzügyőrnél vendégeskedett hétvégén, játszmát nyert, de kikapott.

  2018.11.12.
 3. Családi nap az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián

  Második alkalommal várta utánpótlás játékosait és szüleiket az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a Fehérvár AV19 All Star Napra, ahol a jeges és jégen kívüli izgalmas ügyességi feladatok mellett ismeretterjesztő, érdekes előadásokkal és All Star-gálamérkőzéssel is készültek a résztvevőknek. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok felszereléseket is gyűjtöttek a Csíkszentimrei Sasok számára, melyeket decemberben adnak majd át a székelyföldi egyesületnek.

  2018.11.11.
 4. Mezőkövesden nem ment a Vidinek, ismét visszaütött a fáradtság

  Nincs megállás, három nappal az EL-ben szerzett győzelem után újra bajnokit játszott a MOL Vidi, ezúttal Mezőkövesden. Nem voltak frissek a több alapembert pihentető fehérváriak, az első félidőben nem született gól. A másodikban pedig a hazaiak találtak be egy kontrából, így elszenvedte harmadik vereségét a bajnokságban a Vidi.

  2018.11.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak